Οι επιδραστικότεροι άνθρωποι στο σύμπαν των μπαρ για το 2024

Έγινε γνωστή η λίστα Bar World 100, με εκείνους που τρέχουν το bar industry για το έτος που διανύουμε. Ανάμεσά τους και ένα εμβληματικό ελληνικό δίδυμο.

Οι επιδραστικότεροι άνθρωποι στο σύμπαν των μπαρ για το 2024

Για μία ακόμη χρονιά, το έγκριτο Drinks International δημοσίευσε τη λίστα Bar World 100, που συμπεριλαμβάνει τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους από τον κόσμο του ποτού και του μπαρ στον πλανήτη, για το έτος που διανύουμε. Τα αποτελέσματα προέκυψαν έπειτα από ψηφοφορία ενός πάνελ από 120 worldwide commentators -κυρίως εκπροσώπους των media, των brands, των μπαρ, των σημαντικότερων events κ.α.- από 60 διαφορετικά μέρη του κόσμου και περιοχές με μπαρ σκηνές που έχουν κάτι να πουν.

Monica Berg και πάλι, στη λίστα ένα θρυλικό ελληνικό ντουέτο

Στην κορυφή συναντάται για μία ακόμη χρονιά (και για πέμπτη συνεχόμενη) η Monica Berg από το λονδρέζικο "Tayer + Elementary", που συν-δημιούργησε μαζί με το έτερο icon του bar industry, Alex Kratena. Στην έως τώρα "τροπαιοθήκη" της ξεχωρίζει ασφαλώς το Bartenders’ Bartender Award στα The World’s 50 Best Bars 2019. Μεταξύ άλλων έχει φτιάξει (και πάλι μαζί με τον Kratena) το λικέρ Muyu, είναι global creative director της Campari Academy και έχει ιδρύσει μία πλατφόρμα στην οποία μικρές επιχειρήσεις μπορούν να λαμβάνουν feedback από τις ομάδες τους, με τους εργαζόμενους να καταθέτουν εκεί απόψεις, παράπονα και οτιδήποτε άλλο επηρεάζει την εργασία τους.

Στο νο.2, συναντάται μία από τις πιο συμπαθητικές περσόνες του χώρου, ο bartender, consultant και public speaker Danil Nevsky, που έχει ως έδρα τη Βαρκελώνη και είναι ο ιδρυτής και CEO του Indie Bartender. Όπως λέει και ο ίδιος στόχος τους είναι αποκλειστικά η "βελτίωση της βιομηχανίας του μπαρ", ενώ κάθε ποστ του στα social media γίνεται viral, χάρη στις ισόποσες δόσεις άβολης αλήθειας και βιτριολικού χιούμορ. Μία θέση πιο κάτω, ο Iain McPherson του "Panda & Sons" από το Εδιμβούργο (έχει επίσης τα "Nauticus" και "Hoot the Redeemer" την πρωτεύουσα της Σκωτίας), που ανέβηκε αισθητά από το περσινό νο.10 χάρη στην προσήλωσή του σε τεχνικές που σχετίζονται με τον πάγο (όπως το sous pression, την παγωμένη εναλλακτική του sous vide) και απώτερο στόχο τη μεγιστοποίηση της εμπειρίας ενός ποτού.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο Simone Caporale (συνιδιοκτήτης του κορυφαίου μπαρ του κόσμου για το 2023 "Sips" και του εμβληματικού "Boadas", στη Βαρκελώνη) και ο Remy Savage (του παριζιάνικου "Nouveau" και του λονδρέζικου "Shapes" όπως επίσης και του "Abstract" στη Λυών, ο άνθρωπος πίσω από τα καινοτόμα μενού των "Artesian" και "Little Red Door" παλαιότερα) που ετοιμάζει τρία νέα μπαρ μέσα στο έτος.

Το top-10 ολοκληρώνεται με τους Jean Trinh ("Alquímico", Καρθαγένη, Κολομβία), Shingo Gokan (SG Group, Τόκιο, Ιαπωνία), την Sandrae Lawrence των The Cocktail Lovers, τον Ago Perrone ("The Connaught", Λονδίνο) και τον Alex Kratena.

Φυσικά (και) από τη φετινή λίστα δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν και οι εκπρόσωποι της χώρας μας. Στο νο.38 λοιπόν φιγουράρει η μορφή του συνιδιοκτήτη των "The Clumsies", "Line" και "Walk In" Βασίλη Κυρίτση ενώ στη θέση 99 βρίσκεται ο διόσκουρός του Νίκος Μπάκουλης, με τον οποίο συνεργάζονται σε όλα τα προαναφερθέντα projects. Εκείνο που θεωρήθηκε εξόχως σημαντικό και ενδιαφέρον για να βρεθούν οι δύο Έλληνες δημιουργοί στη σημαντική λίστα είναι η δέσμευσή τους στο sustainability, οι ευφάνταστοι τρόποι με τους οποίους χειρίζονται το ζήτημα και οι κατ’ αποκλειστικότητα συνεργασίες τους με μικρούς παραγωγούς από όλη τη χώρα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

10/07/2024

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.

Στο Dogpound για νεο-ναπολιτάνικη πίτσα και cocktail πεπόνι-προσούτο

Ένα νέο σποτ στο κέντρο της Αθήνας απενοχοποιεί πλήρως τη χαλαρή διασκέδαση και παράλληλα φέρνει κάτι διαφορετικά νόστιμο σε ποτό και φαγητό.

12 χρόνια 'Vecchio'

Το ιδιαίτερο μπαρ που έχει χτίσει το δικό του μύθο στα δυτικά έχει γενέθλια και το γιορτάζει με ένα μοναδικό πάρτι στις 10 Ιουλίου.

Ένα σαββατοκύριακο για τα 20 χρόνια του "Bolivar"

Την Παρασκευή η Αθήνα υποδέχεται τον Βρετανό Massano και το Σάββατο τους Dennis Ferrer και Kiko Navarro.

Το 'Diego' έφυγε σαν αληθινός ροκ σταρ

Το δημοφιλές σποτ του Θησείου έκλεισε και αποχαιρέτησε τους φίλους του με ένα τελευταίο πάρτι, αφήνοντας πίσω του μία γειτονιά -αλλά και μια πόλη- που αλλάζει.