Ένα μπαρ - "Φouska" έσκασε στο Παγκράτι

Φαίνεται πως η Αμύντα έχει την τιμητική της το τελευταίο διάστημα, με ένα νέο προσεγμένο μπαρ να κάνει την εμφάνισή του πριν λίγες εβδομάδες.

Το μπαρ Φούσκα στο Παγκράτι © Λεωνίδας Τούμπανος

Μέχρι πριν λίγο καιρό, η οδός Αμύντα -ο δρόμος που συνδέει τη λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου με τη διάσημη πια Αρχελάου, με ενδιάμεσο σταθμό την πλατεία Προσκόπων- δε θα έλεγε κανείς που δέσποζε στα ατού του παγκρατιώτικου γίγνεσθαι. Κι ύστερα ήρθε το πολυσυζητημένο εστιατόριο "Άκρα" των Σπύρου Πεδιαδιτάκη και Γιάννη Λουκάκη για να στρέψει τους προβολείς προς τα εκεί. Δεν είναι όμως η μόνη ενδιαφέρουσα άφιξη. Στις αρχές Ιουλίου έκανε ντεμπούτο η "Φouska". 

Το μπαρ Φούσκα στο Παγκράτι 17
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Φούσκα στο Παγκράτι 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο Αλέξανδρος Παναγόπουλος, έχοντας εργαστεί σε όλα τα πόστα της εστίασης σε σημαντικά αθηναϊκά και νησιώτικα projects, είχε καιρό στο μυαλό του την ιδέα για ένα μπαρ, ακριβώς όπως θα το ήθελε. Το πλάνο του πήρε σάρκα και οστά όταν βρήκε τον χώρο στον αριθμό 13 της Αμύντα και στο σημείο που μέχρι πρότινος συναντούσε κανείς το "WKND". 

Το μπαρ Φούσκα στο Παγκράτι 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Φούσκα στο Παγκράτι 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Πλέον, εκεί υπάρχει ένα μαζεμένο και άκρως φιλόξενο μπαρ, με αισθητική που ισορροπεί ανάμεσα στο hip και το industrial, ενώ όταν φώτα χαμηλώνουν βάφεται με μωβ απόχρωση. H "Φouska" αγαπά τις καλές μουσικές και δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένα είδη ενώ συχνά-πυκνά διοργανώνει και lives από ανερχόμενες μπάντες και μουσικούς.

Το μπαρ Φούσκα στο Παγκράτι 15
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τα δυνατά της χαρτιά όμως τα κρατά στην μπάρα και την κουζίνα της. Στην πρώτη περίπτωση, ο δημιουργός της μαζί με την ομάδα του μπαρ έχουν μεριμνήσει για μία λίστα που διχοτομείται ανάμεσα στα "Fouska Contemporary Classics" (κλασικά κοκτέιλ με τα δικά τους twists) και τα "Fouskes & Spritzers".

Το μπαρ Φούσκα στο Παγκράτι 11
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Φούσκα στο Παγκράτι 13
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το δυνατό και έντονο Zombie, με ένα ιδιαίτερο blend ρουμιών, το Eclair's (μία παραλλαγή του Old Fashioned με ιρλανδικό ουίσκι, κανέλα και σοκολάτα) και το It takes two to mango (με τον άχαστο συνδυασμό ρουμιού, kiwi, μάνγκο) είναι αυτά που ξεχωρίζουν, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα υπόλοιπα δεν έχουν το ενδιαφέρον τους.

Προφανώς, όπου υπάρχει ποτό, υπάρχει και φαγητό και αυτός ακριβώς συμβαίνει κι εδώ. Η ταλαντούχα Ελισάβετ Σαλασίδη (με θητεία μεταξύ άλλων στις κουζίνες των "Kiku", "Principote", "Le Cercle de Salonique", "Tokyo Joe", "Beefbar") έχει βάλει το χεράκι της ώστε να φτιαχτεί μία αξιοπρόσεκτη κάρτα bar food με λίγα και περιποιημένα πιάτα σε στυλ σνακ. Highlights το ποπ κορν τεμπούρα (με black pepper sriracha mayo) και το τηγανητό κοτόπουλο (με γλυκόξινη μαγιονέζα).

Το μπαρ Φούσκα στο Παγκράτι 12
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Φούσκα στο Παγκράτι 16
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Φούσκα στο Παγκράτι 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η "Φouska" έχει, τέλος και μία δεύτερη, παράλληλη, ζωή καθώς λειτουργεί και σαν εκθεσιακός χώρος, φιλοξενώντας έργα νέων και ταλαντούχων δημιουργών.

Το μπαρ Φούσκα στο Παγκράτι 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Φούσκα στο Παγκράτι 7
© Λεωνίδας Τούμπανος


Info

Αμύντα 13, Παγκράτι
Τηλ. 6944 068151
Ανοιχτά καθημερινά από τις 18.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.