Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως όταν το "Beauty Killed the Beast" άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά -περίπου 6 χρόνια πριν- συνέβαλλε ουσιαστικά και καθοριστικά ώστε να στηθεί μία καινούρια πιάτσα στον Κεραμεικό με επίκεντρο το πεζοδρομημένο κομμάτι της οδού Παραμυθιάς.
Το πανέμορφο κτίριο της δεκαετίας του 1930 στο οποίο στεγάζεται, το ιδιαίτερο όνομά του, το χαλαρό attitude, οι πολυσυλλεκτικές ψηλοτάβανες σάλες με το γοητευτικό ντιζάιν-πάτσγουορκ που είναι γεμάτες social media friendly γωνίες και ο γενικότερα easy-going χαρακτήρας του υπήρξαν σαγηνευτικοί παράγοντες στην αστραπιαία εξέλιξή του σε ένα πολύ αγαπητό στα της πόλης δρώμενα σποτ. Κάτι που εξακολουθεί να ισχύει, με μία νέα ομάδα να φροντίζει πλέον για τη φήμη του και το μέλλον αυτής.
Focus στην μπάρα
Οι Πέτρος Μυτιληναίος (που ίσως γνωρίζεις από το hit του Κουκακίου που ακούει στο όνομα 'Μπελ Ρέυ' και τα πειραιώτικα σουξέ 'Che' και 'Uncle Tans') και Χρήστος Πίσκοπος (που συναντούσες στο 'The Speakeasy Athens') φροντίζουν πια για όσα θα πιεις εδώ, με μία λίστα προσωπική και καλλιτεχνική ταυτόχρονα, ευκολόπιοτη και κατανοητή. Το αλκοολικό rebranding τους τρέχει περίπου 1,5 μήνα, με μία κάρτα που χωρίζεται σε Early Sin και Signature ποτά.
Στην πρώτη, βρίσκεις μεταξύ άλλων μία φροντισμένη εκδοχή του Garibaldi με δικό τους ξύδι από καλαμάνσι, ένα εσπρεσιέρα-less Cold Brew Martini με τεκίλα, σύκο και bitters φουντουκιού και ένα παραλλαγμένο Sbagliato με ελληνικό twist. Στο πεδίο των signatures συναντάς 9 επιλογές. Το πρώτο cocktail που ουσιαστικά δημιούργησε το προαναφερθέν δίδυμο των bartenders είναι το First Blood, με βάση το bourbon και ένα ενδιαφέρον combo κερασιού με πικραμύγδαλο.
Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η συνύπαρξη gin και μαστίχας με πράσινο μήλο και περγαμόντο στο Barber's Choice ενώ οι Zombie enthusiasts θα ικανοποιηθούν και με το παραπάνω με τη βερσιόν που σερβίρεται εδώ και κατορθώνει να πατά τόσο στις κλασικές απαρχές του ρουμένιου cocktail όσο και σε μια πιο μοντέρνα προσέγγιση.
Το Vanilla Ice από την πλευρά του κινείται στα σίγουρα με βανίλια και βότκα αλλά και με μία αίσθηση λευκής σοκολάτας (συν μία υπόνοια πικράδας) στο φινίρισμα, το Caribbean Fizz είναι η επιτομή της sweet & sour απλότητας και το -ιντριγκαδόρικο άμα το άκουσμά του- Hotter Than Your Ex ενδείκνυται για spicy καταστάσεις, με reposado τεκίλα και πιπεριά pimento.
Στο boozy Pandan Fashion θα βρεις μία ενδιαφέρουσα προοπτική του rum fashioned, με το έντονο παντάν να επιδρά στη γενικότερη φυσιογνωμία του ποτού και μέσω του Midsummer Night's Dream (με βάση το O/PURIST) θα ανατρέξεις σε κάποιο χαλαρό βράδυ του καλοκαιριού.
Η κουζίνα σιγοντάρει διακριτικά και νόστιμα, με τον Γιάννη Γιόβα να δημιουργεί ένα comfort μενού, ιδανικό για bar food καταστάσεις που περιλαμβάνει από bao buns και τάκος μέχρι mini burgers και πίτσα - ειδική μνεία στην καλοφτιαγμένη σαλάτα Caesar's. Τέλος, το brunch του παραμένει ένα από τα καλύτερα της Αθήνας.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.