Assassin's Creed: επόμενη στάση, Καραϊβική

Επαγγελματίες δολοφόνοι και... πειρατές, επιστρέφουν το φθινόπωρο

Η εταιρεία παραγωγής games που... ειδικεύεται στις διαρροές περισσότερο από κάθε άλλη, η Ubisoft, επιβεβαίωσε τελικά και επισήμως - ευτυχώς, με πιο πολλές πληροφορίες - όσα είχαν "κυκλοφορήσει στο Web" την προπερασμένη εβδομάδα σχετικά με το επόμενο κεφάλαιο στη δημοφιλή σειρά της τίτλων δράσης, τα Assassin's Creed. To AC IV έχει τον υπότιτλο "Black Flag" και, ακολουθώντας το παράδειγμα του περυσινού Assassin's Creed, αλλάζει εντελώς πρωταγωνιστικό χαρακτήρα, ιστορικό πλαίσιο και γενικότερο υπόβαθρο: αυτή τη φορά η Ubisoft μεταφέρει τους παίκτες σε μία εκδοχή της Καραϊβικής στα τέλη του 18ου αιώνα, όπου οι πειρατές... οργίαζαν στο Βόρειο Ατλαντικό και τα μυθικά πλούτη κερδίζονταν και κρύβονταν στη θάλασσα και τα νησιά.

Ο κεντρικός χαρακτήρας του Assassin's Creed IV είναι ένας σχετικά νεαρός σε ηλικία πειρατής που απέκτησε αργότερα στη ζωή του την ιδιότητα του επαγγελματία δολοφόνου που έχουν όλοι οι πρωταγωνιστές των AC. Σκοπός της Ubisoft με αυτήν την έκδοση είναι να προσφέρει περισσότερη ελευθερία κινήσεων σε έναν περισσότερο "ανοιχτό", πειστικό εικονικό κόσμο - με τη διαφορά ότι θέλει να το κάνει χωρίς να υποχρεώνει τον παίκτη σε βαρετές περιπλανήσεις σε άδειες περιοχές ή σε επαναλαμβανόμενες, εν τέλει ανιαρές αποστολές δευτερεύουσας σημασίας. Το αρχιπέλαγος που περικλείεται από την Κούβα, τις Μπαχάμες και την Τζαμάικα έχει μεν επιδιωχθεί να αναπαρασταθεί με κάποια ακρίβεια, η Ubisoft ωστόσο το έχει "κατακλύσει" με μικρότερα νησιά, σημεία-παγίδες, ναυάγια, μυστικές σπηλιές και κρυψώνες κλπ., ώστε να υπάρχει πάντοτε δράση και κάτι ενδιαφέρον να κάνει ο παίκτης. Ο οποίος, φυσικά, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων θα επιτίθεται σε άλλα πλοία στη θάλασσα και θα δολοφονεί συγκεκριμένους στόχους στη στεριά, όπως αναμένει οποιοσδήποτε από ένα μέλος της οικογένειας των Assassin's Creed.

Η Ubisoft επισήμως δεν έχει δημοσιοποιήσει ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας, αυτή όμως έχει... επίσης διαρρεύσει πως τοποθετείται στα τέλη Οκτωβρίου. Αυτή τη φορά, δε, όντας στο μεταίχμιο της μετάβασης στη νέα γενιά συστημάτων ηλεκτρονικής διασκέδασης, έχουμε και νέα φορμά που προστίθενται στα υπάρχοντα: με άλλα λόγια πέρα από τα PS3, Xbox 360, WiiU και PC, θα κυκλοφορήσουν το χειμώνα εκδόσεις του Assassin's Creed IV και για PlayStation4 και για το επόμενο Xbox (όπως κι αν αποφασίσει να το ονομάσει η Microsoft). Τεχνικά ανώτερες όλων αναμένονται οι τρεις τελευταίες, φυσικά, οι οποίες θα μοιράζονται το ίδιο τεχνικό υπόβαθρο, όμως αυτό θα πρέπει να το διαπιστώσουμε και πρακτικά. Αναμένουμε πάντως έστω και κάποιο μικρό τμήμα του Assassin's Creed να επιδειχθεί από τη Ubisoft στο πλαίσιο της έκθεσης Ε3 στο Los Angeles τον Ιούνιο. Κάτι παραπάνω από τρεις μήνες υπομονή, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ