Σύμφωνα με τα άπταιστα δανέζικα που δε γνωρίζω, η λέξη 'Mellem' μεταφράζεται ως 'ανάμεσα'. Και είναι αυτή που χρησιμοποιεί σαν όνομα το ολοκαίνουριο -άνοιξε στις αρχές Οκτωβρίου- σποτ στην Κυψέλη, το οποίο συναντάται ανάμεσα σε δύο δρόμους (Φαιδριάδων και Κοτυλαίου) και μοιράζεται ανάμεσα σε δύο βασικούς άξονες: Τον καφέ και το κρασί. Ταιριαστή ονοματοδοσία αν μη τι άλλο.
Νέο σποτ στη hot Κυψέλη
"Πάντα πήγαινα σε όποιο event ή έκθεση αφορούσε τον καφέ και εκεί γνώρισα τον Βασίλη, οπότε έτσι προέκυψε η επαφή μας. Από το προηγούμενο καλοκαίρι και έπειτα συζητούσαμε για όνειρα, πλάνα και σχέδιά. Κάποια στιγμή ο Βασίλης πέρασε από αυτή τη γειτονιά, είδε το μέρος και μου το έστειλε με μία φωτογραφία. Μου άρεσε και εμένα πάρα πολύ. Η τριπλή του πρόσοψη, η γειτονιά, η κατά κάποιο τρόπο αποκοπή του από τα υπόλοιπα κτίσματα της περιοχής. Γενικά ήταν ένας χώρος που μας έβγαλε από την αρχή πολύ ωραία vibes" μου λέει ο Νικολής Υφαντής, ένας εκ των δύο ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από το 'Mellem'.
Έχοντας εργαστεί αρκετά χρόνια ως barista, με τελευταίο σταθμό το κυψελιώτικο hit 'Kick', αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με τον Βασίλη Παύλου, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο του καφέ (Cafeistas), και μαζί να παρουσιάσουν έναν feelgood χώρο, τα πάντα στον οποίο θυμίζουν κλασική Αθήνα των 70s και παράλληλα έχουν εκείνο το σκανδιναβικό touch, κυρίως όσον αφορά τον μινιμαλισμό, που δε χάνει ποτέ.
Κι όλα αυτά σε ένα ισόγειο λίγων τετραγωνικών που ήταν κάποτε μίνι μάρκετ, πιο πριν πρατήριο άρτου και ακόμη παλαιότερα καφενείο - ίσως με τη σημερινή του μορφή να ολοκληρώθηκε κάποιος κύκλος, ποιος ξέρει; Η αρχιτέκτονας Άννα Ρίζου ήταν ούτως ή άλλως fan της παλιάς Αθήνας και αυτό ακριβώς βγήκε στη δουλειά της στο χώρο: Μωσαϊκό στο πάτωμα, γήινοι τόνοι, μπόλικο ίνοξ, space safe μπαρ, μέχρι και το κλασικό κυπαρισσί στις τέντες.
Ενδιαφέροντα blends καφέ και guest μονοποικιλιακών, κρασιά κυρίως από το ελληνικό αμπελώνα με μία ιδιαίτερη συμπάθεια προς τις natural οινοποιήσεις συνθέτουν το βασικό δίπολο των υπηρεσιών εδώ.
Πλαισιώνονται με γλυκά που φέρουν την υπογραφή του Παύλου Τσιολέκα -ο οποίος προσεχώς ετοιμάζει το δικό του χώρο στο Παγκράτι- και απλά πλην νόστιμα σάντουιτς με ψωμιά από το γειτονικό 'Flake'. Και τι άλλο τρώμε εδώ; Μία μικρής γκάμας κρύα κουζίνα με επιλογές σε τυριά και αλλαντικά, κάποιο καπνιστό ψάρι κυρίως για να συνοδεύσει το πιο όξινο κρασί, ψωμί και τσάτνεϊ. Όλα επιλεγμένα one by one.
"Να το αγαπήσει ο κόσμος. Να βρει ένα στέκι με προσεγμένα πράγματα, στο οποίο θα πηγαίναμε κι εμείς σαν πελάτες" αρκείται να μου πει κλείνοντας τη συζήτησή μας ο Νικολής Υφαντής. Ξέρεις, καμιά φορά αυτό αρκεί.
Info
Φαιδριάδων 76, Κυψέλη
Τηλ. 210 8677057
Καθημερινά από τις 07.30 - 23.00
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.