"Ipitou The Bar": Ο σταρ του (σχεδόν κρυφού) πεζόδρομου

Το γωνιακό μπαρ στην ομώνυμη, αβανταδόρικη γειτονιά, έχει σβήσει 10 κεράκια στην τούρτα της ζωής του, ωριμάζει όμορφα και εξακολουθεί να βάζει στο σέικερ νόστιμα ποτά με feelgood ατμόσφαιρα, cool κοινό και ωραίες μουσικές.

Ipitou the Bar © Λεωνίδας Τουμπανος

Ένα από τα πράγματα που σίγουρα δε γνώριζα για την Ηπίτου, είναι πως πήρε το όνομά της από τον Πέτρο Ηπίτη, διακεκριμένο γιατρό και φιλόσοφο του 19ου αιώνα, ιδρυτικό μέλος της Φιλικής Εταιρείας και ειδικό στις επιδημίες - έδρασε σημαντικά μάλιστα κατά της πανούκλας του 1837. Το αρχοντικό του στην Αθήνα, βρισκόταν στο Ροδακιό - στη γειτονιά της πρωτεύουσας που σήμερα απλώνεται από την οδό Σκούφου έως τη Θουκυδίδου. Βασικά, βρίσκεται ακόμη και είναι το κτίριο που στεγάζει πια το 1ο Πειραματικό Λύκειο. Αφορμή για όλα τα παραπάνω μου δίνει η αναφορά στην πρώτη σελίδα του πιο πρόσφατου μενού του "Ipitou The Bar". Το εν λόγω σημείο ήταν εκείνο που έστρεψε ουσιαστικά τα φώτα στον ομώνυμο μικρό πεζόδρομο του κέντρου. Πλησιάζει αισίως τα έντεκα χρόνια της ύπαρξής του και δείχνει να απολαμβάνει τη δημιουργικότητα όσο και τη δημοφιλία του, κρίνοντας από τα νόστιμα ποτά του αλλά και από το γεγονός πως ένα random, ζεστό απόγευμα Τετάρτης του Ιουλίου, δε πέφτει καρφίτσα εδώ.

"Είμαστε πιο ήρεμοι και πιο ώριμοι, ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε όσον αφορά τις γεύσεις μας, αλλά ταυτόχρονα απολαμβάνουμε όλα όσα τρέχουν στο κέντρο της Αθήνας, παρότι τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα γύρω μας. Αλλά ναι, γενικά, θα έλεγα πως βρισκόμαστε σε μια φάση δημιουργικής απόλαυσης" μου λέει ο Διονύσης Πολάτος σχετικά με το πού βρίσκεται τώρα το "Ipitou The Bar". Ένα από τα διαχρονικά ατού του, είναι πως συνδυάζει με πολύ άμεσο και επικοινωνιακό τρόπο την urban αίσθηση με τα vibes νησιού, ντύνοντας αυτό combo με ωραίες μουσικές, δίνοντας όντως πνοή σε ένα στενό-διαμαντάκι του αθηναϊκού κέντρου. Προφανώς, στα highlights του, παίζουν και τα ποτά του - πώς θα μπορούσε να μη συμβεί κάτι τέτοιο άλλωστε;

Ipitou the Bar
© Λεωνίδας Τουμπανος

Αυτά που μπαίνουν στο ποτήρι λοιπόν. Το μενού εδώ ανανεώνεται εποχικά με καινούριες προσθήκες. Το τρέχον, έχει ξεκινήσει από την άνοιξη και θα συνεχίσει μέχρι το φθινόπωρο. Χωρίζεται στα Best Sellers των 10 ετών, δηλαδή εκείνα τα cocktails που έχουν χαρακτηρίσει την ιστορία του "Ipitou The Bar", τα New House suggestions και τα 7 Highballs. Παράλληλα, τρέχει ένα ακόμη μενού, που όπως υποστηρίζει ο Διονύσης Πολάτος του επιτρέπει να εξαντλεί τη δημιουργικότητά του, με έξτρα τεχνικές και αποστάγματα. Πρόκειται για έναν μικρότερο κατάλογο που παίζει το ρόλο των 'cocktails of the day' και έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Sky Spirits. Τα ποτά που παίζουν σε αυτόν είναι κυρίως τα ρούμια, με μπόλικες προτάσεις -tiki στην πλειοψηφία τους αλλά όχι αποκλειστικά- σε rotation.

Ipitou the Bar
© Λεωνίδας Τουμπανος

Από την τελευταία συνθήκη δοκιμάζω ένα Painkiller με Pusser's Rum - συν πορτοκάλι, καρύδα, ανανά, στην πιο απλή του μορφή και πιθανότατα κοντά σε αυτή που θεωρείται η αυθεντική συνταγή για το εθνικό ποτό των Βρετανικών Παρθένων Νήσων. Πιο πριν, ένα Umami Daiquiri και μία Rum Fresh Paloma έχουν φροντίσει να με βάλουν στο πνεύμα της μπάρας, δημιουργώντας προσδοκίες για την επόμενη φορά.

Ipitou the Bar
© Λεωνίδας Τουμπανος

"Το όραμα είναι να συνεχίσουμε να φτιάχνουμε ωραία cocktails, πάντα με βάση την εποχικότητα, την απλότητα και την old school προσέγγιση που υιοθετούμε εδώ. Να δίνουμε ποτά που και θα κάνουν χαρούμενους τους επισκέπτες μας, τι άλλο;" τονίζει ο Διονύσης Πολάτος.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

O Hozho έρχεται στο "Bolivar"

Μαζί του Nick Devon, Steph b2b Rezzo και Nessa.

07/08/2024

ΥΠΠΟ: Αποκάλυψη βοτσαλωτού ψηφιδωτού δαπέδου με παράσταση Σατύρων στην Ερέτρια

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε την εύρεση ενός ψηφιδωτού δαπέδου με παράσταση Σατύρων στον πυρήνα του αστικού ιστού της αρχαίας πόλης της Ερέτριας.

Πίνοντας στον πεζόδρομο: Μπαρ και οινικά σποτ για αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα

12 αθηναϊκοί πεζόδρομοι και 18 μπαρ και οινικά σημεία, για να περάσεις το καλοκαίρι με ένα ποτήρι στο χέρι.

Στη Σέριφο μαθαίνουν να "Φλερτ"-άρουν

Ένα νέο μπαρ τονώνει τις επιλογές για ποτό στην πανέμορφη Κυκλάδα και παροτρύνει άπαντες να διασκεδάσουν απενοχοποιημένα.

Τα μπαρ στις ταράτσες της Αθήνας και του Πειραιά

Η λίστα που θα χρειαστείς όσο καμία άλλη για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Το "The Bar in Front of the Bar" έχει βρει το δρόμο του

Ανανέωσε την τάση των street bars στην Αθήνα, έδωσε πνοή στην οδό Πετράκη και, πλέον, γίνεται επιδραστικό. Κυρίως όμως, κάνει τον κόσμο να περνά καλά, με ένα ποτήρι στο χέρι.

Paul Oakenfold και Infected Mushroom σε ένα εκρηκτικό b2b

Μαζί με το διάσημο ντούο της psy-trance θα εμφανιστεί ο Βρετανός Superstar για ένα μοναδικό βράδυ στο "Bolivar".