Ξενυχτάμε σε νέο πάρκο

Με ένα τετραήμερο εκδηλώσεων που θα μοσχοβολά... λεβάντα και λεμονοθύμαρο ανοίγει στις 21-24/6 το Πάρκο «Σταύρος Νιάρχος».

Ξενυχτάμε σε νέο πάρκο

Μελωδικές νύχτες στο γκαζόν με τον Διονύση Σαββόπουλο, τον βραβευμένο με Grammy σαξοφωνίστα Wayne Escoffery και το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή. Μαγειρέματα στα σιντριβάνια με βότανα, φρούτα και λαχανικά, παρέα με τον σεφ Χριστόφορο Πέσκια και τη food blogger Madame Ginger. Ολονυχτίες με βίντεο έργα διάσημων καλλιτεχνών – και το μπαρνικό «Cremaster Cycle». Περφόρμανς ακροβατικές αλλά και σκακιστικές – με τον διάσημο Γκάρι Κασπάροφ.

Στο Πάρκο «Σταύρος Νιάρχος» από τις 21 ως 24/6 θα γίνει «Η νύχτα μέρα» κι εσείς θα βρείτε πολλές ακόμα αφορμές (ξεναγήσεις, εργαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες) για να περάσετε μια πρώτη βόλτα από το νέο, υπό διαμόρφωση χώρο πρασίνου στον παλιό ιππόδρομο. Πάρτε μια «γεύση» από τη σχετική ανταπόκρισή μας εδώ κι ετοιμαστείτε για ένα τετραήμερο που θα μοσχοβολά μέλλον, λεβάντα και λεμονοθύμαρο.

Περισσότερες πληροφορίες

Η νύχτα μέρα στο Πάρκο «Σταύρος Νιάρχος»

  • Εκδηλώσεις

Γνωριμία με τον νέο, υπό διαμόρφωση χώρο πρασίνου και πολιτισμού μέσα από ποικίλες δράσεις που εστιάζουν στις θεματικές τέχνες, στην άθληση, στην εκπαίδευση και στη βιωσιμότητα. Πρόγραμμα εκδηλώσεων: Στο Ξέφωτο: Κυρ. 21/6, στις 9 μ.μ. συναυλία με τον Δ. Σαββόπουλο. Δευτ. 22/6, στις 8.30 μ.μ. τζαζ αφιέρωμα στον Μ. Χατζιδάκι με το Κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή / στις 9.30 μ.μ. The Wayne Escoffery Quartet / στις 10.45 μ.μ. παρουσίαση του video art project «Fireflies in the Night» από τον Ρ. Στορ, πρύτανη της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Γέιλ. Τετ. 24/6, στις 10 μ.μ. «Από τη Γη στον Ουρανό», ακροβατικό θέαμα με τους Lea Toran Jenner, S. Kottka και D. Dimitri. Στις 22-24/6, 11 μ.μ.-6 π.μ. «Fireflies in the Night», προβολές βίντεο έργων διάσημων καλλιτεχνών. Στο Λαβύρινθο: Τρ. 23/6, στις 7 μ.μ. ο διάσημος σκακιστής Γκ. Κασπάροφ σ' ένα παιχνίδι σιμουλτανέ εναντίον 15 νεαρών πρωταθλητών. Θ' ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Τετ. 24/6, στις 8.30 μ.μ. «Ο Καραγκιόζης οικολόγος», θέατρο σκιών από τον Ηλ. Καρελλά. Στα σιντριβάνια: Τετ. 24/6, στις 6.30 μ.μ. «Μαγειρεύοντας με βότανα» με τον σεφ Χρ. Πέσκια / στις 7.45 μ.μ. «Μαγειρεύοντας με φρούτα και λαχανικά», εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω. Και ακόμα, έκθεση φωτογραφίας του Β. Μακρή στα Δυτικά Μονοπάτια, ξεναγήσεις στο πάρκο στις 23 & 24/6 (6.30-8.30 μ.μ.), εργαστήρια και αθλητικές δραστηριότητες για τα παιδιά σε διάφορα σημεία και αγώνας δρόμου 6 χλμ. από το Παναθηναϊκό Στάδιο έως το πάρκο στις 23/6 (στις 8.50 μ.μ. Δήλωση συμμετοχής στο www.snfccrun.org)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.