Βιντεοκλήσεις με το PS Vita

Μέσω του δημοφιλούς Skype και του σχετικού app, δωρεάν

Εννοείται ότι πρωτίστως είναι τα games αυτά που μας ενδιαφέρουν όταν δημοσιεύουμε ειδήσεις για συστήματα ηλεκτρονικής διασκέδασης - για τα πρώτα αγοράζονται τα δεύτερα και... έτσι μας αρέσει κι εμάς! Οποιαδήποτε πρόσθετη λειτουργία μπορεί να προσφέρει ένα τέτοιο σύγχρονο σύστημα, ωστόσο, ευπρόσδεκτη - ειδικά αν είναι φορητό και κανείς ποτέ δεν ξέρει που μπορεί να την χρειαστεί. Το PlayStation Vita έχει ήδη μια σειρά από τέτοιες "δευτερεύουσες" και "συμπληρωματικές" μεν, ενδιαφέρουσες και ίσως σε κάποιες περιπτώσεις σημαντικές τέτοιες λειτουργίες. Και χθες προστέθηκε ακόμη μία: αυτή της απευθείας οπτικοακουστικής επικοινωνίας μέσω Internet.

Ο τρόπος είναι ο... προφανής: η διάθεση σχετικού app μέσα από το PlayStation Store, δωρεάν σε οποιονδήποτε κάτοχο Vita διατηρεί λογαριασμό εκεί. Η Sony, σε συνεργασία με την πιο δημοφιλή τέτοια υπηρεσία video conferencing, τη Skype, ανέπτυξε την εφαρμογή αυτή ώστε οι κάτοχοι του φορητού της συστήματος να μπορούν να πραγματοποιούν τόσο φωνητικές κλήσεις όσο και βιντεοκλήσεις - ακριβώς όπως μπορούν να κάνουν π.χ. με προσωπικούς υπολογιστές ή smartphones. Απαραίτητη είναι βέβαια μία ενεργή σύνδεση με το Internet - είτε μέσω Wi-Fi είτε μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας, με το ανάλογο κόστος στη δεύτερη περίπτωση - και, όπως και με οποιαδήποτε άλλη συμβατή συσκευή, οι κάτοχοι Vita έχουν και την επιλογή να αγοράσουν Skype Credits, ώστε να πραγματοποιήσουν φθηνές κλήσεις και προς σταθερά ή κινητά τηλέφωνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εφαρμογή Skype του PS Vita είναι από τις ολιγάριθμες (ακόμη) που εκτελούνται και "στο παρασκήνιο", δηλαδή παραμένουν ενεργές ακόμη κι όταν ο κάτοχος της συσκευής χρησιμοποιεί μια άλλη εφαρμογή. Έτσι ο κάτοχος του Vita μπορεί να δεχθεί κλήσεις ανά πάσα στιγμή αν το θέλει, αλλά και π.χ. να κάνει "παύση" σε ένα video game που θέλει, να πραγματοποιήσει μια κλήση και στη συνέχεια να επιστρέψει στο παιχνίδι, χωρίς πρόβλημα. Την εφαρμογή Skype οι κάτοχοι του PlayStation Vita μπορούν να αξιοποιήσουν χωρίς την ανάγκη κανενός άλλου περιφερειακού ή αξεσουάρ, αφού η συσκευή ενσωματώνει μικρόφωνο, ηχεία και κάμερες εξ ορισμού. Το ότι διατίθεται ήδη στο ευρωπαϊκό PlayStation Store, δωρεάν για όλους, το είπαμε; Ε, το λέμε... τώρα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ