Call of Duty: Black Ops 4 τον Οκτώβριο

Η Activision επιβεβαιώνει την φημολογία, ετοιμάζεται για μάχη με το Battlefield... και όχι μόνο

Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα είχε κυκλοφορήσει στο Twitter φημολογία για υποτιθέμενη "διαρροή" του επόμενου Call of Duty - αυτού που όλοι περιμέναμε να ανήκει στην σειρά των Black Ops της Treyarch βάσει ιστορικού - καθώς ένας από τους πλέον δημοφιλείς παίκτες του NBA, ο James Harden, είχε φορέσει καπέλο με λογότυπο που έμοιαζε πάρα πολύ στον σχεδιασμό με το "ΙΙΙ" του πιο πρόσφατου Black Ops (αλλά ήταν φυσικά "ΙΙΙΙ"). Πριν από λίγα λεπτά αποδείχθηκε πως η "διαρροή" - είτε ήταν έξυπνα προσχεδιασμένη, είτε όχι - ήταν αληθινή: η Activision ανακοίνωσε πως το επόμενο Call of Duty θα είναι όντως το Black Ops 4 και θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου για PC, PS4/PS4 Pro και Xbox One S/X.

Η ανακοίνωση έγινε επίσης μέσω Twitter, οπότε ουσιαστικά δεν έχουμε στα χέρια μας καμία άλλη πληροφορία σχετική με τον τίτλο - η Activision όμως... έχει σχέδιο, όπως όλα δείχνουν, ώστε το Black Ops 4 να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα φώτα της δημοσιότητας, αφενός, τα... δολάρια του κοινού, αφετέρου. Η πλήρης αποκάλυψή του στο κοινό θα γίνει στις 17 Μαΐου (πολύ νωρίτερα από την έκθεση της Ε3 στις αρχές Ιουνίου), ενώ η εμπορική του διάθεση έχει ολοφάνερα σκοπίμως μετακινηθεί πολύ νωρίτερα από την συνηθισμένη των CoD (μέσα ή και τέλη Νοεμβρίου), έτσι ώστε να προηγηθεί της... κυκλοφορίας-οδοστρωτήρα που ακούει στο όνομα Red Dead Redemption 2 (26/10).

H Activision τα τελευταία χρόνια δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο Call of Duty της εκάστοτε χρονιάς, καθώς αυτό αντιστοιχεί στην μεγάλη πλειοψηφία, ουσιαστικά, των εσόδων της - συγκεκριμένα φέτος, ωστόσο, θα έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο το Red Dead Redemption 2 (αυτό θα ισχύσει για... όλα σχεδόν τα games εκείνον τον καιρό), αλλά και το νέο Battlefield που αναμένεται επίσης έως το τέλος Οκτωβρίου. Η σύγκρουση ανάμεσα σε Battlefield και Call of Duty την τελευταία φορά ανέδειξε... και τα δύο νικητές: το Battlefield σε επίπεδο βαθμολογιών, το Call of Duty σε επίπεδο πωλήσεων. Θα έχει ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε αφενός πώς θα εξελιχθεί αυτή η σύγκρουση φέτος, αφετέρου με ποιά πλευρά, αυτήν του PlayStation ή αυτήν του Xbox, θα διαλέξει η Activision να ταχθεί για συνεργασία (με το Destiny 2 είχε επιλέξει την Sony).

Περισσότερα, λοιπόν, για το καινούργιο Call of Duty τον Μάιο, αρχικά, και τον Ιούνιο, στο πλαίσιο της Ε3 2018, στη συνέχεια. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ