Salonica Bar Show & Bar Week: Μια γιορτή του fine drinking στη Θεσσαλονίκη

Το Athens Bar Show πάει στη συμπρωτεύουσα από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Salonica Bar Show & Bar Week

Το Athens Bar Show έχει, από το 2010, καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα events της βιομηχανίας των spirits και του bartending στην Ελλάδα ενώ, παράλληλα, το Athens Bar Week αποτελεί ένα πολυήμερο ταξίδι στον κόσμο του ποτού και της υψηλής γαστρονομίας, με κάποια από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου να καταλαμβάνουν την πρωτεύουσα.

Το 2024, από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, οι αντίστοιχες εκδηλώσεις, events, εμπειρίες και vibe "μεταφέρονται" στη Θεσσαλονίκη με τη διοργάνωση – για πρώτη φορά -  των Salonica Bar Show & Salonica Bar Week. Τόσο στην ΔΕΘ, όσο και σε ολόκληρη τη συμπρωττεύουσα, οι σημαντικότεροι επαγγελματίες, οι μεγαλύτερες εταιρείες αλλά και μερικά από κορυφαία μπαρ του πλανήτη, θα εκθέτουν, θα παρουσιάζουν και θα γιορτάζουν.

Salonica Bar Show & Bar Week 2

Την αυλαία θα σηκώσει, στον χώρο της ΔΕΘ, το Salonica Bar Week Opening Party (μοναδικά ποτά σε συνεργασία με ανερχόμενα και καθιερωμένα spirits brands, από τα γνωστότερα bars της Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της χώρας, street food γεύσεις και μουσικές επιλογές από διάσημους DJs όπως οι ISON, Κική Μποτονάκη και Athinaios), το οποίο θα το διαδεχθεί το Salonica Bar Week (29/09 – 04/10). Οι 5 αυτές ημέρες θα αποτελέσουν ένα ταξίδι στο σύμπαν του ποτού και της υψηλής γαστρονομίας που υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει την έξοδο στα μπαρ και το fine drinking mingling.

Salonica Bar Show & Bar Week 1

Πιο συγκεκριμένα, σε αυτό το διάστημα, κάποια από τα καλύτερα μπαρ της Βόρειας Ελλάδας θα συνυπάρξουν σε ένα μοναδικό για την πόλη και την περιοχή event, δημιουργώντας δεκάδες guests shifts, parties, pop up bars. 

Στις 30 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, στον Εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ, οι επαγγελματίες - και όχι μόνο - της Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της Β. Ελλάδας και των Βαλκανίων θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κάτι πρωτόγνωρο για την περιοχή, να μάθουν και να αναπτύξουν σχέσεις και επαφές με μερικούς από τους κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου αλλά και brands, παγκοσμίως.

Salonica Bar Show & Bar Week 3

Όπως και το αντίστοιχο της Αθήνας, έτσι και το Salonica Bar Show φιλοδοξεί να συγκεντρώσει την ελίτ του εγχώριου αλλά και διεθνούς bar industry στην Θεσσαλονίκη, για σεμινάρια, εκπαιδευτικές ομιλίες και παρουσιάσεις από διεθνείς/τοπικούς ειδικούς, καθώς και εκθέσεις με καινοτόμα προϊόντα, νέα concepts και τεχνικές.

Salonica Bar Show & Bar Week 4

Κύριος σκοπός του Salonica Bar Show είναι να δημιουργήσει έναν ακόμα πόλο έλξης για το παγκόσμιο bartending στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας παράλληλα τον παλμό της πόλης και το υψηλό επίπεδο της bar σκηνής της. Περισσότεροι από 40 εκθέτες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, ενώ σεμινάρια και ομιλίες από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου θα δώσουν στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα νέα trends, προϊόντα, πρωτοβουλίες αλλά και νέες τεχνικές στο bartending. Φυσικά, στο χώρο θα υπάρχουν experiences, live μουσική αλλά και food corner, που θα σερβίρει street food.
 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

New Moon Party με τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο στο "Deos Athens"

Ο πολυβραβευμένος DJ με την διεθνή φήμη δίνει το δικό του στίγμα, συνδυάζοντας την πανσέληνο του Σεπτεμβρίου με εξαιρετική μουσική και πανοραμική θέα 360 μοιρών από το υψηλότερο σημείο της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/09/2024

7 γλυκόπικρες ημέρες (και νύχτες) στη Negroni Week 2024

Η Negroni Week είναι και πάλι εδώ για δωδέκατη συνεχή χρονιά και παροτρύνει άπαντες να τιμήσουν το μάλλον πιο δημοφιλές ποτό της εποχής μας.

'Ο Άλλος', ένα καθαρόαιμο μπαρ στο Παγκράτι

Στην Τιμοθέου πιάνει πόστο ένα από τα πιο φρέσκα παγκρατιώτικα μπαρ.

Το 'Peanuts' είναι μια παμπ που (σε) φέρνει (σ)την Άνοιξη

Μία φρέσκια ολοήμερη επιλογή κι ένα δυνητικό στέκι για κάθε τύπο ή παρέα που μένει ή τριγυρνά στα βορειότερα των βορείων προαστίων.

Το The Great Sunday Club του 'Avra' βγαίνει στην πισίνα

Δροσερή βραδιά με εκλεκτούς καλεσμένους από κορυφαία μπαρ του πλανήτη στο 'Four Seasons'.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος στο New Moon Party του "Island"

Ο κοσμοπολίτης DJ σε ένα ακόμα δυνατό event με αφορμή το νέο φεγγάρι.