Αθηνόραμα Digital: Gran Turismo Week!

H διάσημη σειρά των games αγώνων ταχύτητας έχει γενέθλια... και τα γιορτάζουμε!

Η έκθεση της Ε3 στο Los Angeles, ο πιο σημαντικός "σταθμός ενημέρωσης" και εξελίξεων για την αγορά της ηλεκτρονικής διασκέδασης, απέχει μόλις μερικές εβδομάδες πλέον - και η Sony θα μιλήσει εκεί για πάρα πολλά πράγματα που αφορούν στο μέλλον των PlayStation. Πριν φτάσουμε εκεί, όμως, έχουμε έναν άλλο σημαντικό σταθμό: αυτόν της δεκαπεντάχρονης επετείου των θρυλικών Gran Turismo. Η διάσημη σειρά video games τίτλων αγώνων ταχύτητας όχι μόνο καθιέρωσε στα μάτια του κοινού το αρχικό PlayStation και όλα όσα ακολούθησαν, όχι μόνο κατέστησε όλη την κατηγορία των racing games... κοινωνικό φαινόμενο πρακτικά, αλλά αποδείχθηκε το είδος της "σταθερής αξίας" που πανελάχιστα άλλα "ονόματα του χώρου" δικαιούνται να έχουν. Τα Gran Turismo είναι θεσμός. Και είναι έτοιμα να κάνουν το επόμενό τους βήμα στα μελλοντικά PlayStation... και ίσως όχι μόνο.

Το Αθηνόραμα Digital αναγνωρίζει την αξία των Gran Turismo όχι μόνο για τους ανθρώπιυς που πάντα έπαιζαν video games, αλλά και γι' αυτούς που τύγχαναν λάτρεις της αυτοκίνησης και όχι των... joypad: ήταν τα GT αυτά που "έφεραν κόσμο" από τη δεύτερη κατηγορία στα PlayStation της Sony. Με την ευκαιρία της επετείου των 15 χρόνων διαδρομής των Gran Turismo, λοιπόν, αφιερώνουμε την τρέχουσα εβδομάδα στην... τετράτροχη σειρά της Sony. Το παρελθόν, τα highlights, η παρούσα και η μελλοντική θέση της πρώτης σειράς video games που διεκδίκησαν με αξιώσεις το χαρακτηρισμό του "The Real Driving Simulator", θα φιλοξενηθούν στο πλαίσιο της Αθηνόραμα Digital Week που ξεκινά σήμερα - όπως και η, αποκλειστική για τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, κάλυψη της επετειακής εκδήλωσης που θα κάνει η Sony στην αγωνιστική πίστα του Silverstone, όπου θα έχουμε ανακοινώσεις και... εκπλήξεις!

Τα σχετικά άρθρα της Αθηνόραμα Digital Gran Turismo Week θα είναι, συγκεκριμένα, τα παρακάτω:

Δευτέρα 13/5: Gran Turismo, o θρύλος. Η σειρά των τίτλων αγώνων ταχύτητας που έκανε... gamers τους petrolheads - και το αντίθετο!

Τρίτη 14/5: Gran Turismo, oι εκδόσεις. Όλες οι παρουσίες όλων των GT σε όλα τα PlayStation. Ποιές... δικαίωσε η Ιστορία;

Τετάρτη 15/5: Gran Turismo, το lifestyle. Πανελάχιστα games έγιναν σύμβολα κύρους σε χώρους άλλους από τον δικό τους. Θυμόμαστε.

Πέμπτη 16/5: Gran Turismo 6, η αποκάλυψη. Η Sony γιορτάζει τα 15 χρόνια των GT στην πίστα του Silverstone με νέο τίτλο της σειράς, είμαστε εκεί και... μεταδίδουμε!

Παρασκευή 17/5: Gran Turismo, στο Silverstone. Φωτογραφίες, σχόλια και όλα όσα προέκυψαν από την εκδήλωση της Sony στην Αγγλία.

Στο πλαίσιο της επετείου των Gran Turismo και της αποκάλυψης του GT6, άλλωστε, φιλοξενούμε και δύο συνεντεύξεις: μία με τον "πατέρα" της θρυλικής σειράς, τον Kazunori Yamauchi, και μία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Sony Computer Entertainment Europe, τον Jim Ryan.

Επιπροσθέτως, η Sony Hellas γιορτάζει μαζί μας τα δεκαπεντάχρονα γενέθλια των Gran Turismo με ειδική κλήρωση. Δώρο: ένα PlayStation3, στην πιο πρόσφατη έκδοσή του, με σκληρό δίσκο των 500 GB και αντίτυπα των Gran Turismo 5 Adacemy Edition και Uncharted 3, για έναν τυχερό ή τυχερή!

Αθηνόραμα Digital Gran Turismo Week, λοιπόν. Γιατί δεκαπεντάχρονες επετείους σε μια αγορά τόσο ανταγωνιστική όσο αυτή της ηλεκτρονικής διασκέδασης, δεν είναι σε θέση να γιορτάζουν ακμαίες... και πολλές σειρές video games!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ