Call of Duty: Black Ops

Αναμενόμενα... κορυφαίο!

Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζει να κινείται ο οπτικοακουστικός τομέας των Call of Duty με το Black Ops. Τα περιβάλλοντα όπου εκτυλίσσεται κάθε αποστολή περιγράφονται με μεγάλη λεπτομέρεια και πειστικά: ο παίκτης θα ταξιδέψει σε τοποθεσίες που ποικίλλουν από ρεαλιστικά παγωμένες βουνοπλαγιές μέχρι πυκνής βλάστησης δάση, όπου η όποια προστασία του προσφέρεται από την γεωγραφία των τοποθεσιών αυτών θα πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα. Δεν είναι μόνο τα προσεγμένα γραφικά που εντυπωσιάζουν, αλλά και ο εξαιρετικός σχεδιασμός κάθε πεδίου μάχης, ο οποίος διευκολύνει τη ροή της δράσης και αληθινά συνεπαίρνει με το ρυθμό του.

Ο ήχος του Black Ops, δε, καταφέρνει το εκπληκτικά ασύνηθες: όχι μόνο δεν είναι κατώτερος των γραφικών, αλλά δείχνει να έχει ακόμη σημαντικότερο ρόλο στη δημιουργία της σωστής ατμόσφαιρας. Η μουσική είναι αριστοτεχνικά κινηματογραφική, η απόδοση των διαλόγων ποιοτική - η φωνή του πασίγνωστου Ed Harris χαρίζει αυθεντικότητα στο στρατιωτικό ύφος του τίτλου - ενώ τα ηχητικά εφέ είναι εξαιρετικά: σε home cinema με surround ήχο, αποδίδουν πειστικά την αίσθηση της κατεύθυνσης, βοηθώντας τον παίκτη ν' αντιληφθεί ακόμη και την τοποθεσία των εχθρών! Για όσους μάλιστα κατέχουν και τον σχετικό το νέο Call of Duty προσφέρει ακόμη και την δυνατότητα προβολής των γραφικών σε εικόνα 3D.

Πέραν της μεγάλης ποικιλίας όπλων και εκρηκτικών υλών, το Black Ops προσφέρει στον παίκτη την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει μια σειρά από οχήματα κατά τη διάρκεια των αποστολών. Αυτός θα βρεθεί άλλοτε π.χ. σε ειδικό στρατιωτικό αυτοκίνητο - είτε από την πλευρά του οδηγού, είτε του πολυβολητή - ή ακόμη και σε πιλοτήριο... ελικοπτέρου, με το οποίο θα πρέπει να διασχίσει μεγάλες αποστάσεις, αποφεύγοντας τα αντίπαλα πυρά και καταστρέφοντας όσο το δυνατόν περισσότερα οχήματα και κτίρια του εχθρού. Ο έλεγχος τόσο του ίδιου του χαρακτήρα, όσο και των οχημάτων είναι εξαιρετικός και οι εντολές μεταφέρονται άμεσα στην οθόνη, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα ή να στερείται αληθοφάνειας.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ