'Mellem': Για καφέ και κρασί στην Κυψέλη

Ένα ολοκαίνουριο feelgood σημείο στρέφει το ενδιαφέρον στα ορεινά της Κυψέλης.

Το νέο σποτ για καφέ και κρασί Mellem στην Κυψέλη © Λεωνίδας Τούμπανος

Σύμφωνα με τα άπταιστα δανέζικα που δε γνωρίζω, η λέξη 'Mellem' μεταφράζεται ως 'ανάμεσα'. Και είναι αυτή που χρησιμοποιεί σαν όνομα το ολοκαίνουριο -άνοιξε στις αρχές Οκτωβρίου- σποτ στην Κυψέλη, το οποίο συναντάται ανάμεσα σε δύο δρόμους (Φαιδριάδων και Κοτυλαίου) και μοιράζεται ανάμεσα σε δύο βασικούς άξονες: Τον καφέ και το κρασί. Ταιριαστή ονοματοδοσία αν μη τι άλλο.

Το Mellem στην Κυψέλη 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Mellem στην Κυψέλη 14

Το Mellem στην Κυψέλη 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Νέο σποτ στη hot Κυψέλη

"Πάντα πήγαινα σε όποιο event ή έκθεση αφορούσε τον καφέ και εκεί γνώρισα τον Βασίλη, οπότε έτσι προέκυψε η επαφή μας. Από το προηγούμενο καλοκαίρι και έπειτα συζητούσαμε για όνειρα, πλάνα και σχέδιά. Κάποια στιγμή ο Βασίλης πέρασε από αυτή τη γειτονιά, είδε το μέρος και μου το έστειλε με μία φωτογραφία. Μου άρεσε και εμένα πάρα πολύ. Η τριπλή του πρόσοψη, η γειτονιά, η κατά κάποιο τρόπο αποκοπή του από τα υπόλοιπα κτίσματα της περιοχής. Γενικά ήταν ένας χώρος που μας έβγαλε από την αρχή πολύ ωραία vibes" μου λέει ο Νικολής Υφαντής, ένας εκ των δύο ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από το 'Mellem'.

Το Mellem στην Κυψέλη 13
© Λεωνίδας Τούμπανος

Έχοντας εργαστεί αρκετά χρόνια ως barista, με τελευταίο σταθμό το κυψελιώτικο hit 'Kick', αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με τον Βασίλη Παύλου, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο του καφέ (Cafeistas), και μαζί να παρουσιάσουν έναν feelgood χώρο, τα πάντα στον οποίο θυμίζουν κλασική Αθήνα των 70s και παράλληλα έχουν εκείνο το σκανδιναβικό touch, κυρίως όσον αφορά τον μινιμαλισμό, που δε χάνει ποτέ. 

Το Mellem στην Κυψέλη 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Mellem στην Κυψέλη 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Κι όλα αυτά σε ένα ισόγειο λίγων τετραγωνικών που ήταν κάποτε μίνι μάρκετ, πιο πριν πρατήριο άρτου και ακόμη παλαιότερα καφενείο - ίσως με τη σημερινή του μορφή να ολοκληρώθηκε κάποιος κύκλος, ποιος ξέρει; Η αρχιτέκτονας Άννα Ρίζου ήταν ούτως ή άλλως fan της παλιάς Αθήνας και αυτό ακριβώς βγήκε στη δουλειά της στο χώρο: Μωσαϊκό στο πάτωμα, γήινοι τόνοι, μπόλικο ίνοξ, space safe μπαρ, μέχρι και το κλασικό κυπαρισσί στις τέντες. 

Το Mellem στην Κυψέλη 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ενδιαφέροντα blends καφέ και guest μονοποικιλιακών, κρασιά κυρίως από το ελληνικό αμπελώνα με μία ιδιαίτερη συμπάθεια προς τις natural οινοποιήσεις συνθέτουν το βασικό δίπολο των υπηρεσιών εδώ. 

Πλαισιώνονται με γλυκά που φέρουν την υπογραφή του Παύλου Τσιολέκα -ο οποίος προσεχώς ετοιμάζει το δικό του χώρο στο Παγκράτι- και απλά πλην νόστιμα σάντουιτς με ψωμιά από το γειτονικό 'Flake'. Και τι άλλο τρώμε εδώ; Μία μικρής γκάμας κρύα κουζίνα με επιλογές σε τυριά και αλλαντικά, κάποιο καπνιστό ψάρι κυρίως για να συνοδεύσει το πιο όξινο κρασί, ψωμί και τσάτνεϊ. Όλα επιλεγμένα one by one. 

Το Mellem στην Κυψέλη 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

"Να το αγαπήσει ο κόσμος. Να βρει ένα στέκι με προσεγμένα πράγματα, στο οποίο θα πηγαίναμε κι εμείς σαν πελάτες" αρκείται να μου πει κλείνοντας τη συζήτησή μας ο Νικολής Υφαντής. Ξέρεις, καμιά φορά αυτό αρκεί.


Info

Φαιδριάδων 76, Κυψέλη
Τηλ. 210 8677057 
Καθημερινά από τις 07.30 - 23.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.