To άκουσμα του ονόματος του πολυτελούς brand "Gucci” είναι συνυφασμένο με ένα ανσάμπλ φίνα στυλιζαρισμένης πολυτέλειας, εκλεπτυσμένης προσωπικότητας, καινοτόμου σχεδιασμού και ισχυρής ταυτότητας. Δεν χρειάζεται να είσαι fashion expert για να αναγνωρίσεις τα προφανή. Το αναγεννησιακό χρώμα της πρωτεύουσας της Τοσκάνης είναι η βασική πηγή έμπνευσης του οίκου, που, απέναντι από τον Περσέα του Τσελίνι και ένα από τα αντίγραφα του Δαβίδ του Μικελάντζελο στην ιστορική Piazza della Signoria, αποφάσισε να δημιουργήσει το 2022 ένα ολοήμερο καφέ και κοκτέιλ μπαρ που αποπνέει στυλ. Η τάση εξάλλου τεράστια fashion brands να στρέφονται και στην εστίαση είναι εδώ και χρόνια γνωστή και το"Gucci Giardino”, όπως είναι η σημερινή ονομασία του (πρώην "Gucci Giardino 25”), μια ανάσα από την φημισμένη "Gucci Osteria da Massimo Bottura”, που βρίσκεται στην ίδια πλατεία, είναι το concept που αριβάροντας στην Φλωρεντία πρέπει απαραίτητα να συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα κάθε ανήσυχου gourmand ταξιδιώτη.
Μεγάλες τζαμαρίες που επιτρέπουν την ανεμπόδιστη θέα της πολυσύχναστης πλατείας κάθε ώρα της μέρας (και νύχτας), ωραία ατμόσφαιρα σε μια σάλα όπου παίζει χρωματικά η αρμονική αντίθεση των μουσταρδί πάνελ με τη δερμάτινη καπιτονέ επένδυση στο βαθύ μπλε "του παγωνιού” του καναπέ, μαρμάρινα τραπέζια και μια επίσης μαρμάρινη μπάρα που φιγουράρει στο κέντρο με stoοls, ενσωματώνουν στο κομψό αυτό πόστο την ουσία της Φλωρεντίας, τους κώδικες του οίκου και την αύρα του πάλαι ποτέ ανθοπωλείου, που στεγαζόταν στον ίδιο χώρο.
To "Giardino” μπορεί να έχει τη φινέτσα του κλασικού είναι ωστόσο πολύ χαλαρό και φρέσκο, με άποψη και νοστιμιά. Η Martina Bonci βρίσκεται πίσω από τα cool ποτά δημιουργώντας τόσο αλκοολούχα όσο και μη αλκοολούχα ευρηματικά κοκτέιλ υπηρετώντας πιστά το αφήγημα του "Gucci” από τη δική της σκοπιά. Αυτό μεταφράζεται σε μια κάρτα που τιμά τη φιλοσοφία του ευ πίνειν με ισορροπημένα πολύχρωμα κοκτέιλ όπως το εμβληματικό πλέον "Mémoire di Negroni", έναν φόρο τιμής στη Φλωρεντία, όπου γεννήθηκαν τόσο το "Gucci” όσο και το negroni. Λευκό βερμούτ, bitters, τζιν και μια πινελιά yuzu sake είναι η βασική σύνθεση του κοκτέιλ με το εντυπωσιακό βαθύ μωβ χρώμα, που αποκτά με την έγχυση λουλουδιών από μπιζέλια πεταλούδα (butterfly pea) και την προσθήκη μιας πινελιάς yuzu sake, το οποίο μάλιστα συμπεριλαμβάνεται σε κάθε κάρτα. Ευκολόπιοτο, ισορροπημένο, με έντονα βοτανικό χαρακτήρα, νότες λουλουδιών και μελιού και ελαφρά πικρή επίγευση, είναι ο ορισμός του "signature” όμως από την τρέχουσα κάρτα της επίσκεψης ξεχώρισα και το βελούδινο "Queen Bee”, που εμπνέεται από τη ζωή στην κυψέλη, και παρά τον πολύπλοκο τεχνικό και γευστικό χαρακτήρα του, (περιέχει burbon, μπανάνα, ανανά, βότκα, μάνγκο, λεμόνι, "milk wash” με ελληνικό γιαούρτι, μέλι και πρόπολη), είναι απόλυτα ισορροπημένο αφήνοντας μια βελούδινη αίσθηση στον ουρανίσκο.
Η κάρτα των κοκτέιλ συνυπάρχει με ένα μενού που αγκαλιάζει την εποχικότητα και αντλεί δημιουργικότητα από την ύπαιθρο της Τοσκάνης. Τα σνακ και τα πιάτα αλλάζουν τακτικά όμως και εδώ υπάρχουν κλασικές προσθήκες που έχουν αγαπηθεί όπως το "Ταξίδι στη Μόντενα”, μια αφράτη χρυσαφένια φοκάτσια μπουκιά και συχώριο, με μαλακή κρεμώδη βουβαλίσια ρικότα, μορταδέλα και βαλσαμικό ξίδι από τη Μόντενα, που παρασκευάζει ο Massimo Bottura σε περιορισμένες ποσότητες, παλαιώνοντάς το σε βαρέλια από ξύλο βελανιδιάς, καστανιάς και άρκευθου.