Πίσω στον Ιούλιο του 2019, οι Γιώργος Καβακλής και Στέλιος Παπαδόπουλος παρουσίαζαν στον αθηναϊκό bar χάρτη το "Barro Negro Athens", με απώτερο σκοπό να δημιουργήσουν ένα μέρος που θα υπηρετεί πιστά τα spirits του Μεξικό. Σε δεύτερη ανάγνωση, επιθυμούσαν να καταρρίψουν κάποια από τα στερεότυπα που σχετίζονται με την τεκίλα - μάλλον ξέρεις ποια είναι αυτά και δε χρειάζεται να επεκταθούμε. 4 χρόνια αργότερα, το αγαυένιο spot της Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας και στα πέριξ της Πλατείας Κλαυθμώνος, έχει καταφέρει πολλά περισσότερα, φτάνοντας μάλιστα μία ανάσα από τα 50 κορυφαία μπαρ του πλανήτη, στη λίστα των The World's 50 Best Bars (νο. 52 στη λίστα 51-100).
Κάθε Κυριακή και μία φιέστα
Αυτή τη φορά και για κάθε Κυριακή του καλοκαιριού, ενώνει τις δυνάμεις του με το "Helios" του "Four Seasons Astir Palace Hotel Athens" για να κάνει λίγο πιο fun της Κυριακές εντός των αστικών τειχών. Το δημοφιλές place to be της Αθηναϊκής Ριβιέρας, παρουσιάζει το The Sunday Residence σε συνεργασία με το "Barro Negro Athens", προσφέροντας στους επισκέπτες την απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία, κάθε Κυριακή από τις 16.00.
Γεννημένη από το κοινό πάθος για τη Λατινική Αμερική, η συνεργασία αυτή αναδεικνύει μια επιλογή από τα δημιουργικά κοκτέιλ του "Barro Negro", που δίνουν μια μοντέρνα πνοή σε εμβληματικά μεξικάνικα αποστάγματα, καθώς και ξεχωριστές εμπειρίες ποτού όπως το signature Margarita trolley που επιτρέπει στους επισκέπτες να φτιάξουν το δικό τους προσαρμοσμένο twist στο κλασικό κοκτέιλ.
Πέρα από τη μεξικάνικη επιλογή ποτών, τρία είδη τάκος (με μπακαλιάρο, χοιρινό και κοτόπουλο) προσφέρουν το ιδανικό pairing για να συνοδεύσεις τα κοκτέιλ σου και να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα με θέα στον Σαρωνικό Κόλπο.
Τι πίνεις λοιπόν εδώ;
Αρχικά, τη διάσημη Barro Negro Margarita -ένα αρωματικό μείγμα tequila blanco, med orange liqueur και λάιμ. Έπειτα, το λαχταριστό Mayan's Punch με tequila reposado, καφέ, λάιμ, passion fruit, tepache και λακτόζη, καθώς και το Los Abuelos, με tequila blanco, mezcal, βοτανικό λικέρ, ελαιόλαδο, μάραθο, λάιμ και αρωματικό αλάτι.
"Αυτή είναι μια πραγματικά συναρπαστική συνεργασία", σχολιάζει ο Στέλιος Παπαδόπουλος, συνιδρυτής του 'Barro Negro Athens', προσθέτοντας: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που για πρώτη φορά φέρνουμε τα κοκτέιλ μας, την ενέργεια και την αγάπη μας για το Μεξικό σε έναν τόσο εμβληματικό χώρο. Τα ποτά που έχουμε ειδικά σχεδιάσει για το The Sunday Residence στο Helios θα προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να μυηθούν στις ξεχωριστές γεύσεις της τεκίλας και του μεσκάλ".
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.