"Psyche Wine Bar": Η ψυχή της downtown καλοκαιρινής wine culture

Psyche Wine Bar © Λεωνίδας Τούμπανος

Δεν έχουμε καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα μετά τη δουλειά, πόσο μάλλον για τα σαββατοκύριακα, από την "κρυμμένη" αυλή του "Psyche Wine Bar". Δύσκολα το πιστεύεις αν δεν το έχεις επισκεφτεί ότι μια τέτοια όαση ηρεμίας, πρασίνου και feelgood ατμόσφαιρας σε περιμένει δυο βήματα από την Ερμού, για να τη συνδυάσεις ιδανικά με βόλτες, ψώνια, θεάματα. 

Psyche Wine Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το wine bar της Αμαλίας Αυγέρη και του Αντώνη Μούγια είναι από αυτά τα ξεχωριστά αθηναϊκά favorites που σου φτιάχνουν την έξοδο, ποντάροντας με γνώση και έμπνευση στα βασικά: πρώτα απ’ όλα στο καλό κρασί και ύστερα στις νόστιμες μπουκιές και τη μουσική. Εδώ θα έρθεις (και θα ξαναέρθεις) χωρίς να το σκεφτείς πολύ, για να δοκιμάσεις κρασιά με άποψη τόσο από τον εγχώριο όσο και από τον διεθνή αμπελώνα και να μοιραστείς νόστιμα πιάτα σαν αυτά που θα σου μαγείρευε ένας φίλος που αγαπά τη γαστρονομία στην ταράτσα του.

Psyche Wine Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η ομάδα του "Psyche Wine Bar" επιμελείται ένα μενού βασισμένο στην πρώτη ύλη και δημιουργεί πιάτα που απογειώνουν ένα καλό κρασί, όπως λαχταριστά spaghetti alle vongole, αρωματικό ταρτάρ από φρέσκο ψάρι, άψογα ψημένο φιλέτο τόνου, σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι. Θα τα συνοδεύσετε με ξεχωριστές ετικέτες, αρκετές και σε ποτήρι, μικρών Ελλήνων παραγωγών, φυσικά κρασιά, αλλά και δυνατά οινικά χαρτιά από τα κυκλαδονήσια ως τις μεγάλες αμπελουργικές ζώνες του κόσμου, διαλεγμένα από την πολύ καλά εκπαιδευμένη ομάδα του "Psyche". Η εντυπωσιακή ποικιλία ελληνικών τυριών αξίζει ξεχωριστή αναφορά, σε ένα στέκι που πάνω απ’ όλα έχει ψυχή!

Psyche Wine Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Κορνάρου 4, Σύνταγμα, 2103221271, www.psychewinebar.gr, FB: Psyche Wine Bistro, IG: @ Psyche_winebistro

Περισσότερες πληροφορίες

Psyche

Κορνάρου 4, Αθήνα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

To βρετανικό δίδυμο Eli & Fur στα decks του "Bolivar"

Το Σάββατο 6 Ιουλίου το Bolivar παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τις διακεκριμένες DJ για μια αξέχαστη καλοκαιρινή βραδιά ηλεκτρονικής μουσικής.

To original Sun:Set Beach Party στο DOT Beach Vibes

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος σε περιμένει στη Βούλα, αυτό το Σάββατο.

"Steez", το νέο street style bar των Εξαρχείων

Το φρέσκο σημείο στη Θεμιστοκλέους σέβεται τη γειτονιά του, έχει urban χαρακτήρα και περιβαλλοντικές ευαισθησίες, σερβίρει νόστιμα twisted cocktails και αγαπά τις καλές μουσικές.