Spider-man: πριν το Far from Home, δράση σε VR

H Sony καινοτομεί με προωθητική ενέργεια... εικονικής πραγματικότητας για την νέα της ταινία

Ανάμεσα σε όλες τις άλλες εταιρείες τεχνολογίας και ψυχαγωγίας η Sony έχει το μοναδικό πλεονέκτημα δραστηριοποίησης σε πολλούς διαφορετικούς τομείς ταυτόχρονα - γεγονός που τής προσφέρει ευκαιρίες προώθησης που ανταγωνίστριές της απλώς δεν έχουν στην διάθεσή τους. Μία τέτοια ευκαιρία αξιοποιεί αυτές τις μέρες ο ιαπωνικός κολοσσός, καθώς η νέα ταινία της Marvel με πρωταγωνιστή τον Spider-man (του οποίου τα κινηματογραφικά δικαιώματα κατέχει η Sony), το Far From Home, βρίσκεται ελάχιστες πια μέρες από την προβολή του στις κινηματογραφικές αίθουσες. Και... πώς την αξιοποιεί αυτήν την ευκαιρία; Με τον πρωτότυπο τρόπο που αξίζει ένας από τους πλέον δημοφιλείς υπερήρωες σήμερα: μέσω εικονικής πραγματικότητας, φυσικά!

Πράγματι, η Sony μόλις έκανε διαθέσιμο το Spider-man: Far From Home VR Experience, μία παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προσφέρει για πρώτη φορά στους gamers τον ρόλο του "φιλικού γείτονα"... κυριολεκτικά. Όχι απλώς παρακολουθώντας την δράση με εξωτερική κάμερα αλλά "μέσα από τα μάτια" του Spider-man, οι παίκτες είναι σε θέση να διασχίσουν με τον διάσημο ιστό του, από κτίριο σε κτίριο, την "έδρα" του, την Νέα Υόρκη. Στο σεναριακό τμήμα (υπάρχει και ένα απλώς... τουριστικής φύσης) ο παίκτης ξεκινά από το δωμάτιο του Peter Parker, επιλέγει ανάμεσα σε τέσσερις διαφορετικές στολές του Spider-man (κάθε μία με τον δικό της εξοπλισμό) και στην συνέχεια εντοπίζει drones, cyborgs και άλλες απειλές που θα πρέπει να εξουδετερώσει.

Το Spider-man: Far From Home VR Experience δεν είναι πλήρης, κανονικός τίτλος - αν και... θα θέλαμε να ήταν! - μα περισσότερο μια εντυπωσιακή ψυχαγωγική εμπειρία: οι μάχες είναι απλοϊκές, αλλά η περιπλάνηση στην Νέα Υόρκη σε πρώτο πρόσωπο, με την "αίσθηση της παρουσίας" που η εικονική πραγματικότητα προσφέρει, είναι απολαυστική. Το καλύτερο όλων; Προσφέρεται εντελώς δωρεάν τόσο στους κατόχους PlayStation VR και PS4, όσο και στους κατόχους SteamVR ή Viveport και PC. Για όσους και όσες θέλουν να... "φτιάξουν διάθεση" για την νέα κινηματογραφική περιπέτεια του Spider-man, είναι ό,τι πρέπει - κι ας διαδραματίζεται αυτή στο Λονδίνο κι όχι στην Νέα Υόρκη. Αφού για να νοιώσεις αληθινά... Spider-man, κακά τα ψέματα: οι ουρανοξύστες του Manhattan, απείρως προτιμότεροι του Big Ben!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ