Το "Paradiso" είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα μπαρ του πλανήτη – με μία από τις πιο πρωτότυπες εισόδους (περνάς μέσα από το ψυγείο ενός μαγαζιού που πουλά pastrami sandwiches για να βρεθείς στην μπάρα του). Και ένα από τα κορυφαία του μάταιου τούτου κόσμου, όπως άλλωστε μαρτυρούν οι θέσεις Νο 1 στα The World's 50 Best Bars του 2022 και Νο 4 το 2023.
Είναι τέτοιες οι ουρές που σχηματίζονται στην πόρτα του, μάλιστα, που οι δημιουργοί του –Giacomo Giannotti και Margarita Sader– θα μπορούσαν να χρεώνουν εισιτήριο. Αλλά, προφανώς, δεν το κάνουν. Αντιθέτως, στοχεύουν τα τελευταία δύο χρόνια προς μια άλλη, εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, την οποία ακολουθούν με πάθος και πλάνο: αυτή της βιωσιμότητας.
Τα τελευταία τρία χρόνια, και πιο συγκεκριμένα κάθε Μάρτιο, διοργανώνουν το Paradiso Sustainability Summit, δημιουργώντας στη Βαρκελώνη έναν κόμβο ανταλλαγής ιδεών, εμπειριών και εργαλείων, μαζί με μερικούς εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων του bar industry παγκοσμίως.
Το φετινό event πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Μαρτίου και, μεταξύ άλλων, περιλάμβανε σεμινάρια και πάνελ, workshops και masterclasses, συνεργασίες και δραστηριότητες που επικεντρώνονται στην προώθηση της βιωσιμότητας στον κλάδο και την τοπική κοινότητα.
"Με τη συμμετοχή μας σε κάθε δραστηριότητα που περιλαμβάνει καθαρισμό παραλίας, νομίζω πως κάνουμε ένα βήμα προς τα μπρος όσον αφορά τον θετικό αντίκτυπο για το περιβάλλον. Αλλά δεν είναι, ασφαλώς, μόνο αυτό: Το Sustainability Summit έχει ως στόχο να αποτελέσει πηγή έμπνευσης, να φέρει νέες ιδέες στο τραπέζι και να ανοίξει διάλογο σχετικά με το πώς θα ενεργοποιηθεί η συνείδηση όλων στη βιομηχανία του μπαρ προς έναν πιο βιώσιμο κόσμο. Θεωρώ ότι όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε κάτι μεγαλύτερο", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Giacomo Giannotti.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.