ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

METAXA GREEK SPRITZ WINTER

Με το χαρακτηριστικό κεχριμπαρένιο χρώμα του και τον επιβλητικό χαρακτήρα του, το εμβληματικό METAXA είναι, από μόνο του, μία γευστική αρμονία. Βέβαια οι αρμονίες χρειάζονται να ταράσσονται από εφευρετικές επαναγνώσεις των γεύσεων και των συνηθειών, ώστε να δημιουργούν "το τέλειο" την εκάστοτε χωροχρονική συγκυρία. Η ελληνική παράδοση σχεδόν 1,5 αιώνα που ακολουθεί το ΜΕΤΑΧΑ γίνεται ο καμβάς για μια διαφορετική ανάγνωση του κορυφαίου ελληνικού spirit. Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στο σπίτι που καταλήγουν σε πάρτι έχουν μια κύρια συνταγή. Το ΜΕΤΑΧΑ με την πιο αντισυμβατική διάθεση.  

Τα βαριά χαρτιά των singature cocktails

Metaxa Sour Winter
Απολαύστε Υπεύθυνα

Από νωρίς το απόγευμα για after office drinks μέχρι αργά το βράδυ με up-tempo διάθεση, τα spots της Αθήνας που ξέρουν πώς να διασκεδάζουν είναι τόσα όσα τα ευφάνταστα singature cocktails με METAXA. Καθώς τα beats ανεβαίνουν, το METAXA tonic με METAXA 5 Stars cranberries και δεντρολίβανο γίνεται το κυρίως θέμα της βραδιάς. Οι λάτρεις των μεθυστικών -ενίοτε- γλυκόπικρων γεύσεων θα αγαπήσουν το METAXA bitter lime soda όπου τα δροσερά του αρώματα αγκαλιάζουν το METAXA 5 Stars με την angostura, το φρέσκο lime και το θυμάρι. 

Όσο για την ανόθευτη φινέτσα του απόλυτου aperitivo METAXA Ambertini, αυτή συνδυάζεται με ξεχωριστά finger food, προσφέροντας την τελειότητα στον ουρανίσκο. Μια ιδέα με έντονες αντιθέσεις που προκαλούν γευστικές εκπλήξεις είναι το blini με καπνιστό σκουμπρί και παντζάρι. Δείχνοντας την προσαρμοστικότητα του το METAXA Ambertini ταιριάζει ιδανικά και με την κοσμοπολίτικη πλευρά της μεσογειακής κουζίνας υπό την μορφή ενός κράκερ σίκαλης με μοτσαρέλα, ντοματάκι και φρέσκο βασιλικό.  

Σπιτική συνταγή με άποψη

Metaxa Me-groni
Απολαύστε Υπεύθυνα

Για όλα εκείνα τα βράδια που ακούσια -και πανδημικά- ή εκούσια δεν προτιμάτε να βγείτε έξω, υπάρχουν πάντοτε τα αυτοσχέδια και συχνά απροσδόκητα σπιτικά πάρτι, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τα πιο "εξωστρεφή" events. Αρκεί να βγάλετε το μπάρμαν που κρύβετε μέσα σας και να πειραματιστείτε με ψαγμένα cocktail με βάση το METAXA. Μπορείτε να αξιοποιήσετε απόλυτα το home bar σας και να δημιουργήσετε ένα ιδιαίτερο Me Negroni, την METAXA εκδοχή του NERGRONI- εκεί το METAXA 12 Stars εμποτίζεται σε campari, γλυκό βερμούτ Veroni by Kir Yianni και νότες grapefruit. Εκτός κι αν προτιμήσετε την καπνιστή και γήινη αίσθηση του κλασικού που προσφέρει απλόχερα το METAXA 1888 Fashioned, ένα διαχρονικά αγαπημένο με αναπάντεχο twist. Ακριβώς όπως η νέα συναρπαστική εποχή του METAXA.  

METAXA 1888 Fashioned

Metaxa
Απολαύστε Υπεύθυνα

Υλικά

6 cl METAXA 12 Stars
1 cl σιρόπι μελιού
3 σταγόνες angostura bitters

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά μπαίνουν στο mixing glass.
Προσθέτετε πάγο και ανακατεύετε με κουτάλι.
Γαρνίρετε με μια φλούδα πορτοκαλιού και ξύσμα λεμονιού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.