Sony: αλλαγή πλεύσης στο ζήτημα του cross play

O ιαπωνικός κολοσσός επιτρέπει την συμμετοχή των κατόχων PS4 σε games με κατόχους άλλων συστημάτων, αρχή με το Fortnite

To ζήτημα είχε ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο περίπου, πριν από λίγο καιρό υποστηρίζαμε πως η Sony βρίσκεται σε σταυροδρόμι αποφάσεων και θα πρέπει να πάρει μία αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα σύντομα... και όλα δείχνουν πως συνέβη ακριβώς αυτό: ο πρόεδρος της Sony Interactive Entertainment, ο John Kodera, με ανακοίνωση στο επίσημο website του PlayStation μόλις επιβεβαίωσε την πρόθεση της εταιρείας να επιτρέψει το cross play, την δυνατότητα δηλαδή συμμετοχής παικτών με διαφορετικά συστήματα ηλεκτρονικής διασκέδασης στο ίδιο video game, στους κατόχους PlayStation4. Με αυτόν τον τρόπο ο ιαπωνικός κολοσσός αφαιρεί από την δημόσια εικόνα του το μοναδικό μελανό σημείο-λόγο κριτικής, "απελευθερώνοντας" παράλληλα τα 85 εκατομμύρια κατόχων PS4 ώστε να παίζουν δημοφιλή games όχι μόνο μεταξύ τους, αλλά και με κατόχους Xbox One, Switch, PC, ακόμη και συσκευών iOS ή Android.

Το γεγονός ότι η υλοποίηση της υποδομής του cross play από την Sony ξεκινά δοκιμαστικά με το διάσημο Fortnite της Epic μόνο τυχαίο δεν είναι φυσικά: πρόκειται για το δημοφιλέστερο video game στον κόσμο αυτή τη στιγμή και η μη υποστήριξη παιχνιδιού από κοινού με τους κατόχους άλλων συστημάτων πέραν του PS4 ήταν αυτή που είχε δημιουργήσει τις περισσότερες αντιδράσεις. Η ανακοίνωση του Kodera καθιστά ωστόσο σαφές πως αυτή η εξέλιξη έρχεται ως αποτέλεσμα αλλαγών στην γενικότερη στρατηγική της Sony Interactive Entertainment, οπότε δεν αφορά μόνο το Fortnite αλλά σε βάθος χρόνου όλα τα games που προσφέρουν το cross play, όπως το Mindcraft ή το Rocker League.

Από μερικές απόψεις η αλλαγή πλεύσης της Sony θα μπορούσε να θεωρηθεί αναπόφευκτη, ίσως, καθώς ο ιαπωνικός κολοσσός έχει αποδείξει πως νοιάζεται όχι μόνο για την δημόσια εικόνα του, αλλά και πάρα πολύ για την γνώμη των καταναλωτών (των οποίων την αφοσίωση στο PlayStation επιθυμεί και χρειάζεται πάντοτε). Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε πως έκανε την σωστή επιλογή τόσο για το κοινό των gamers, όσο και για τον εαυτό της. Θα έχει ενδιαφέρον πάντως να διαπιστώσουμε αν και κατά πόσο υπάρχουν οποιουδήποτε είδους... "αστερίσκοι" στην υλοποίηση του cross play από την Sony - με την έννοια του ότι θα ήθελε να χάσει όσο το δυνατόν λιγότερα έσοδα από την πώληση extra περιεχομένου μέσα από τα ψηφιακά καταστήματα άλλων συστημάτων ηλεκτρονικής διασκέδασης για τα games που κι εκείνη υποστηρίζει, οπότε ίσως υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί εκεί. Όταν ολοκληρωθεί η δοκιμαστική περίοδος του Fortnite, θεωρούμε πως θα το μάθουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ