Κάπου, με κάποιο τρόπο θα έχει πάρει το μάτι σου πως ο ταλαντούχος -και εσχάτως πολυάσχολος- σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης έχει αναλάβει το τιμόνι της κουζίνας του "Proveleggios", γυρνώντας την κουζίνα του δημοφιλούς μπαρ-εστιατορίου του Κεραμεικού στις πιο βασικές αρχές του. Το καταφέρνει ήδη από την απαρχή της γευστικής του διαδρομής εδώ με ένα ιδιαίτερο fine comfort και πιάτα που έχουν κάτι να πουν.
Επιστροφή στη γεύση
Στις βασικές αρχές της γεύσης όμως πατά και η διαχρονικά δυνατή μπάρα του "Proveleggios", με επικεφαλής την Πόπη Σεβαστού. "Θα χαρακτήριζα τη φετινή δουλειά μας ως μια επιστροφή στη γεύση και θα τολμήσω να πω πως είναι αναβαθμισμένη. Μίλησα αρκετά με τον Αλέξανδρο σχετικά με την κουζίνα που θα παρουσιάσει εδώ και δε σου κρύβω πως με εντυπωσίασε το σκεπτικό των όσων σκεφτόταν να κάνει - και τελικά πραγματοποιεί. Είναι ένας αρκετά γαστρονομικός μάγειρας και μου γέννησε την ιδέα για μία πόσιμη, υγρή γαστρονομία" μου λέει η ίδια -μια από τις πιο χαρισματικές και δημιουργικές bartenders της πόλης, εστιατορικής και μη, που επενδύει πάντοτε τόσο στη λεπτομέρεια για το βέλτιστο αποτέλεσμα στη δουλειά της όσο και στην καλύτερη δυνατή πρώτη ύλη.
Η επικεφαλής στο ευ πίνειν πεδίο του Nolanverse έχει δομήσει μία λίστα που σέβεται την κουζίνα του σεφ Καρακατσάνη, με ποτά που συνοδεύουν αβίαστα και νόστιμα τα πιάτα αλλά παράλληλα μπορούν να παίξουν και σόλο.
"Συνήθως στο φαγητό, σε ένα πιάτο, βρίσκεις μπόλικη πληροφορία. Το ακριβώς αντίθετο συναντάς στα ποτά του τρέχοντος καταλόγου. Κυριαρχεί η απλότητα στο μάτι. Η πάρα πολύ καλή πρώτη ύλη όμως αξιοποιείται ώστε τελικά να προσφερθεί στον επισκέπτη μία αληθινή εμπειρία. Αυτό άλλωστε επιθυμούμε, να δίνουμε το καλύτερο σε όποιον μας εμπιστευθεί και μας τιμήσει με την παρουσία του" συμπληρώνει η Πόπη Σεβαστού.
Τεχνική και ψάξιμο δίχως φανφάρες, σπιτικά σιρόπια και λικέρ, έξυπνες προσαρμογές συμπυκνώνονται σε μία κάρτα 13 ποτών, χωρισμένων σε 5 βασικές κατηγορίες (Margarita, Negroni, Sour, Dessert και Non-Alcohol). Ταξίδι από το βουνό στο έδαφος και από εκεί στην Ταϊλάνδη όσον αφορά τις Margaritas και περιήγηση ανάμεσα στα χρώματα για τα Negronis, που παίζουν σε κόκκινη, ροζ και λευκή παλέτα.
Πληθωρικός ο διαχωρισμός για τα Sours με το Fruity + Citrus να αποτελεί προσωπικό αγαπημένο, μπλεντάροντας bourbon, Ξινόμαυρο, καρύδα και passion fruit - το αυτό ισχύει και για το ένα εκ των δύο Dessert, με το Irish Cream να τολμά, με τσικουδιά, espresso, γιαούρτι και κάρδαμο.
Έξτρα πόντοι για την πολύ καλά ενημερωμένη κάβα που δομείται προσεκτικά εδώ και μερικά χρόνια, καθώς και για την άριστη προσέγγιση στα κλασικά.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.