Πλησιάζοντας πια την 10ετία από τότε που μετακόμισε στην τωρινή γειτονιά του και τη σχεδόν μιάμιση δεκαετία της υπάρξής του (άνοιξε για πρώτη φορά το 2010, στο Γκάζι και την οδό Κωνσταντινουπόλεως), το "CV Distiller" μπορεί να θεωρείται πια ένα από τα κλασικότερα των αθηναϊκών μπαρ. Ένα από εκείνα τα μέρη που αθόρυβα αλλά τόσο ουσιαστικά έβαλαν το δικό τους θεμέλιο λίθο στο να σχηματιστεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μπαρ σκηνές του πλανήτη, δίχως να νιώσει ποτέ την ανάγκη να "φωνάξει" αυτό που πραγματικά είναι.
Η τεράστια -ποσοτικά και ποιοτικά- συλλογή από ουίσκι και άλλα αποστάγματα, η ζεστή ατμόσφαιρα και οι laid back jazz και soul μουσικές είναι πάντοτε εκεί, συναντώντας μια διαχρονικά θαυμάσια δουλειά όσον αφορά τις λίστες των cocktails.
Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, το τελευταίο task έχει αναλάβει ο bar manager Ηλίας Τσιαβλής, μαζί με την ομάδα του μπαρ που αποτελούν ο Νίκος Σωτηρόπουλος, ο Γιάννης Μουλάς και ο Έκτορας Παλιεράκης. Η κάρτα που τρέχει, περιλαμβάνει 9 easygoing ποτά, σαφώς στο πεδίο του κλασικού με μικρά twists και σύγχρονες τεχνικές.
Άκρως κατάλληλο για whisky lovers το Saratoga, που βαπτίζεται από ομώνυμη περιοχή της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Παραμένει στο Μεγάλο Μήλο και όσον αφορά το γευστικό προφίλ, καθώς πρόκειται για μια παραλλαγή του Manhattan, με γεμάτο σώμα και γλυκόπικρα στοιχεία, καθώς και μία μακρά επίγευση.
Η εκδοχή του Mint Julep, Georgia Julep, περιέχει ένα blend από μπέρμπον και rye ουίσκι (με το ίδιο ακριβώς homemade μιξάρισμα φτιάχνουν και το Old Fashioned εδώ), συν την ενδιαφέρουσα προσθήκη ενός λικέρ πυρηνόκαρπων φρούτων, στο οποίο υπερισχύει το βερίκοκο.
Ουίσκι και μάλιστα καπνιστό συναντάται στο Charlie Chaplin του "CV Distiller", με το Ardbeg να είναι αυτό που τοποθετείται δίπλα στο sloe gin, σε ένα ποτό με έντονη γεύση από κόκκινα φρούτα και γλυκόξινη αίσθηση.
Καπνιστό ουίσκι (Laphroaig αυτή τη φορά) τοποθετείται και στο Toreador, που πρακτικά είναι μία Tommy's Margarita ενώ αρκετά πιο bright συστήνεται το Muscat Smash, που επιτρέπει στο αλκοόλ να ξεχωρίσει με πιο έντονο τρόπο: Με ωραία βοτανικότητα (φρέσκα φύλλα μαντζουράνας που μπλεντάρονται με σταφύλια το διασφαλίζουν) και επίσης ωραία οξύτητα, που δίνουν την ευκαιρία στο gin να λειτουργήσει τόσο με τα βότανα όσο και με τα όξινα στοιχεία του.
Στο Bees Knees σε κερδίζει το σαφράν που αρωματίζει το gin καθώς και η βελούδινη υφή και στο Falernum Swizzle (ένα αντιπροσωπευτικό ποτό της tiki κουλτούρας, χαρούμενο και μίνιμαλ) η Camparάτη προσθήκη του σπιτικού φαλέρνουμ.
Προφανώς, όλα τα classics παίζουν στιβαρά ενώ η γκάμα των spirits απλώνεται σε περίπου 1500 ετικέτες single malts + 250 από οτιδήποτε άλλο. Το φαγητό -που προσεχώς θα ανανεωθεί- ακολουθεί τη λογική του bar food. Διαχρονικός άσος στο μανίκι του 'CV', το κελάρι που λειτουργεί ως αυτόνομο μπαρ κάθε Παρασκευή και Σάββατο.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.