Buzz: Το Απόλυτο Μουσικό Κουίζ

Και η ελληνική μουσική... σε πρώτο πλάνο

Η εξαιρετική πορεία του περυσινού τίτλου Buzz στη χώρα μας έδωσε στη Sony Hellas τη δυνατότητα να προχωρήσει φέτος σε πλήρη εξελληνισμό και αυτής της παραγωγής. Το Buzz! Το Απόλυτο Μουσικό Quiz προσφέρει όλο το περιβάλλον επικοινωνίας και χειρισμού στη γλώσσα μας - ακόμη και ο παρουσιαστής μιλά ελληνικά. Κάνοντας τις σχετικές προσθήκες, ωστόσο, το σημαντικότερο είναι ότι το νέο Buzz περιλαμβάνει στις 5000 ερωτήσεις του γύρω από τη μουσική βιομηχανία και πάρα πολλές που αφορούν καθαρά στην ελληνική μουσική σκηνή. Οι παίκτες, λοιπόν, θα κληθούν πλέον ν' απαντήσουν όχι μόνο σ' ερωτήσεις όπως "Ποιος είναι ο κιθαρίστας των Bon Jovi;", αλλά και σ' ερωτήσεις όπως "Από ποιο talent show έγινε ευρ'υτερα γνωστό το συγκρότημα Κόκκινα Χαλιά;".

Πέραν του έντονου ελληνικού χαρακτήρα του - που αποτελεί από μόνος του λόγο αγοράς - το νέο Buzz προσφέρει δύο νέα χαρακτηριστικά που το κάνουν να διαφέρει από τους προκατόχους του. Το πρώτο είναι η υποστήριξη του PlayStation Move, με τον παίκτη να μπορεί να συμμετέχει σε ένα ειδικό σετ από 4 mini-games με την μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων. Το κυρίως χειριστήριο του Move μεταμορφώνεται είτε σε πιστόλι, είτε σε μαγνήτη, είτε σε σφυρί κι επιτρέπει στον συμμετέχοντα να επιλέξει μέσα από αντίστοιχη διαδικασία τη σωστή απάντηση σε κάθε ερώτηση, είτε χτυπώντας ένα ειδικό κουδούνι που βρίσκεται πάνω από την επιλογή του, είτε καταστρέφοντας πχ. τα μπαλόνια που περιλαμβάνουν τις λάθος απαντήσεις. Πρέπει πάντως να σημειωθεί πως η συμμετοχή στα κυρίως τμήματα του τίτλου απαιτεί την ύπαρξη των Buzzers και δεν παίζεται με το Move.

Το δεύτερο νέο χαρακτηριστικό ονομάζεται Paperface κι επιτρέπει στο χρήστη να αξιοποιήσει την κάμερα του PlayStation Eye ώστε να καταγράψει λεπτομερώς το πρόσωπό του και να το προσαρμόσει στο χαρακτήρα του ή ακόμη και στον παρουσιαστή του σόου (!). Χρησιμοποιώντας μία τεχνική διαχωρισμού του κεντρικού μέρους του προσώπου, ο τίτλος δημιουργεί με τον κάθε παίκτη μία σειρά από κινήσεις όπου το στόμα για π.χ. ανοιγοκλείνει μονοκόμματα, θυμίζοντας σκηνές από... την τηλεοπτική σειρά South Park. Κάθε συμμετέχων μπορεί, δε, με τη χρήση των μικροφώνων της κάμερας να καταγράψει και τον ήχο που χαρακτηρίζει τη δράση του εικονικού του παίκτη. Ω, ναι. Οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital μπορούν να αφήσουν την φαντασία τους να οργιάσει εδώ!

Δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά περισσότερα για το Buzz: Το Απόλυτο Μουσικό Quiz. Είναι όχι μόνο το πληρέστερο, καλύτερο μέλος της οικογένειας τίτλων της Sony, αλλά και το ιδανικό party game για μία παρέα που ασχολείται με την ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή (δηλαδή... πρακτικά όλους μας). Η ποικιλία των ερωτήσεων είναι πολύ μεγάλη, οι διαθέσιμες επιλογές παιχνιδιού επαρκούν για πάρα, μα πάρα πολλές ώρες ενασχόλησης, ενώ τα νέα χαρακτηριστικά - όπως η υποστήριξη του Move - δίνουν "άλλον αέρα" στο νέο Buzz. Ο καινούργιος τίτλος της Sony προσφέρεται στο εμπόριο σε δύο μορφές (στην τιμή των €69 με 4 Buzzers ή των €40 για όσους έχουν ήδη τα χειριστήρια από τον περυσινό τίτλο) και είναι όχι μόνο "ασφαλής αγορά" για όλους τους κατόχους PS3 - ένας "παρεΐστικος" τίτλος για το σαλόνι είναι σχεδόν υποχρεωτικό να υπάρχει στη συλλογή όλων μας - αλλά και πάρα πολύ καλή ιδέα για δώρο. Εν ολίγοις... in Buzz we trust!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ