Casa Dragones: Μία premium τεκίλα για κορυφαίο food pairing

Η small batch τεκίλα επικεντρώνεται στην αληθινή ουσία της αγαύης και συμπλέει υπέροχα με το φαγητό

Casa Dragones Food Pairing

Είναι κάτι παραπάνω από εμφανής η αγάπη για τη λεπτομέρεια και την τέχνη σε αυτό το ευγενές spirit brand από το San Miguel de Allende. Η τεκίλα Casa Dragones -που βαπτίζεται από το ομώνυμο τμήμα του μεξικάνικου ιππικού, το οποίο υπό την καθοδήγηση του Ignacio Allende στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή βοήθησε σημαντικά στον πόλεμο για την ανεξαρτησία του Μεξικού- επικεντρώνεται στην αληθινή ουσία της αγαύης και κάνει focus στο πάθος της δημιουργίας που χαρακτηρίζει κάθε ποιοτική sipping tequila.

Η δέσμευση της Casa Dragones στο πεδίο της ποιότητας γίνεται ακόμη πιο πειστική αν αναλογιστείς πως κάθε φιάλη της υπογράφεται και αριθμείται με το χέρι. Όλα τα παραπάνω συμπλέουν με τα μοναδικά χαρακτηριστικά της, με απώτερο προορισμό την απόλυτη εμπειρία απόλαυσης.

Casa Dragones Food Pairing

Η small batch τεκίλα ξεκίνησε την πορεία της το 2009, όταν η Μεξικανή businesswoman Bertha González Nieves -η πρώτη γυναίκα που πιστοποιήθηκε ως Maestra Tequilera- συνεργάστηκε με τον Αμερικανό επιχειρηματία Robert W. Pittman για τη δημιουργία της. Έκτοτε, η Casa Dragones κερδίζει διαρκώς το ενδιαφέρον των αληθινών connoisseurs αλλά και την προνομιακή της θέση στο spirits industry.

Η Casa Dragones είναι μία τεκίλα από 100% μπλε αγαύη και υπηρετεί τρεις διαφορετικές εκφάνσεις του δημοφιλούς spirit: Τη συναντάς σε Casa Dragones Joven, σε Casa Dragones Blanco και σε Casa Dragones Anejo. Και στις 3 περιπτώσεις -παράλληλα και συμπληρωματικά με όλα τα παραπάνω- ένα από τα στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει είναι η έξοχη αλληλεπίδρασή της με το φαγητό, υπηρετώντας λειτουργικά, νόστιμα αλλά και ασυνήθιστα pairings.

Casa Dragones Food Pairing

H Casa Dragones Blanco χαρακτηρίζεται από την απαλότητα της και το γεμάτο σώμα με έντονες, κρυστάλλινες αποχρώσεις για να καταλήξει σε ένα μπουκέτο από νότες γκρέιπφρουτ και πράσινου μήλου. Οι ημίγλυκες νότες αγαύης με νότες πιπεριού και γαρίφαλων επιβεβαιώνουν την εντυπωσιακή της κομψότητα και αρμονία.

Έπειτα, η Casa Dragones Joven - μια περιορισμένης έκδοσης τεκίλα, σε μικρές παρτίδες από 100% Blue Agave- είναι ένα blend από silver και extra aged tequila, που παλαιώνει σε νέα αμερικανικά δρύινα βαρέλια για 5 χρόνια, για μια πολύπλοκη και smooth γεύση. Έχει πλούσιο μεταξένιο σώμα με λαμπερές αποχρώσεις λευκόχρυσου, που αποκαλύπτουν μία κομψή υφή στο ουρανίσκο. Η σύνθεση της μύτης ψιθυρίζει διακριτικά λουλουδένιες νότες και εσπεριδοειδή με στοιχεία γλυκιάς, ψημένης αγαύης. Στη γεύση είναι απαλή και λεία με την κομψότητα της βανίλιας και τις νότες από καρυκεύματα, ισορροπημένα με τον υπαινιγμό του αχλαδιού. Έτσι, κλείνει με μία μακρά και ζωηρή επίγευση με τις νότες φουντουκιού.

Τέλος, ο διακριτικά γοητευτικός χαρακτήρας της Casa Dragones Anejo προέρχεται από την ωρίμανση σε δύο διαφορετικά βαρέλια (γαλλικής και αμερικανική δρυός), το καθένα επιλεγμένο για τη δική του γεύση και στοιχεία. Στο τέλος της διαδικασίας παλαίωσης, και τα δύο αποστάγματα από τα βαρέλια αναμιγνύονται για να δημιουργήσουν ένα μοναδικά smooth, γευστικό προφίλ γεμάτο αγαύη.

Casa Dragones Food Pairing

Casa Dragones Food Pairing

Αυτό που την καθιστά μοναδική, στο σύνολο της τριάδας των εκδοχών της, είναι η εξαιρετική σχέση και λειτουργία με το φαγητό - γι' αυτό άλλωστε τη συναντά κανείς σε πολλά βραβευμένα εστιατόρια. Παίζει άψογα στο πλάι εκλεπτυσμένων θαλασσινών και οστρακοειδών (από σεβίτσε τόνου και λεμονάτο λαβράκι μέχρι οποιαδήποτε άλλη παρασκευή) ενώ το ίδιο αποτελεσματικά απολαυστική είναι και στο πλευρό προτάσεων όπως το μοσχαρίσιο ταρτάρ ή ενός σωστά ψημένου rib-eye. Το food pairing προχωρά και στο κομμάτι των επιδορπίων, με την Casa Dragones να παίζει το ρόλο ενός ιδανικού συνοδοιπόρου για κρεμώδη γλυκά (τάρτα λεμονιού κ.α.).


* Στην Ελλάδα, η τεκίλα Casa Dragones εισάγεται από την The Sky Spirits Company.

Απολαύστε Υπεύθυνα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.