
Δεν είναι αυτό που νομίζεις και σίγουρα δε λέγεται όπως σκέφτηκες. Προφέρεται 'γκαμέ' και ασφαλώς πρόκειται για μία εξόχως ταιριαστή ονομασία για wine bar. Ακριβώς τέτοιο είναι το "Gamay", που έκανε πρεμιέρα στις αρχές του τρέχοντος μήνα στα Εξάρχεια και τον αριθμό 42 της Ζωοδόχου Πηγής, εμπλουτίζοντας περαιτέρω τον ολοένα και πιο ενδιαφέροντα χάρτη της μάλλον πιο cool αθηναϊκής γειτονιάς.

Βαπτίζεται από το ομώνυμο -αντισυμβατικό και off Broadway- σταφύλι που συναντάται κυρίως νότια της Βουργουνδίας, είναι σχεδόν συνώνυμο με το Beaujolais και 'ευθύνεται' επίσης για μερικά εξαιρετικά αξιόλογα αλλά under the radar κρασιά. Οι άνθρωποι του "Gamay" προφανώς και του έχουν αδυναμία, δίχως να περιορίζουν τους οινικούς ορίζοντες εκεί.



Το "Gamay" λοιπόν έχει στηθεί σε ένα πολύ προσεγμένο χώρο εντός ενός γοητευτικού αρ ντεκό κτιρίου, δίπλα ακριβώς από το φημισμένο εργαστήριο κατασκευής μουσικών οργάνων "Νικόλαος Μπρας". Σε αυτό το πλαίσιο, ο σχεδιαστής Μάρκος Μαραμπώτος έχει δουλέψει με σεβασμό ώστε να διατηρηθούν πολλά από τα δομικά στοιχεία και οι λεπτομέρειες, προσαρμόζοντας εκεί τη φυσιογνωμία του wine bar.



Όσον αφορά τα όσα φτάνουν στο ποτήρι σου, εδώ θα βρεις περίπου 120 ετικέτες, περίπου σε 50%-50% αναλογία διεθνή με ελληνικό αμπελώνα και σχεδόν 20 προτάσεις σε ποτήρι - όπως και το ίδιο το κρασί, έτσι και οι ετικέτες εδώ μεταβάλλονται ποσοτικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Γενικά, η λίστα του θα χαρακτηριζόταν top notch.
Όπου υπάρχει κρασί, είθισται να υπάρχει και φαγητό, με το "Gamay" να παρουσιάζει μία πολύ φροντισμένη κουζίνα υπό την επιμέλεια του σεφ Μίλτου Αρμένη, με εύρος επιλογών που εκτείνονται από ταρτάρ-παστιτσάδα, βιτέλο τονάτο και μοσχαρίσια μάγουλα με κρέμα πατάτας μέχρι καπνιστή τυροκαυτερή, ψητό λάχανο με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης, ανανά και ajo blanco και pinsa μορταδέλα-φιστίκι.

Info
Ζωοδόχου Πηγής 42, Εξάρχεια
Τηλ. 2103807311
Ανοιχτά καθημερινά 17.00-01.00.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.