BarLady: Ένα cocktail competition για την Ημέρα της Γυναίκας

Ένας διεθνής διαγωνισμός, που κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα, καλεί 16 γυναίκες bartenders από κάθε γωνιά του πλανήτη να αγγίξουν τα όρια της δημιουργικότητάς τους.

BarLady Competition

Ένας διαγωνισμός που ενισχύει και αποθεώνει τον ρόλο της γυναίκας στο spirits industry και το σύμπαν του bartending. Αυτό ακριβώς είναι το BarLady International Competition, που διοργανώνεται για πρώτη φορά από την Ναυσικά Μουζακίτη και με την υποστήριξη της International Bartenders Association. Μάλιστα, η παρθενική διοργάνωση θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 8 και 9 Μαρτίου

"Ναι, μεταξύ άλλων, θέλαμε να είναι συμβολική η ημερομηνία του διαγωνισμού. Γι' αυτό κάθε χρόνο θα καθιερωθεί την Ημέρα της Γυναίκας. Ίσως, είναι και μια αφορμή για να βλέπουμε ακόμη περισσότερα κορίτσια στο μπαρ και στο cocktail making. Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε το όραμά μας θα έχει επιτευχθεί. Είναι ταυτόχρονα και πρόκληση" αναφέρει η Ναυσικά Μουζακίτη, ένα από τα άτομα που βοήθησαν ώστε ο διαγωνισμός να έρθει στην Ελλάδα αλλά και Master of Ceremony αυτού

BarLady: Ένα cocktail competition για την Ημέρα της Γυναίκας 3

Τι ακριβώς θα συμβεί λοιπόν στο ξενοδοχείο President, μέρος στο οποίο θα φιλοξενηθεί ο διαγωνισμός; 16 γυναίκες-bartenders από διαφορετικές χώρες-μέλη της IBA -μεταξύ αυτών υπάρχει και ελληνική συμμετοχή με την Αλεξάνδρα Χαλίλη- θα κληθούν να παρουσιάσουν ένα original cocktail δικής τους έμπνευσης (στην κατηγορία Classic Cocktail) καθώς και ένα ακόμη ποτό που θα περιλαμβάνει ένα τοπικό στοιχείο ή θα εμπνέεται από τη χώρα της (στην κατηγορία National Cocktail). Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει μία BarLady με υψηλά επαγγελματικά στάνταρ, τεχνική και πολιτιστική κατάρτιση, δημιουργικότητα και savoir faire.

"Οι διαγωνισμοί είναι ένας τρόπος ώστε να μπορεί ο καθένας να λειτουργήσει σε ένα πλαίσιο, κάτι που του δίνει πολύτιμα εργαλεία επαγγελματισμού. Βοηθά τον διαγωνιζόμενο να δει διαφορετικά, πιο επίσημα, τα πράγματα. Έπειτα υπάρχει το κομμάτι της προβολής για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ένα win-win situation" τονίζει η κα Μουζακίτη.

BarLady: Ένα cocktail competition για την Ημέρα της Γυναίκας 2

Η ίδια διαθέτει αρκετά σημαντική εμπειρία καθώς παρουσιάζει εδώ και σχεδόν μία δεκαετία αντίστοιχες ενέργειες, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο. Πέρυσι μάλιστα ήταν η οικοδέσποινα του ευρωπαϊκού διαγωνισμού της IBA.

Διαβάστε Επίσης

Από την πλευρά της, πέρα από την παρουσίαση τέτοιων events, προσπαθεί να βοηθήσει με τον τρόπο της κάθε έναν/μία από τους συμμετέχοντες: "Από τη δική μου σκοπιά, αυτό που προσπαθώ είναι να κάνω τους διαγωνιζόμενους να αισθάνονται πιο χαλαροί, να τους βοηθήσω να αποβάλλουν το άγχος. Ξέρεις, οι περισσότεροι δεν έχουν βρεθεί ποτέ μπροστά από τόσο μεγάλο και εξειδικευμένοι κοινό και τους ενθαρρύνω ώστε να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους. Είναι σημαντικό, από την αρχή να μπορούν να δείξουν πόσο ταλαντούχοι είναι. Και πόσο επαγγελματίες επίσης. Έπειτα, υπάρχει η επαφή με το κοινό. Χρειάζεται να υπάρχει αλληλεπίδραση ώστε να καταλάβουν όλοι τι γίνεται, με άμεσο και εύκολο τρόπο" υποστηρίζει σχετικά.

BarLady: Ένα cocktail competition για την Ημέρα της Γυναίκας 1

Δημιουργικές γυναίκες, με μεγάλη φαντασία, καθώς και την BarLady of the Year αναμένουμε να δούμε από τον διαγωνισμό. Όσον αφορά το γενικότερο όραμα, η Ναυσικά Μουζακίτη είναι περιεκτική και εύστοχη: "Να μεγαλώσει, να ταξιδέψει και να συνεχίσει να εμπνέει δημιουργικές γυναίκες".


Info

8 & 9 Μαρτίου 2024

barlady.net

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.