Αγαπημένο στέκι στο Χαλάνδρι αλλά και ένα μπαρ που λειτουργεί πάντοτε πιστά στις βασικές αρχές του εν λόγω είδους επιχείρησης, η 'Κόκκινη Σβούρα' μπαίνει πια στον 14ο χρόνο της λειτουργίας της. Ανανεώνεται πια ριζικά όσον αφορά το χώρο της, αναβαθμίζεται πάνω στο concept της και επανασυστήνεται σε παλιούς και νέους φίλους, με τρόπο διαδραστικό και, προφανώς, απολαυστικό.
Το φαγητό πρωταγωνιστεί, με την 'Κόκκινη Σβούρα' να ποντάρει στη sharing και casual γαστρονομική προσέγγιση. Το concept των tapas εξελίσσεται σε ένα πλήρες μενού, στη φιλοσοφία του μοιράσματος. Η σεφ και συνιδιοκτήτρια Έλενα Καπέρδα ('Fine Mess Smokehouse', 'Lick the Spoon'), δημιουργεί πιάτα με εποχικές πρώτες ύλες, παρουσιάζοντας μια σύγχρονη εκδοχή του bar food.
Το δημοφιλές σποτ όμως επενδύει και στις ώρες που τα φώτα χαμηλώνουν. Η ομάδα του μπαρ (με επικεφαλής τον head bartender Ανδρέα Αβραμίδη) εστιάζει στα off the book cocktails, με ποτά δίχως συνταγές, βασισμένα (και) σε house made liqueurs, βερμούτ και bitters από το lab του.
Κερασάκι στην τούρτα, ο βινυλιακός πια ήχος, με τις μουσικές να επεκτείνονται σε νέα μήκη, πλάτη και βάθη, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που επιμελείται ο Βαλάντης Τερζόπουλος (Electric Looser), με μια ομάδα σταθερών και guest συντελεστών να δίνουν χρώμα στα βράδια της 'Σβούρας'.
Info
Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι,
Tηλ. 211 0125454
kokkinisvoura.gr
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.