Athens Bar Show 2024: H φιέστα των μπαρ επιστρέφει

Όπως κάθε χρόνο, από το 2010 που ξεκίνησε, το Athens Bar Show θα αποτελέσει και φέτος μια τριήμερη γιορτή του spirits industry, του bartending και της φιλοξενίας.

Athens Bar Show 2024: H φιέστα των μπαρ επιστρέφει

Η φετινή διοργάνωση του Athens Bar Show, η οποία είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, θα πραγματοποιηθεί για ακόμα μια φορά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2024, το Γκάζι θα υποδεχτεί τόσο δεκάδες εκθέτες και χιλιάδες επαγγελματίες της βιομηχανίας από όλο τον πλανήτη, όσο και πολυάριθμους επισκέπτες.
 
Μέσα και έξω από τις αίθουσες και τα περίπτερα θα παρακολουθήσουμε ομιλίες, events, tastings, εμφανίσεις διάσημων ονομάτων της ελληνικής αλλά και παγκόσμιας 'βιομηχανίας' του bartending και των αποσταγμάτων, αλλά κυρίως θα γνωριστούμε και θα μάθουμε.

Το Athens Bar Show στην Τεχνόπολη 2022
Athens Bar Show

Οι στόχοι και οι φιλοδοξίες του Athens Bar Show, από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του, παραμένουν η ανάπτυξη, η ενημέρωση, η δημιουργία, η ανακάλυψη νέων, αναδυόμενων τάσεων και καλλιέργεια γνώσης, φιλοσοφίας και mindset για την ιδανική διαχείριση των επιχειρήσεων.

Όπως κάθε χρονιά, εκθέτες και επαγγελματίες επισκέπτες φιλοδοξούν να έρθουν κοντά, ανταλλάσσοντας χρήσιμες γνώσεις, συζητώντας για θέματα, νεωτερισμούς και πρωτοβουλίες του κλάδου, δημιουργώντας, εν τέλει, την αναγκαία δικτύωση και περιβάλλον και για μελλοντικές συνεργασίες.

Μπαρ και guest shifts στο Athens Bar Show
@mrfoxthebar

 
Παράλληλα, η 'ηθική' και η 'φιλοσοφική' προσέγγιση του fine drinking και του responsible drinking θα μπουν στο focus της προσοχής.

Το Athens Bar Show 2024 παρουσιάζει 4 διαφορετικές θεματικές κατηγορίες όσον αφορά τους εκθέτες: 
  • Spirits of Greece, που αναδεικνύει τα ποτά με ελληνική "ταυτότητα”.
  • New Entries/ New Comers που αφορά τις νέες αφίξεις.
  • Tomas Estes Agave Embassy, μια Mexican themed πλατεία γεμάτη με tequila & mezcal, με street food και φυσικά μεξικάνικη μουσική.
  • Zero Alcohol, έναν χώρο αφιερωμένο στα αποστάγματα με 0% αλκοόλ, προωθώντας το ανερχόμενο trend του well-being και του 0% ABV, που κερδίζει συνεχώς έδαφος στη βιομηχανία ποτών. 

Athens Bar Show 2024: H φιέστα των μπαρ επιστρέφει 2

Φυσικά, στα Main Areas θα βρίσκονται και όλα τα υπόλοιπα brands που θα συμμετέχουν στην έκθεση.

Τα καλύτερα μπαρ του κόσμου καταλαμβάνουν την Αθήνα

Τη στιγμή που η Αθήνα θα φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις ποτού στον κόσμο, οι σούπερ σταρ του παγκόσμιου bartending, για 3η συνεχή χρονιά, θα καταλάβουν τις μπάρες της πόλης με αφορμή το Athens Bar Week. Ένας παράλληλος, ανεξάρτητος πόλος έλξης για πέντε βράδια (από την Κυριακή 3 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου) θα σε συνοδεύσει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο σύμπαν του ποτού και της υψηλής γαστρονομίας, αναπτύσσοντας έτσι ακόμα περισσότερο τη μοντέρνα κουλτούρα διασκέδασης. 

Δυο μέρες Athens Bar Show 2016

 
Μερικά από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου θα κάνουν guest shifts σε μερικά από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής σκηνής, δημιουργώντας μοναδικά events για το κοινό. Guests shifts, bar take-overs, speakeasy/hidden pop-up bars και θεματικά parties θα μεταμορφώσουν την πόλη σε έναν παράδεισο "εμπειριών”. 

Φινάλε με το International Closing Party 

Athens Bar Show 2024: H φιέστα των μπαρ επιστρέφει 1

H εβδομάδα του Athens Bar Week ολοκληρώνεται με ένα μοναδικό cocktail party. Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, η κεντρική αυλή της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων μεταμορφώνεται στο μεγαλύτερο cocktail party με 30+ pop-up cocktail bars, 5 θεματικά Three Cents bars (Paloma bar, Gin & Tonic bar, Mule bar, Whiskey bar, All Stars bar), εκρηκτικά dj sets απο τους Street Outdoors Soundsystem by Three Cents, street food γεύσεις και πολλές εκπλήξεις.


Info

Athens Bar Show 2024
Ημερομηνίες: 5 και 6 Νοεμβρίου 2024
Είσοδος επισκεπτών: 11:00 - 19:00 
Κλείσιμο έκθεσης: 20:00
www.athensbarshow.gr
 
Το εισιτήριο εισόδου στο Closing Party κοστίζει €15 (αγορά από το more.com) και περιλαμβάνει δύο κοκτέιλ/ποτά.  

www.athensbarweek.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100, Γκάζι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Η φάση είναι early drinks: Πίνουμε στις spritzερίες και τα aperitivo μπαρ

Σε εκείνα τα μέρη της Αθήνας όπου τα ποτά από νωρίς και το κόνσεπτ του απεριτίβο είναι ο κανόνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
12/10/2024

"Manko" μετά μουσικής, κάθε Πέμπτη

Το Manko Muse αποτελεί μία ξεχωριστή μουσική εμπειρία στο δημοφιλές σημείο της αθηναϊκής ριβιέρας.

Στα "Bungalow 7" για Club Dining βραδιές

Μία ξεχωριστή εμπειρία διασκέδασης από τις 24 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη στο κομψό σποτ της αθηναϊκής ριβιέρας.

Ο Rødhåd "σφυρίζει" την έναρξη της techno season

Ο μετρ των industrial ηχοτοπίων Rødhåd ετοιμάζεται για την αθηναϊκή επιστροφή του με αφορμή το μεγάλο opening του "Oddity Club" στα Πετράλωνα.

35 κεράκια για το "Μπάτμαν", το πιο θρυλικό άφτερ της Αθήνας

Το μικροσκοπικό μπαρ του Νέου Κόσμου, που μεγάλωσε γενιές και γενιές της αθηναϊκής νύχτας, άνοιξε μία ημέρα σαν σήμερα, το 1989.

To "The Bar In Front Of The Bar" μόλις απέκτησε το δικό του τσίπουρο

Το πρωτοποριακό spirit Rocks 'n' Grapes έρχεται να βάλει το λιθαράκι του στο σύμπαν της απόλαυσης.