Assassin's Creed: Brotherhood

Ο δολοφόνος ο καλύτερος!

Η οργάνωση της Αδελφότητας των Ασσασσίνων εκ νέου δεν είναι πάντως εύκολη διαδικασία, καθώς οι πιο πολλοί κάτοικοι δεν επιδεικνύουν... ιδιαίτερη θέληση να αντιταχθούν φανερά στο καθεστώς των Templars. Ο παίκτης θα πρέπει λοιπόν να μεταβεί σε διάφορα σημεία της Ρώμης και να βοηθήσει πολίτες που δέχονται επιθέσεις από φρουρούς, για να τους πείσει να τον ακολουθήσουν. Η Ubisoft ωστόσο φέρνει τον Ezio μπροστά και σε μία νέα πρόκληση: την εκπαίδευση των "βοηθών" του, έτσι ώστε αυτοί να μπορούν να του προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια στις δύσκολες αποστολές. Ο παίκτης θα πρέπει να αναθέτει στους μαθητευόμενους Ασσασσίνους αρχικά εύκολες και βαθμιαία δυσκολότερες αποστολές, ώστε να αναπτύσσουν τις ικανότητές τους σταδιακά (και να μην εξοντωθούν από νωρίς φυσικά). Μόνο έτσι θα μπορέσει να τους αξιοποιήσει αργότερα, έτσι ώστε αυτοί π.χ. να εξουδετερώσουν φρουρούς που προστατεύουν το βασικό του στόχο, ώστε ο παίκτης να επικεντρωθεί σε αυτόν.

Πέραν αυτής της προσθήκης, που όντως εμπλουτίζει το gameplay, το Assassin's Creed: Brotherhood προσφέρει κάτι καινούργιο στην... επί του πρακτέου διαδικασία των εκτελέσεων κάθε στόχου. Πρόκειται για το σύστημα των χτυπημάτων κατ' επανάληψη, μέσα από το οποίο ο Ezio μπορεί (έχοντας ήδη εξοντώσει έναν αντίπαλο με το πάτημα ενός πλήκτρου να προχωρήσει τη... χορογραφία των δολοφονιών του σε έναν δεύτερο ή τρίτο, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Άξιος αναφοράς είναι και ο μηχανισμός... πυρπόλησης των πύργων των Borgia, ο οποίος είτε προϋποθέτει την εξόντωση των φρουρών που βρίσκονται εκεί, είτε τη χρήση της φωτιάς ως αντιπερισπασμό ώστε ο Ezio να προσεγγίσει ευκολότερα το στόχο του.

Όσον αφορά στα τεχνικά, το Brotherhood... δίνει μαθήματα καλλιτεχνικής διεύθυνσης και όχι μόνο. Η απεικόνιση της Ρώμης του 1499 είναι απίστευτη: η δομή και η αρχιτεκτονική των κτιρίων φανερώνουν πέρα από κάθε αμφιβολία πόσο έχει μελετήσει η δημιουργική ομάδα της Ubisoft το ιστορικό της υλικό, ώστε να αποδώσει την ατμόσφαιρα της εποχής πειστικότερα από ποτέ. Τα γραφικά όχι μόνο περιγράφουν υπέροχα τις τοποθεσίες και τους χώρους, αλλά αναδεικνύουν θαυμαστά πολλές λεπτομέρειες στους χαρακτήρες και την κίνησή τους. Η μουσική συμμετέχει στην ατμόσφαιρα αποτελεσματικά, ενώ τα ηχητικά εφέ δεν αφήνουν περιθώριο για κριτική. Το νέο Assassin's Creed είναι μια παραγωγή που έχει γίνει με μεράκι και πολύ μεγάλη επένδυση σε λεπτομερειακή δουλειά - και φαίνεται.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ