Ένα μπαρ - "Φouska" έσκασε στο Παγκράτι

Φαίνεται πως η Αμύντα έχει την τιμητική της το τελευταίο διάστημα, με ένα νέο προσεγμένο μπαρ να κάνει την εμφάνισή του πριν λίγες εβδομάδες.

Το μπαρ Φούσκα στο Παγκράτι © Λεωνίδας Τούμπανος

Μέχρι πριν λίγο καιρό, η οδός Αμύντα -ο δρόμος που συνδέει τη λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου με τη διάσημη πια Αρχελάου, με ενδιάμεσο σταθμό την πλατεία Προσκόπων- δε θα έλεγε κανείς που δέσποζε στα ατού του παγκρατιώτικου γίγνεσθαι. Κι ύστερα ήρθε το πολυσυζητημένο εστιατόριο "Άκρα" των Σπύρου Πεδιαδιτάκη και Γιάννη Λουκάκη για να στρέψει τους προβολείς προς τα εκεί. Δεν είναι όμως η μόνη ενδιαφέρουσα άφιξη. Στις αρχές Ιουλίου έκανε ντεμπούτο η "Φouska". 

Το μπαρ Φούσκα στο Παγκράτι 17
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Φούσκα στο Παγκράτι 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο Αλέξανδρος Παναγόπουλος, έχοντας εργαστεί σε όλα τα πόστα της εστίασης σε σημαντικά αθηναϊκά και νησιώτικα projects, είχε καιρό στο μυαλό του την ιδέα για ένα μπαρ, ακριβώς όπως θα το ήθελε. Το πλάνο του πήρε σάρκα και οστά όταν βρήκε τον χώρο στον αριθμό 13 της Αμύντα και στο σημείο που μέχρι πρότινος συναντούσε κανείς το "WKND". 

Το μπαρ Φούσκα στο Παγκράτι 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Φούσκα στο Παγκράτι 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Πλέον, εκεί υπάρχει ένα μαζεμένο και άκρως φιλόξενο μπαρ, με αισθητική που ισορροπεί ανάμεσα στο hip και το industrial, ενώ όταν φώτα χαμηλώνουν βάφεται με μωβ απόχρωση. H "Φouska" αγαπά τις καλές μουσικές και δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένα είδη ενώ συχνά-πυκνά διοργανώνει και lives από ανερχόμενες μπάντες και μουσικούς.

Το μπαρ Φούσκα στο Παγκράτι 15
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τα δυνατά της χαρτιά όμως τα κρατά στην μπάρα και την κουζίνα της. Στην πρώτη περίπτωση, ο δημιουργός της μαζί με την ομάδα του μπαρ έχουν μεριμνήσει για μία λίστα που διχοτομείται ανάμεσα στα "Fouska Contemporary Classics" (κλασικά κοκτέιλ με τα δικά τους twists) και τα "Fouskes & Spritzers".

Το μπαρ Φούσκα στο Παγκράτι 11
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Φούσκα στο Παγκράτι 13
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το δυνατό και έντονο Zombie, με ένα ιδιαίτερο blend ρουμιών, το Eclair's (μία παραλλαγή του Old Fashioned με ιρλανδικό ουίσκι, κανέλα και σοκολάτα) και το It takes two to mango (με τον άχαστο συνδυασμό ρουμιού, kiwi, μάνγκο) είναι αυτά που ξεχωρίζουν, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα υπόλοιπα δεν έχουν το ενδιαφέρον τους.

Προφανώς, όπου υπάρχει ποτό, υπάρχει και φαγητό και αυτός ακριβώς συμβαίνει κι εδώ. Η ταλαντούχα Ελισάβετ Σαλασίδη (με θητεία μεταξύ άλλων στις κουζίνες των "Kiku", "Principote", "Le Cercle de Salonique", "Tokyo Joe", "Beefbar") έχει βάλει το χεράκι της ώστε να φτιαχτεί μία αξιοπρόσεκτη κάρτα bar food με λίγα και περιποιημένα πιάτα σε στυλ σνακ. Highlights το ποπ κορν τεμπούρα (με black pepper sriracha mayo) και το τηγανητό κοτόπουλο (με γλυκόξινη μαγιονέζα).

Το μπαρ Φούσκα στο Παγκράτι 12
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Φούσκα στο Παγκράτι 16
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Φούσκα στο Παγκράτι 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η "Φouska" έχει, τέλος και μία δεύτερη, παράλληλη, ζωή καθώς λειτουργεί και σαν εκθεσιακός χώρος, φιλοξενώντας έργα νέων και ταλαντούχων δημιουργών.

Το μπαρ Φούσκα στο Παγκράτι 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Φούσκα στο Παγκράτι 7
© Λεωνίδας Τούμπανος


Info

Αμύντα 13, Παγκράτι
Τηλ. 6944 068151
Ανοιχτά καθημερινά από τις 18.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

10/07/2024

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.

Στο Dogpound για νεο-ναπολιτάνικη πίτσα και cocktail πεπόνι-προσούτο

Ένα νέο σποτ στο κέντρο της Αθήνας απενοχοποιεί πλήρως τη χαλαρή διασκέδαση και παράλληλα φέρνει κάτι διαφορετικά νόστιμο σε ποτό και φαγητό.

12 χρόνια 'Vecchio'

Το ιδιαίτερο μπαρ που έχει χτίσει το δικό του μύθο στα δυτικά έχει γενέθλια και το γιορτάζει με ένα μοναδικό πάρτι στις 10 Ιουλίου.

Ένα σαββατοκύριακο για τα 20 χρόνια του "Bolivar"

Την Παρασκευή η Αθήνα υποδέχεται τον Βρετανό Massano και το Σάββατο τους Dennis Ferrer και Kiko Navarro.

Το 'Diego' έφυγε σαν αληθινός ροκ σταρ

Το δημοφιλές σποτ του Θησείου έκλεισε και αποχαιρέτησε τους φίλους του με ένα τελευταίο πάρτι, αφήνοντας πίσω του μία γειτονιά -αλλά και μια πόλη- που αλλάζει.