Robyn Evans, τι να περιμένουμε από ένα μεσογειακό gin;

Μία ηλιόλουστη κουβέντα με την Global Brand Ambassador του Gin Mare.

Robyn Evans

Long story short: Πίσω στο 2009, η Νεοϋορκέζα Robyn Evans πάει στο Λονδίνο για να σπουδάσει Fashion Public Relationships και παράλληλα με αυτό ξεκινά να δουλεύει σε διάφορα cocktail bars. Κάπου εκεί γεννιέται ο έρωτάς της για το spirits industry και το σύμπαν των μπαρ. Εξελίσσεται στο hospitality scene, ούσα μέλος σημαντικών σποτ σαν το 'Fare' και το 'Sosharu' του Jason Atherton, ενώ αργότερα γίνεται η Head Bartender του βραβευμένου 'The Edition Hotel'.

Η πρώτη της επαφή με το Gin Mare γίνεται όταν κερδίζει τον global διαγωνισμό (η πρώτη γυναίκα που καταφέρνει κάτι τέτοιο). Σήμερα, είναι πια η Global Brand Ambassador του Gin Mare ενώ εδώ και μερικούς μήνες ανήκει στο δυναμικό της Brown-Forman. Στο πλαίσιο του Athens Bar Show, τη συναντήσαμε στην ταράτσα του '360 Cocktail Bar' όπου και μας μίλησε για όλα τα παραπάνω.

> Τι φέρνει στο τραπέζι το Gin Mare;

Είναι ένα νέο luxury brand για την Brown-Forman και το δεύτερο gin του portfolio. Είναι ένα πρώτο βήμα για την εταιρεία προς την κατεύθυνση των luxury lifestyle brands. Σίγουρα, πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο spirit, με μεσογειακό προφίλ, ωραία αρώματα και μοναδικές νότες, που το κάνουν πραγματικά να ξεχωρίζει από άλλα της κατηγορίας του. Επίσης, η γεύση του είναι μοναδική και αναγνωρίζεται εύκολα. 

Robyn Evans 5

> Ποια είναι η γνώμη σου για την αθηναϊκή μπαρ σκηνή αλλά και το drinking culture στην Ελλάδα;

Τα μπαρ εδώ είναι καταπληκτικά και αυτό μπορώ να στο πω δίχως ιδιαίτερη σκέψη ή προσπάθεια. Έχω δει εξαιρετικές δουλειές που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες, σαν επισκέπτης. Έχουν επίσης ωραία ατμόσφαιρα και μοναδική ενέργεια, συνδυαστικά με high volume χαρακτήρα και ισορροπημένα, νόστιμα ποτά.  

> Χωρά λοιπόν σε μία τέτοια κατάσταση ένα ποτό σαν το Gin Mare;

Πιστεύω πως αφενός σαν προϊόν υψηλής ποιότητας αλλά και σαν ένα ξεκάθαρα μεσογειακό ποτό, ταιριάζει απόλυτα. Για παράδειγμα, δες εμάς εδώ τώρα. Είμαστε σε μία υπέροχη ταράτσα, μία ηλιόλουστη ημέρα. Δεν χρειάζεται ένα καλοφτιαγμένο cocktail με gin; 

Robyn Evans 4

> Ποιες είναι οι προκλήσεις για ένα παραδοσιακά φτιαγμένο spirit στην ολοένα και πιο μεταβαλλόμενη πραγματικότητα του σήμερα;

Νομίζω πως το γνωρίζεις κι εσύ, αυτό που μετρά σχεδόν πάντοτε είναι το craftsmanship και η ποιότητα του τελικού προϊόντος, στοιχεία που συχνά κάνουν τη διαφορά. Είναι κάτι θετικό για εμάς, το βλέπεις άλλωστε σε κάθε φιάλη. 

> Υπάρχει όμως και η βιωσιμότητα στο παιχνίδι. Πόσο sustainable είναι και μπορεί να γίνει το Gin Mare;

Η Brown-Forman έχει προχωρήσει σε σημαντικές δεσμεύσεις με αυστηρά deadlines για τα επόμενα χρόνια. Μέχρι το 2025 σκοπεύουμε να έχουμε απευθείας σχέσεις με όλους τους παραγωγούς και τους farmers με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Υπάρχει επιπροσθέτως μία γενικότερη στρατηγική μέχρι το 2030 για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. 

> Υπάρχει ο τέλειος τρόπος για να απολαύσει κανείς το Gin Mare;

Υπάρχουν πάρα πολλοί, όχι μόνο ένας! Ένα Gin Mare/ tonic ας πούμε σε μία ηλιόλουστη αθηναϊκή ταράτσα δεν είναι ένας από αυτούς; Για τα κλασικά cocktails είναι επίσης ένα τέλειο συστατικό, προσδίδοντάς τους ένα μεσογειακό twist και νέα επίπεδα γεύσης.

Robyn Evans 2

> Και το γενικότερο όραμα ποιο είναι; 

Η ευρύτερη προσέγγιση έχει να κάνει με την καθιέρωσή του Gin Mare σαν luxury brand που πατά στιβαρά στο μεσογειακό lifestyle, τη γαστρονομία γενικότερα, αλλά και τη δέσμευσή μας με βιώσιμες πρακτικές στο πεδίο του hospitality. Και πάντοτε, να έχουμε ένα πενταντόστιμο, ποιοτικό gin.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

10/07/2024

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.

Στο Dogpound για νεο-ναπολιτάνικη πίτσα και cocktail πεπόνι-προσούτο

Ένα νέο σποτ στο κέντρο της Αθήνας απενοχοποιεί πλήρως τη χαλαρή διασκέδαση και παράλληλα φέρνει κάτι διαφορετικά νόστιμο σε ποτό και φαγητό.

12 χρόνια 'Vecchio'

Το ιδιαίτερο μπαρ που έχει χτίσει το δικό του μύθο στα δυτικά έχει γενέθλια και το γιορτάζει με ένα μοναδικό πάρτι στις 10 Ιουλίου.

Ένα σαββατοκύριακο για τα 20 χρόνια του "Bolivar"

Την Παρασκευή η Αθήνα υποδέχεται τον Βρετανό Massano και το Σάββατο τους Dennis Ferrer και Kiko Navarro.

Το 'Diego' έφυγε σαν αληθινός ροκ σταρ

Το δημοφιλές σποτ του Θησείου έκλεισε και αποχαιρέτησε τους φίλους του με ένα τελευταίο πάρτι, αφήνοντας πίσω του μία γειτονιά -αλλά και μια πόλη- που αλλάζει.