Anthem, RDR2: καθυστερήσεις, καθυστερήσεις...

Οι παραγωγές των EA και Rockstar αλλάζουν ημερομηνία κυκλοφορίας, επιπλοκές... διάφορες

Ο κόσμος των video games έχει τόσο πολύ εξοικειωθεί με τις καθυστερήσεις και τις αναβολές κυκλοφορίας μικρών και μεγάλων παραγωγών, που πολλές φορές δεν μπαίνουμε καν στην διαδικασία να τις αναφέρουμε (ίσως επειδή δεν είχαμε ποτέ πιστέψει και τις αρχικά ανακοινωμένες ημερομηνίες βέβαια). Σε κάθε περίπτωση δύο από τα σημαντικότερα games που το παγκόσμιο κοινό περίμενε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το 2018 επίσημα και επιβεβαιωμένα δεν θα κυκλοφορήσουν στο χρονικό πλαίσιο που είχε οριστεί πέρυσι και πρόπερσι. Το ένα θα γίνει διαθέσιμο μέσα στο 2018, αλλά με πέντε μήνες καθυστέρηση (έχουμε ωστόσο ακριβή ημερομηνία κι ελπίζουμε αυτή τη φορά να τηρηθεί). Το άλλο όχι μόνο δεν θα κυκλοφορήσει φέτος, αλλά έχει ως γενική ημερομηνία διάθεσης το... "2019", με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει σε πρακτικό επίπεδο.

Ο δεύτερος αυτός τίτλος δεν είναι άλλος από το Anthem, το διαστημικό action RPG της Bioware που η Electronic Arts είχε ανακοινώσει στην συνέντευξη Τύπου της στην Ε3 2017 πέρυσι τον Ιούνιο και προόριζε για κυκλοφορία μέσα στο φετινό φθινόπωρο. Η Βioware είναι γνωστή για την... ελαστικότητα με την οποία αντιλαμβάνεται τους χρόνους ανάπτυξης των τίτλων της, όμως η ΕΑ παρουσιάζει ως κύριο λόγο αναβολής κυκλοφορίας του Anthem την διάθεση μέσα στο ίδιο τρίμηνο του νέου Battlefield (για το οποίο δεν γνωρίζουμε ακόμη τίποτε παρεμπιπτόντως). Επειδή το Anthem δείχνει όντως πολλά υποσχόμενο, ας ελπίσουμε πως δεν θα επιδιωχθεί να κυκλοφορήσει νωρίτερα απ' όσο χρειάζεται για να είναι στην καλύτερη δυνατή μορφή του. Κι ας είναι και στο δεύτερο μισό του 2019.

Ο άλλος τίτλος δεν είναι άλλος από το Red Dead Redemption 2 της Rockstar, το οποίο - μεταξύ μας - κανείς δεν είχε αληθινά πιστέψει πως θα ήταν έτοιμο για κυκλοφορία σε λιγότερο από δύο χρόνια από την αποκάλυψή του. Όπως αποδεικνύεται, θα είναι σε δύο χρόνια και έξι ημέρες: οι εκδόσεις του για PlayStation4 και Xbox One (δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη αν θα αξιοποιεί την αυξημένη ισχύ των PS4 Pro και Xbox One X) θα κυκλοφορήσουν στις 26 Οκτωβρίου, ενώ... παραδοσιακά η έκδοση για PC κάποια στιγμή αργότερα.

Ενδιαφέρον θα έχει, φυσικά, να διαπιστώσουμε αν το Red Dead Redemption 2 θα έχει στην κυκλοφορία των άλλων video games εκείνης της περιόδου τις γνωστές... επιπτώσεις του άλλου διάσημου τίτλου της Rockstar, του Grand Theft Auto: αυτό ήταν στις τελευταίες εκδόσεις του τόσο δημοφιλές, ώστε να στερεί πάρα πολλές πωλήσεις όχι μόνο από άλλα games που εμφανίζονταν τον ίδιο καιρό στο εμπόριο, αλλά και από ουκ ολίγα που κυκλοφορούσαν αρκετά αργότερα, απλώς και μόνο επειδή πολλοί gamers ασχολούνταν μόνο με το GTA και τίποτε άλλο! Αν έπρεπε να στοιχηματίσουμε, θα λέγαμε πως η πιθανότητα να συμβεί το ίδιο στα τέλη Οκτώβρη είναι μεγάλη - και μπορεί games άλλων κατηγοριών με πιστό κοινό να μην επηρεαστούν τόσο, αλλά τίτλοι με ακόμη και παραπλήσιο στυλ όπως π.χ. τα Crackdown 3, Shadow of the Tomb Raider ή Days Gone θα μπορούσαν κάλλιστα να δεχθούν σημαντικό εμπορικό πλήγμα. Όπως πάντα... ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ