Η Γεωργία Γεωργακοπούλου, ο Νίκος Σουρμπάτης και ο Λευτέρης Πετρογεωργάκης μόνο άγνωστα πρόσωπα δεν είναι για όλους όσους άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται με το αθηναϊκό bartending και bar hopping. Βλέπεις, η θητεία τους σε σημαντικά μπαρ της πόλης ('The Clumsies', 'Mr. Peacock' κ.ά.) είναι τουλάχιστον άξια λόγου. Οι τρεις τους αποφάσισαν να διευρύνουν περαιτέρω τους ορίζοντές τους και συστήνουν πια στο κοινό -αλλά και στο industry- την Etiquette.
"Έπειτα από χρόνια στο χώρο και με κοινή πορεία πίσω από το μπαρ, είχαμε αρχίσει να σκεφτόμαστε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Προφανώς, για πολλούς αυτό θα ήταν ένα μπαρ, για παράδειγμα. Αλλά πιστεύουμε ότι επειδή έχουμε πολλά και ωραία μπαρ στην Ελλάδα, ίσως θα έπρεπε να εστιάσουμε σε έναν κλάδο πιο δύσκολο και σχεδόν ξεχασμένο στις δεκαετίες μεταξύ ’80 και ’90 στη χώρα μας. Αυτός είναι τα ξενοδοχειακά μπαρ, αλλά και η συνολική εμπειρία που συνδέεται με το ποτό και τη φιλοξενία σε αυτά", μου λέει η Γεωργία Γεωργακοπούλου σχετικά με το ξεκίνημα της νέας προσπάθειας στο κομμάτι του bar consulting – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα ασχοληθούν με εστιατόρια και άλλα μπαρ.
"Γενικά, παρά τον τεράστιο αριθμό επισκεπτών από κάθε γωνιά του κόσμου στην Ελλάδα και την Αθήνα, κι ενώ το επίπεδο της εστίασης είναι κορυφαίο, βλέπουμε ένα σχετικό κενό στα μπαρ των ξενοδοχείων. Πιστεύουμε πως αξίζει το συγκεκριμένο πεδίο να αναβαθμιστεί και να έρθει στο σήμερα. Έχουμε ξεκινήσει στοχεύοντας εκεί αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στην υπόλοιπη εστίαση. Η Etiquette, μαζί με τους 'κώδικες bartending' που την αντιπροσωπεύουν, στοχεύει να αναβαθμίσει με τις υπηρεσίες της τα μπαρ που αναλαμβάνει, με σκοπό να τα φτάσει σε αυτό που καθένας θα ονόμαζε από ιδανικό έως τέλειο –στο perfect serve αν προτιμάς– και να προσφέρει νέες εμπειρίες φιλοξενίας μέσω σύγχρονων τεχνικών και καινούργιων γευστικών ανακαλύψεων", συμπληρώνει η ίδια.
Η δράση της Etiquette ξεκινά σε ένα από τα πιο ξεχωριστά ξενοδοχεία της Μυκόνου, το 'Bill & Coo', που πιθανότατα το γνωρίζετε και για τα διαχρονικά πολύ δυνατά του γαστρονομικά projects. Εκεί, δημιουργούνται πια τρεις λίστες κοκτέιλ για τα τρία μπαρ του ομίλου. "Μαζί με αυτά, για πρώτη φορά στο νησί, δημιουργείται και ένα παρασκευαστήριο με παγκόσμιες προδιαγραφές, προκειμένου να προπαρασκευάζονται όλα αυτά τα ιδιαίτερα υλικά από εμάς και μόνο", προσθέτει η Γεωργία Γεωργακοπούλου.
Στο 'Bill & Coo Suites and Lounge', λοιπόν, στη Μεγάλη Άμμο, συναντά κανείς τη λίστα Phos, που αντλεί την έμπνευσή της από το τοπίο και το κοσμοπολίτικο νησί, με twisted classics, που μπορείς να τα απολαύσεις οποιαδήποτε στιγμή. Έπειτα, στο 'Bill & Coo Coast' και με θέα τη Δήλο, η λίστα Ethos έχει ως βάση στα περισσότερα ποτά κυρίως ελληνικά αποστάγματα, που μπλεντάρονται με τοπικά προϊόντα και μυρωδικά. Τέλος, στο μπαρ του 'Beefbar Mykonos' έχει δημιουργηθεί μια ξεχωριστή λίστα πολυεθνικής αντίληψης και αισθητικής, με απολύτως ισορροπημένα κοκτέιλ κατάλληλα για να συνοδεύουν τα πιάτα του εστιατορίου.
Τα φτερά της Etiquette έχουν ανοίξει και για το εξωτερικό. Σύντομα θα ανοίξει στο Άμστερνταμ ένα bar restaurant υπό την επιμέλειά της, κάτι που -όπως τονίζει η ΓΓ- "μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους, κυρίως γιατί θέλουμε να κάνουμε πράγματα που μας εξελίσσουν, τόσο τους ίδιους όσο και την εταιρεία".
Κι αν η μπαρ σκηνή της Αθήνας έχει εδώ και χρόνια βρει το δρόμο της, αποτελώντας μία από τις πιο συναρπαστικές του πλανήτη, δε φαίνεται να ισχύει -τουλάχιστον σε τέτοια κλίμακα- το ίδιο για τα νησιά και τους ταξιδιωτικούς προορισμούς της υπόλοιπης χώρας. "Ξέρεις, η εποχική μπαρ σκηνή στην Ελλάδα έχει πολλά να δώσει. Μέσα από τέτοια projects μπορείς να αποδείξεις ότι το επίπεδο είναι εξίσου υψηλό με εκείνο της Αθήνας. Θα ήθελα να το δω να συμβαίνει όλο και περισσότερο, σε πιο πολλά νησιά", σημειώνει κλείνοντας η μία εκ των τριών της ομάδας.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.