'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το "Paradiso" είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα μπαρ του πλανήτη – με μία από τις πιο πρωτότυπες εισόδους (περνάς μέσα από το ψυγείο ενός μαγαζιού που πουλά pastrami sandwiches για να βρεθείς στην μπάρα του). Και ένα από τα κορυφαία του μάταιου τούτου κόσμου, όπως άλλωστε μαρτυρούν οι θέσεις Νο 1 στα The World's 50 Best Bars του 2022 και Νο 4 το 2023.

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου 4

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου 3

Είναι τέτοιες οι ουρές που σχηματίζονται στην πόρτα του, μάλιστα, που οι δημιουργοί του –Giacomo Giannotti και Margarita Sader– θα μπορούσαν να χρεώνουν εισιτήριο. Αλλά, προφανώς, δεν το κάνουν. Αντιθέτως, στοχεύουν τα τελευταία δύο χρόνια προς μια άλλη, εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, την οποία ακολουθούν με πάθος και πλάνο: αυτή της βιωσιμότητας.

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου 5

Τα τελευταία τρία χρόνια, και πιο συγκεκριμένα κάθε Μάρτιο, διοργανώνουν το Paradiso Sustainability Summit, δημιουργώντας στη Βαρκελώνη έναν κόμβο ανταλλαγής ιδεών, εμπειριών και εργαλείων, μαζί με μερικούς εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων του bar industry παγκοσμίως.

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου 2

Το φετινό event πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Μαρτίου και, μεταξύ άλλων, περιλάμβανε σεμινάρια και πάνελ, workshops και masterclasses, συνεργασίες και δραστηριότητες που επικεντρώνονται στην προώθηση της βιωσιμότητας στον κλάδο και την τοπική κοινότητα.

Διαβάστε Επίσης

"Με τη συμμετοχή μας σε κάθε δραστηριότητα που περιλαμβάνει καθαρισμό παραλίας, νομίζω πως κάνουμε ένα βήμα προς τα μπρος όσον αφορά τον θετικό αντίκτυπο για το περιβάλλον. Αλλά δεν είναι, ασφαλώς, μόνο αυτό: Το Sustainability Summit έχει ως στόχο να αποτελέσει πηγή έμπνευσης, να φέρει νέες ιδέες στο τραπέζι και να ανοίξει διάλογο σχετικά με το πώς θα ενεργοποιηθεί η συνείδηση όλων στη βιομηχανία του μπαρ προς έναν πιο βιώσιμο κόσμο. Θεωρώ ότι όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε κάτι μεγαλύτερο", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Giacomo Giannotti.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Athens Rum & Whisky Festival, η επιστροφή: Ρούμι και ουίσκι στο καθιερωμένο γευστικό τετ-α-τετ

Το premium ραντεβού με τις σημαντικότερες ετικέτες σε ρούμι και ουίσκι έρχεται και πάλι, στις 13 και 14 Δεκεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/11/2024

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.