Εξερευνώντας την Αθήνα μαζί με ένα premium mezcal

Η ελληνική πρωτεύουσα είναι μία πόλη που εμπνέει τους ανθρώπους να εξερευνούν περισσότερα. Το ίδιο πραγματοποιεί και το premium mezcal The Lost Explorer.

Athens city

Καλωσόρισες στην Αθήνα. Την πόλη που αναπνέει ιστορία και πολιτισμό και εκπνέει χαλαρή διάθεση και όρεξη για ζωή. Εκείνο ακριβώς το μέρος που αγκαλιάζει τους εξερευνητές της ομορφιάς και της γεύσης, μοιάζοντας να διαθέτει επιλογές για τον καθένα. 

Εμβληματικά μνημεία, ατμοσφαιρικές και vibrant γειτονιές, περιοχές με blend κουλτούρας και σύγχρονης αντίληψης, feelgood πλατείες και, γενικά, μέρη για κάθε περίσταση και γούστο. Παράλληλα και συμπληρωματικά σε όλα αυτά, ένα νέο κύμα από art venues, μία υπέροχα καλοφτιαγμένη σκηνή φιλοξενίας και ένα τολμηρά νόστιμο εστιατορικό σύμπαν, που γίνεται όλο και πιο δημιουργικό όσο περνά ο καιρός. Συν, μία από τις πιο δυνατές bar scenes του πλανήτη, με μερικές από τις δημοφιλέστερες μπάρες σε οικουμενικό επίπεδο να βρίσκονται μόλις λίγα λεπτά -με τα πόδια- η μία από την άλλη. 

Η ελληνική πρωτεύουσα δείχνει να υποστηρίζει στο απόλυτο το τρίπτυχο του δυναμικού ταξιδιώτη του σήμερα: Live curiously - Enjoy the journey - Get lost. Ένα γεωγραφικό πλαίσιο σαν σκηνικό θεάτρου, που εμπνέει τους ανθρώπους να εξερευνούν περισσότερα. Κι όταν ολοκληρώσουν την εξερεύνησή τους, ξεκινά μία ακόμη τέτοια.

Ήρθε λοιπόν η ώρα για ένα premium, πολυβραβευμένο, handcrafted mezcal που εξυμνεί την κληρονομιά, τη βιοποικιλότητα του Μεξικού και τιμά τη φροντίδα για τη γη σε κάθε βήμα της διαδικασίας του. Αυτό ακριβώς είναι το The Lost Explorer, που ήδη από την εμφάνιση της φιάλης του θα σε βάλει σε μία sip curiously μυσταγωγία.

The Lost Explorer mezcal 2

The Lost Explorer mezcal 4

The Lost Explorer mezcal 3

Στο πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό μπουκάλι του κεντρίζει το ενδιαφέρον το λογότυπο, που αντιπροσωπεύει τα τέσσερα φυσικά οικοσυστήματα του κόσμου: δάσος, ωκεανός, έρημος, ήλιος. Μάλιστα, η φιάλη πατά στιβαρά στο τερέν του sustainability, ούσα κατασκευασμένη από 50% ανακυκλωμένα υπολείμματα κρυστάλλου, με πώμα από φυσικό πιστοποιημένο ξύλο και με βιοδιασπώμενο φυσικό κερί μέλισσας από το Μεξικό. 

Γενικότερα, μιλάμε για ένα σημαντικό και εξαιρετικά βιώσιμο brand που τηρεί τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο ξύλο και λίπασμα που δημιουργείται από απόβλητα αγαύης και εγκαθιστώντας ηλιακούς συλλέκτες για την αξιοποίηση και παραγωγή ενέργειας. Έπειτα, υπάρχουν τα "πλάσματα" σε κάθε ετικέτα, γνωστά ως Alebrije. Είναι εμπνευσμένα από τον πολιτισμό και τους μύθους της Οαχάκα. 

Πίσω από το The Lost Explorer και τα μυστικά του, κρύβεται ο βραβευμένος και αυτοδίδακτος Mezcalero πρώτης γενιάς, Don Fortino Ramos με έδρα την Οαχάκα, ο οποίος έχει αφιερώσει τα τελευταία 40 χρόνια της ζωής του στην τέχνη και την απόσταξη του mezcal. Η αγάπη του για τη φιλοσοφία του mezcal μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και στόχος του είναι η τελειοποίηση της τεχνικής του με πρωταρχικό στοιχείο τη φροντίδα της φύσης.

TLE mezcal @Athinorama 7

Παράλληλα, η αγάπη αυτή έχει περάσει (και) στην οικογένεια: Η κόρη του, Xitlali, εργάζεται στενά στο πλευρό του, στην προσπάθειά της να γίνει η δεύτερη γενιά mezcalera της οικογένειας. Κι αν αυτή δεν είναι μία τρανή απόδειξη της εμπλοκής της γυναικείας επιχειρηματικότητας, τότε ποια; 

To The Lost Explorer επαναπροσδιορίζει την κατηγορία του mezcal μέσα από τρεις ποικιλίες, την απαλή Espadín, την ισορροπημένη Tobalá και την εκλεπτυσμένη γευστικά Salmiana, παράγοντας ένα θαυμάσιο προϊόν που αναδεικνύει την πολυπλοκότητα της αγαύης και της επιτρέπει να ξεχωρίσει. 

Από τις πρώτες του γουλιές, κατορθώνει να σε βάλει στον κόσμο του, σε προκαλεί να τον φανταστείς και, όπως και η ίδια η Αθήνα, σε εμπνέει να εξερευνήσεις περισσότερα. To ίδιο κάναμε κι εμείς, όταν ο δρόμος μας, μας έβγαλε στο Cinco de Mayo.

TLE mezcal @Athinorama 2

TLE mezcal @Athinorama 5

TLE mezcal @Athinorama 6

Πού βρίσκουμε -και πίνουμε- το The Lost Explorer mezcal

  • Στον Πειραιά: Στα The Art Of Bragi, CHE Cocina y Barra Sudamericana, King George XIV και Barong. 
  • Στο Κέντρο: Στο Six Dogs και στο Buena Vista Social Bar στου Ψυρρή / Στα Lobby Athens και Barro Negro, στο Σύνταγμα / Στα Ruins και Noah, στο Κολωνάκι
  • Στους Αμπελόκηπους: Στο Balthazar Bar. 
  • Στα Πετράλωνα και στο Κουκάκι: Στο Κλουβί και στο Μπελ Ρεϋ.
  • Στον Χολαργό: Στα Chilangos και Cornell. 
  • Στη Νέα Φιλαδέλφεια: Στα Barsol, Cinco De Mayo, Baratin, Libertine και Κίτρινη Γκαζόζα. 
  • Στα Βόρεια Προάστια: Στο Buba Bistrot Exotique της Κηφισιάς και στο Picasso, στο Χαλάνδρι
  • Στα Νότια Προάστια:  Στο Mosaiko και στο OPUS Inner Pleasure της Γλυφάδας, καθώς και στο Notos Lounge, στη Βούλα.
  • Στο Χαϊδάρι: Στο Chicos Tequileria Mexicana.

Join the Journey. Live curiously.


*Τα mezcal The Lost Explorer εισάγονται από τη Δυναμική ΑΕ. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site της Δυναμικής και του The Lost Explorer mezcal αντίστοιχα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
11/07/2024

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.

Στο Dogpound για νεο-ναπολιτάνικη πίτσα και cocktail πεπόνι-προσούτο

Ένα νέο σποτ στο κέντρο της Αθήνας απενοχοποιεί πλήρως τη χαλαρή διασκέδαση και παράλληλα φέρνει κάτι διαφορετικά νόστιμο σε ποτό και φαγητό.

12 χρόνια 'Vecchio'

Το ιδιαίτερο μπαρ που έχει χτίσει το δικό του μύθο στα δυτικά έχει γενέθλια και το γιορτάζει με ένα μοναδικό πάρτι στις 10 Ιουλίου.

Ένα σαββατοκύριακο για τα 20 χρόνια του "Bolivar"

Την Παρασκευή η Αθήνα υποδέχεται τον Βρετανό Massano και το Σάββατο τους Dennis Ferrer και Kiko Navarro.