Ένα σχεδόν speakeasy bar στα VIP lounges της Aegean

Η haute bartending σκηνή Αθηνών και Θεσσαλονίκης δημιουργεί με μοναδικά ελληνικά αποστάγματα για την Aegean.

Mataroa Aegean Lounges

Ίσως να έχεις αντιληφθεί τι συμβαίνει με τα ελληνικά μπαρ την τελευταία δεκαετία, ίσως και όχι. Σε κάθε περίπτωση, η εν λόγω σκηνή έχει καταφέρει να ξεχωρίσει σε παγκόσμιο επίπεδο, με την πρωτεύουσα να διαθέτει πλέον μερικά από τα καλύτερα μπαρ του πλανήτη (κάποια επισήμως, κάποια άλλα όχι). Κάτι που θα έπρεπε να θεωρείται από λογικό ως αυτονόητο, αν ξεκινήσουμε να αναλύουμε το θέμα με βάση μια πολύ σημαντική αρχή: Η βαριά βιομηχανία της χώρας είναι μόνο ένας πολύ συγκεκριμένος κλάδος, ο τουρισμός. Ένα από τα βασικότερα κομμάτια του είναι εκείνο της εστίασης, μέρος του οποίου είναι κατ' επέκταση και το πεδίο του μπαρ.

Μία νόστιμη ιδέα με ελληνικό touch

Όλα τα παραπάνω, φρόντισε να τα μετουσιώσει σε μία ιδιαίτερη εμπειρία η Aegean σε συνεργασία με το βραβευμένο ελληνικό Mataroa Mediterranean Dry Gin. Τα δύο δημοφιλή -το καθένα στο είδος του- brands καλούν Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες να "περάσουν μία βόλτα από το μπαρ".

Πώς ακριβώς μεταφράζεται αυτό; Ο επισκέπτης των αεροδρομίων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης μπορεί να συνδυάσει την παραμονή του στα πολυτελή VIP lounges της αεροπορικής εταιρείας με ένα πρωτότυπο γευστικό ταξίδι - ή πιο ορθά, stopover.

ΜΠΑΡ ΜΑΤΑΡΟΑ AEGEAN 2

ΜΠΑΡ ΜΑΤΑΡΟΑ AEGEAN 3

Για πέντε ολόκληρες εβδομάδες (μέχρι και τις 25 Οκτωβρίου 2022) τα lounges της Aegean φιλοξενούν δέκα δημοφιλή ελληνικά μπαρ, οι συνεργάτες των οποίων δημιουργούν τη δική τους παράδοση στην εγχώρια αλλά και τη διεθνή bartending σκηνή. Οι bartenders επιμελούνται συνταγές για μοναδικά cocktails με ελληνικό touch, τα οποία θα μπορούν να απολαύσουν οι ταξιδιώτες λίγο πριν την πτήση τους.

ΜΠΑΡ ΜΑΤΑΡΟΑ AEGEAN 1

Κοινό χαρακτηριστικό των δημιουργιών τους, οι επιλεγμένες ελληνικές πρώτες ύλες και το Mataroa Mediterranean Dry Gin, πρώτο σε πωλήσεις premium Ελληνικό gin.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

O Hozho έρχεται στο "Bolivar"

Μαζί του Nick Devon, Steph b2b Rezzo και Nessa.

07/08/2024

"Ipitou The Bar": Ο σταρ του (σχεδόν κρυφού) πεζόδρομου

Το γωνιακό μπαρ στην ομώνυμη, αβανταδόρικη γειτονιά, έχει σβήσει 10 κεράκια στην τούρτα της ζωής του, ωριμάζει όμορφα και εξακολουθεί να βάζει στο σέικερ νόστιμα ποτά με feelgood ατμόσφαιρα, cool κοινό και ωραίες μουσικές.

ΥΠΠΟ: Αποκάλυψη βοτσαλωτού ψηφιδωτού δαπέδου με παράσταση Σατύρων στην Ερέτρια

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε την εύρεση ενός ψηφιδωτού δαπέδου με παράσταση Σατύρων στον πυρήνα του αστικού ιστού της αρχαίας πόλης της Ερέτριας.

Πίνοντας στον πεζόδρομο: Μπαρ και οινικά σποτ για αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα

12 αθηναϊκοί πεζόδρομοι και 18 μπαρ και οινικά σημεία, για να περάσεις το καλοκαίρι με ένα ποτήρι στο χέρι.

Στη Σέριφο μαθαίνουν να "Φλερτ"-άρουν

Ένα νέο μπαρ τονώνει τις επιλογές για ποτό στην πανέμορφη Κυκλάδα και παροτρύνει άπαντες να διασκεδάσουν απενοχοποιημένα.

Τα μπαρ στις ταράτσες της Αθήνας και του Πειραιά

Η λίστα που θα χρειαστείς όσο καμία άλλη για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Το "The Bar in Front of the Bar" έχει βρει το δρόμο του

Ανανέωσε την τάση των street bars στην Αθήνα, έδωσε πνοή στην οδό Πετράκη και, πλέον, γίνεται επιδραστικό. Κυρίως όμως, κάνει τον κόσμο να περνά καλά, με ένα ποτήρι στο χέρι.