Το 'Bless Me Father' έρχεται στην Καρύτση και θα συζητηθεί

Cocktails από τον Αλέξανδρο Γκικόπουλο, bar food από τον Ασημάκη Χανιώτη και ιδιαίτερη αισθητική για το νέο μπαρ του κέντρου, που καταφθάνει προσεχώς.

Το νέο μπαρ Bless Me Father στην πλατεία Καρύτση © Zitateam architects

Με μία πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη θα εμπλουτιστεί πάρα πολύ σύντομα η πιάτσα της πλατείας Καρύτση. Το 'Bless Me Father' ανοίγει τις πόρτες του στα μέσα Σεπτεμβρίου (οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για μία ημερομηνία κοντά στις 20 του τρέχοντος μήνα), όντας μία συνέργεια των Δημήτρη Τσάλα ('The Bank Job') και Άγγελου Βάκρινου ('Godmama’s Yard') μαζί με τους Δημήτρη Μπίτσο και Λεωνίδα και Γιώργο Σαμπαζιώτη, που έρχονται να δημιουργήσουν μία ακόμη πινέζα στην αναγεννημένη από ό,τι φαίνεται γειτονιά του αθηναϊκού κέντρου.

All day με focus στη μπάρα, δυνατές υπογραφές σε φαγητό και ποτό

Τι ακριβώς θα είναι λοιπόν το 'Bless Me Father'; Ένα ολοήμερο σποτ με έμφαση στο κομμάτι του μπαρ (αισθητικό highlight η επιβλητική μπάρα), στιβαρό design, καναπέδες και σεπαρέ εξομολόγησης - η γειτνίαση με την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου δε γνωρίζουμε αν έπαιξε ρόλο σε αυτό ή στην ονομασία του μαγαζιού αλλά η σύνδεση γίνεται από μόνη της εδώ που τα λέμε. Για την όλη αρχιτεκτονική μελέτη και το design του μαγαζιού έχουν μεριμνήσει ο Ζήσης Παπαμίχος και η Zita team architects.

Μιλήσαμε με τον Ασημάκη Χανιώτη, το νεαρότερο σεφ που κέρδισε αστέρι Michelin στο Λονδίνο

Ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος στο Polyamorous, το concept store στην Μαυρομιχάλη, στα Εξάρχεια 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Οι ημέρες εδώ θα ξεκινούν από νωρίς το πρωί με speciality coffee και brunch (το αυγό θα τοποθετηθεί στο επίκεντρο των σχετικών πιάτων). Αργότερα, θα ακολουθεί η κάρτα του φαγητού, που φέρει την υπογραφή του Ασημάκη Χανιώτη (executive chef του λονδρέζικου, βραβευμένου με ένα αστέρι Michelin 'Pied à Terre'), με προτάσεις που θα ισορροπούν ανάμεσα στο comfort και το high end: Επιλογές από σεβίτσε και καρπάτσιο μέχρι κοτομπουκιές, sando και pasta, που γέρνουν περισσότερο στη λογική του bar food.

Το νέο μπαρ Bless Me Father στην πλατεία Καρύτση 2
© Zitateam architects

Το νέο μπαρ Bless Me Father στην πλατεία Καρύτση 1
© Zitateam architects

Σχετικά με τα όσα θα πίνει κάποιος στο 'Bless Me Father', κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά αν τα ποτά του θα είναι 'καθαγιασμένα' αλλά πιθανότατα θα έχουν το ενδιαφέρον τους και σίγουρα θα καταναλώνονται με ευχαρίστηση, όπως συμβαίνει πάντοτε με τις λίστες που επιμελείται ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος. Το ίδιο αναμένεται να γίνει κι εδώ, με τον πολυτεχνίτη bartender/ bar consultant να δημιουργεί 8 signature προτάσεις, στη δική του πάντοτε φιλοσοφία.

Περισσότερα, πολύ σύντομα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.