Μια "μικρή ομάδα ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα, που κάνουν πράγματα μαζί αλλά δεν θέλουν να συμπεριλαμβάνουν άλλο κόσμο", σημαίνει η λέξη "coterie", την οποία πιο ελεύθερα στη slang γλώσσα θα μπορούσαμε να μεταφράσουμε και ως κλίκα.
Αυτήν ακριβώς τη λέξη επιλέγει ο World Class Greece Bartender of the Year 2023 Χρήστος Κλουβάτος (μαζί με τον αδερφό του Θανάση που έχει σημαντική εμπειρία στο χώρο του καφέ, τον Πασχάλη Καρανικολούδη και τον Ηλία Πέττα, ο οποίος έχει μια μικρή επαφή με το σύμπαν της εστίασης) για το πρώτο του μπαρ, το οποίο κατέφθασε εδώ και λίγες ημέρες στο Παγκράτι, στον αριθμό 9 της οδού Βρυάξιδος.
Βάση είναι το τρίπτυχο πολύ καλός καφές/ολόσωστα ποτά/φαγητό για κάθε στιγμή σε συνδυασμό με urban chic χαρακτήρα και cool vibes: όλα με απώτερη κατεύθυνση το μότο του μαγαζιού, την "ανεπιτήδευτη ποιότητα".
"Μου άρεσε εξαρχής ο αστικός χαρακτήρας του χώρου, αλλά και της γειτονιάς, καθώς το urban στοιχείο είναι κάτι που επιζητούσαμε", μου λέει ο Χρήστος Κλουβάτος σχετικά με την επιλογή να στηθεί το "Coterie & bro" (όπως είναι το πλήρες όνομα του φρέσκου all-day spot) στο Παγκράτι, έπειτα από αναζήτηση ενός και πλέον έτους.
Στο "Coterie" η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, καθώς σημαντικό βάρος έχει δοθεί στο πεδίο του καφέ, σε ένα περιβάλλον που σε ταξιδεύει κάπου ανάμεσα στο Βερολίνο και την Κοπεγχάγη, με ένα εσωτερικό με σκυρόδεμα, μίνιμαλ γραμμές, γήινες αποχρώσεις και industrial αισθητική, συν ένα μπαρ που δίνει άλλη διάσταση, ειδικά όταν τα φώτα χαμηλώσουν.
"Έπειτα υπάρχει το κομμάτι της νύχτας. Ή, πιο ορθά, το πεδίο του ποτού. Είτε επιλέξεις μπίρα ή spritz είτε ποτό ή cocktail, έχουμε δώσει μεγάλη προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια, ώστε οτιδήποτε προκύπτει από το μπαρ να είναι στη σωστή κατάσταση για να το απολαύσει κανείς, στο serving που του πρέπει", συμπληρώνει ο Χρήστος Κλουβάτος για τα του ευ πίνειν πεπραγμένα.
Στο οινικό κομμάτι, ο σομελιέ Τηλέμαχος Παπανδρέας (που ίσως τον γνωρίζεις από το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και δύο αστέρια Michelin "Delta") επιμελείται μια λίστα με λίγα και καλά ελληνικά κρασιά.
Το φαγητό στο "Coterie" μοιράζεται στα δίπολα breakfast - brunch και lunch - dinner, με μια πολλά υποσχόμενη λίστα, φτιαγμένη με τη βοήθεια του σεφ Παναγιώτη Πολυχρόνη (με θητεία σε "Line Athens" και "Ιθάκη").
Εδώ θα φας μια καλή μπρουσκέτα ή ένα φροντισμένο ταρτάρ ή ακόμη και περιποιημένη σπιτική pasta, σε ένα μεσογειακής και ιταλικής κατεύθυνσης μενού, στη φιλοσοφία του sharing αλλά και σε αυτή που θέλει τα πιάτα να παίζουν (και) μαζί με ποτό ή κρασί.
Info
Βρυάξιδος 9, Παγκράτι, τηλ. 6970 834270
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.