Το 'Diego' έφυγε σαν αληθινός ροκ σταρ

Το δημοφιλές σποτ του Θησείου έκλεισε και αποχαιρέτησε τους φίλους του με ένα τελευταίο πάρτι, αφήνοντας πίσω του μία γειτονιά -αλλά και μια πόλη- που αλλάζει.

Το 'Diego' έφυγε σαν αληθινός ροκ σταρ

Έκανε αίσθηση το Diego από την πρώτη στιγμή που άνοιξε. Συζητήθηκε αρκετά. Έδωσε μία φρέσκια πνοή στο Θησείο και τον πεζόδρομο της Αδριανού. Και πάνω στο πικ του, μετά από μόλις τρία χρόνια δράσης, έκλεισε, πέφτοντας κατά κάποιο τρόπο θύμα μίας πόλης που αλλάζει. Βλέπεις, ο εξωστρεφής και έντονος χαρακτήρας του μάλλον δεν είναι εφικτό να συμπλεύσει με το νέο (ένα ακόμη) ξενοδοχείο που ανοίγει στο ευρύτερο κέντρο και ακριβώς δίπλα του.

'Ενα χαρούμενο μέρος για όλους

"Το Diego ξεκίνησε στην καραντίνα. 'Οταν αρχίσαμε να το φτιάχνουμε, υπήρξαν πολλοί που μου έλεγαν πως είμαι τρελός. Και τι πάω να κάνω σε μια τέτοια γειτονιά. Αλλά εγώ, επειδή δεν είμαι από την Αθήνα, είχα άγνοια κινδύνου. Αυτό έχει δείξει ό,τι βοηθά καμιά φορά" μου λέει χαριτολογώντας ο Βασίλης Στεφανάκης, εκ των δημιουργών του Diego.

Diego ποτά 3

Diego 2

Diego 3

"Η αρχική ιδέα ήταν να φτιάξουμε ένα μέρος σαν εγκαταλελειμμένο σπίτι στη λατινική Αμερική ή στην Κούβα. Που θα μπορείς να αράξεις σε όλους τους χώρους του, θα μπορείς να βρεις φαγητό που δεν υπάρχει αλλού, θα το τρως εκεί αλλά θα μπορείς να το πάρεις και μαζί σου - ένα fine street food. Θέλαμε κάτι πιο αλήτικο από το άλλο τότε, μαγαζί μας, το Noah", συμπληρώνει.

Το Diego εξελίχθηκε, μεταξύ άλλων σε ένα από τα πιο δυνατά πάρτι spots της Αθήνας. "Αυτό ξεκίνησε μάλλον τυχαία, τον Οκτώβριο του 2021, όταν καθόμασταν με τον Manolaco και του είπα πως έχω μία ιδέα για κυριακάτικο μεσημεριανό πάρτι, να ξεκινά στις 14.00 και να τελειώνει στις 22.00-23.00. Δέχτηκε και κάπως έτσι πήρε μπρος. Ειδικά το πρώτο τρίμηνο γινόταν χαμός, δε χώραγε ο κόσμος".

'Επειτα, υπήρχε το φαγητό. Η Ελένη Σαράντη είχε παρουσιάσει εκεί μια από τις πιο διαφορετικά ενδιαφέρουσες προτάσεις που είδε η comfort Αθήνα τα τελευταία χρόνια, ενώ ήταν το πρώτο μαγαζί που καθιέρωσε το κόνσεπτ της κυριακάτικης σεβιτσερίας με το viral Crayfish Bucket.

"'Ηταν απολαυστική η όλη πορεία. Γίναμε ένα με τη γειτονιά και τους ανθρώπους της, παρότι η Αδριανού είναι δύσκολος δρόμος. Επένδυσα σε αυτό προσωπικά, οικονομικά και πνευματικά. Σε λίγα χρόνια, νιώθω πως θα περνάμε απέξω και κάτι θα νιώθουμε. Καθένας που πέρασε έστω για ένα ποτό ή ένα απόγευμα από εδώ, κάτι θα νιώσει" λέει ο Βασίλης Στεφανάκης, προτού μου απαντήσει στο εάν, κάπως και κάποτε, το δούμε και πάλι να ανοίγει τις πόρτες του. "Δεν ξέρω αν θα ξαναδούμε Diego. Φοβάμαι πως αν επιχειρήσουμε κάτι τέτοιο, δε θα είναι το ίδιο", είναι η απάντησή του.

3 Σεπτεμβρίου 2021 - 7 Ιουλίου 2024. Δεν ξέρω αν έκλεισε τον κύκλο που ήθελε το Diego. Ήρθε στην αστική πραγματικότητα της εστίασης ξαφνικά, έλαμψε αμέσως, έκανε θόρυβο, έφυγε γρήγορα. Σαν πραγματικός ροκ σταρ, ένα πράγμα. Θα λείψει.

Diego 4

Diego 1

Diego 5

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.