
Όχι και τόσο αρκετό καιρό πριν, στη Μαδρίτη και την τελετή των The World's 50 Best Bars 2024, το μπαρ Moebius από το Μιλάνο είδε για πρώτη φορά το όνομά του να φιγουράρει στη χρυσή λίστα για το σύμπαν της μπάρας, καταλαμβάνοντας τη θέση νο.38.
Απολύτως λογικό αν χρειάζεσαι την άποψή μου, καθώς το μέρος που έστησε πισω στο 2019 ο Lorenzo Querci με την ομάδα του σε ένα παλιό εργαστήριο κλωστοϋφαντουργίας τικάρει όλα εκείνα τα κουτάκια που αποζητά κανείς σε ένα μπαρ επιπέδου. Αλλά και πολύ περισσότερα.

Στην περίπτωση του Moebius όμως δε μιλάμε απλά και μόνο για ένα μπαρ. Βλέπεις, δεν είναι μόνο η εξαιρετική ατμόσφαιρα, οι ωραίες μουσικές και τα world-class ποτά του bar manager Giovanni Allario εκείνα που κάνουν τη διαφορά. Στο πατάρι του ευρύχωρου εσωτερικού του Moebius, ο σεφ Enrico Croatti έχει στήσει το restaurant-in-a-bar κόνσεπτ του, Sperimentale.
Στο mezzanine τρέχει ένα από τα πιο ιντριγκαδόρικα εστιατόρια του Μιλάνου, εντός μίας γυάλινης αίθουσας με ανοιχτή κουζίνα και χώρο για περίπου 12 άτομα τη φορά. Ακριβώς εκεί λοιπόν, ο επικεφαλής της γεύσης σε όλες τις εκφάνσεις του Moebius παρουσιάζει μία κουζίνα δημιουργική και προβοκατόρικη, όπως άλλωστε μαρτυρούν πιάτα σαν το εικονικό ριζότο σουπιάς με τρούφα ή τα θεατρικά σερβιρισμένα agnolotti.


O σεφ Croatti φροντίζει και για την πληθωρική γκάμα των τάπας που σερβίρονται στον κάτω χώρο ή στην μπάρα. Και τα κάνει όλα τόσο καλά, που το Sperimentale βρίσκεται πια με ένα αστέρι Michelin στην πιο πρόσφατη λίστα του περιβόητου κόκκινου οδηγού για το 2024. Καθόλου άσχημα για ένα μπαρ.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.