Bloodborne: αντίστροφη μέτρηση, στιγμιότυπα

Λίγες ημέρες πια πριν την κυκλοφορία του, τηλεοπτική διαφήμιση και νέα στοιχεία

Η μεγάλη αναμονή - λίγο πιο μεγάλη εξαιτίας μιας μικρής καθυστέρησης - έφτασε στο τέλος της: το Bloodborne, ο αποκλειστικός στο PS4 τίτλος δράσης της From Software, απέχει πια λιγότερο από μία εβδομάδα από τα ράφια των καταστημάτων. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να... δώσουμε το αίμα μας - όπως μπορούν να κάνουν, κυριολεκτικά, οι Δανοί στην Κοπεγχάγη για να αποκτήσουν δωρεάν ένα αντίτυπο του τίτλου - προκειμένου να έχουμε πρόσβαση στο Bloodborne από νωρίς: το Αθηνόραμα Digital, όπως και τα άλλα ελληνικά μέσα ενημέρωσης του χώρου, έχει ήδη λάβει το σχετικό media kit και τις επόμενες ημέρες θ' αφιερώσει όλες τις... ανθρωπίνως διαθέσιμες ώρες του σε αυτό, προκειμένου να δημοσιεύσει τη σχετική παρουσίαση εγκαίρως για τη λήξη του embargo την Τρίτη.

Δεν κρύβουμε το γεγονός ότι από την πρώτη ημέρα της επαφής μας με το Bloodborne (σε κεκλεισμένων των θυρών παρουσίαση στην Ε3 2014) αποκομίσαμε την εικόνα μιας παραγωγής αληθινά ξεχωριστής ανάμεσα στα games όχι μόνο του PS4, αλλά της κατηγορίας των action RPG ανεξαρτήτως φορμά. H From Software είναι μία από τις ελάχιστες εταιρείες που θα μπορούσε να δημιουργήσει - μέσα από την εμπειρία της με τα Dark Souls και τις ταλαντούχες ομάδες των καλλιτεχνών της κυρίως - ένα γοτθικό θρίλερ αυτού του επιπέδου ποιότητας, τόσο νωρίς στη διαδρομή του PlayStation4. Οι προσδοκίες μας, με άλλα λόγια, είναι μεγάλες. Το βρετανικό περιοδικό Edge στην παρουσίασή του (που έχει διαρρεύσει εδώ και κάποιες μέρες) απένειμε στο Bloodborne τον χαρακτηρισμό του "πρώτου αληθινά must-have τίτλου της γενιάς του" και, υποψιαζόμαστε, το συγκεκριμένο περιοδικό δεν θα υπέγραφε μία εκτίμηση τόσο γενναιόδωρη, αν δεν ήταν πολύ κοντά στην αλήθεια.

Έως την ημέρα δημοσίευσης της παρουσίασής μας, παραθέτουμε μερικά νέα στιγμιότυπα του τίτλου που έδωσε στα μέσα ενημέρωσης η Sony Computer Entertainment: σε αυτά απεικονίζεται το Hunter's Dream, ο κεντρικός "κόμβος" του Bloodborne όπου ο παίκτης μπορεί να επιδιορθώσει και να ισχυροποιήσει τα όπλα του, να εξελίξει τις δυνατότητες του χαρακτήρα του και να πάρει συμβουλές από έναν μυστηριώδη γέρο ονόματι Gerhman. To "νόμισμα" γι' αυτές τις αναβαθμίσεις στο Bloodborne λέγεται Blood Echoes, ενώ τα Blood Gems είναι ειδικά αντικείμενα που ο παίκτης συλλέγει κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής του και μπορεί να προσαρτήσει στα όπλα του ώστε να τούς χαρίσει συγκεκριμένες ιδιότητες.



Η Sony Computer Entertainment δημοσίευσε, τέλος, και την τηλεοπτική διαφήμιση με την οποία θα προωθήσει τον τίτλο στο εξωτερικό, την οποία μπορεί να παρακολουθήσει κανείς σε αυτό το video. Υπενθυμίζουμε πως το Bloodborne κυκλοφορεί επισήμως στα ελληνικά καταστήματα την Τετάρτη, 25 Μαρτίου - όμως, λόγω εθνικής εορτής, οι πιθανότητες να το δούμε διαθέσιμο την Πέμπτη, 26 Μαρτίου ή... "στα κρυφά" και την Τρίτη, 24 Μαρτίου, είναι προφανώς περισσότερες. Κοινώς, τέσσερις και σήμερα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ