Ανθοκομικές εκθέσεις: Τα λουλουδιασμένα ραντεβού της άνοιξης

Οι καρέκλες ξαναβγήκαν στο μπαλκόνι για να στήνουμε εδώ κουβέντα και οι γλάστρες μας θέλουν πρασινάδες και ευωδιές. Να πού θα προμηθευτούμε τ’ ανοιξιάτικα λουλούδια μας.

Ανθοκομικές εκθέσεις: Τα λουλουδιασμένα ραντεβού της άνοιξης

Σκάνε μύτη κάθε χρόνο μαζί με τις λιακάδες της άνοιξης κι ευωδιάζουν την πόλη με μυρωδιές και χρώματα. Είναι παράδοση οι γιορτές λουλουδιών παραμονές της πρωτομαγιάς και η Αθήνα έχει ήδη συντονιστεί στο κλίμα. Ένα ανθικό μωσαϊκό-μαγιάτικο στεφάνι έχει ήδη βρει τη θέση του στην Πλατεία Κοτζιά μαζί με τα περίπτερα των παραγωγών που θα μας προμηθεύσουν ό,τι χρειάζεται για να πρασινίσουμε τις βεράντες μας. Η ανοιξιάτικη ανθοκομική έκθεση της Αθήνας θα λειτουργεί έως τις 3/5 (καθημερινά, 9 π.μ.-9 μ.μ., με δωρεάν είσοδο). Σε ειδικό χώρο της μάλιστα οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τα προς υιοθεσία αδέσποτα σκυλάκια που φιλοξενούνται στις δομές του δήμου Αθηναίων, ενώ παρέχονται πληροφορίες και οδηγίες τόσο για την ανατροφή τους όσο και για τη συμβίωσή τους μαζί μας.

Για όσους πάλι κινούνται στα βόρεια, στις 22/4 καταφτάνει και η Ανθοκομική Έκθεση στο Άλσος Κηφισιάς. Στην 61η διοργάνωσή του πλέον, το ιστορικό ραντεβού εστιάζει στην ευζωία που μας προσφέρουν τα άνθη και τα φυτά και επιστρέφει για 19 ημέρες (έως 10/5) σε μια έκταση 20 στρεμμάτων, με ανανεωμένη διάταξη. Εβδομήντα παραγωγοί θα δώσουν το παρών, οι γεωπόνοι του δήμου θα προσφέρουν τις απαραίτητες συμβουλές για το πώς να περιποιηθούμε τον κήπο ή τις γλάστρες στη βεράντα μας και ποια φυτά να επιλέξουμε, ενώ περισσότερα από 2.000 είδη φυτών, μυρωδικών και βοτάνων θα διεκδικήσουν την προσοχή μας. Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης είναι προγραμματισμένα για τις 24/4 (στις 8 μ.μ.) μετά μουσικής και βεγγαλικών, ενώ η Πρωτομαγιά θα φέρει κυνήγι θησαυρού (από την Greenpeace) και την καθιερωμένη βόλτα με λουλουδοστολισμένα αυτοκίνητα-αντίκες στην Κηφισιά (από την πλατεία Ελαιών στη Νέα Κηφισιά μέχρι το Parking Platanos). Και φέτος, βέβαια, δεν θα λείψουν οι παράλληλες εκδηλώσεις: ομιλίες για τη φύση, μαγειρέματα με φρέσκα μυρωδικά στην υπαίθρια κουζίνα, διαδραστικά εργαστήρια, βεγγέρα ποίησης, θεατρικές παραστάσεις και μουσικές συναντήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες

61η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

  • Εκδηλώσεις

Το καθιερωμένο λουλουδιασμένο ραντεβού είναι αφιερωμένο φέτος στην ευζωία και φιλοξενεί χιλιάδες είδη φυτών και παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις (ομιλίες, συναυλίες, θέατρο, μαγειρέματα)

Ανοιξιάτικη ανθοκομική έκθεση στην Αθήνα

  • Εκδηλώσεις

Φυτά από Έλληνες παραγωγούς σε προσιτές τιμές. Στο χώρο λειτουργεί περίπτερο αστικής πανίδας με στόχο την ευαισθητοποίηση στην υιοθεσία αδέσποτων ζώων

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Αστικός Περίπατος στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Αναδεικνύοντας την παράκτια ζώνη με υπογραφή Χαρδαλιά

Υπεγράφη η σύμβαση της κατασκευής του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.