Μία τεκίλα από τον Nobu Matsuhisa

Ο εμβληματικός σεφ και εστιάτορας παρουσιάζει τη Nobu Rare 2008 Reserve, σε συνεργασία με την QUI Tequila.

Η τεκίλα του Νόμπου Ματσουχίσα στο Matsuhisa Athens © Μπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude

"Mπορείς να διαπιστώσεις πόσο διασκεδαστική είναι μία πόλη, αν υπάρχει ένα εστιατόριο του Nobu σε αυτήν" είχε πει κάποτε η Μαντόνα σχετικά με την εστιατορική αυτοκρατορία που ο Nobu Matsuhisa έχτισε σε κάθε γωνιά του κόσμου, σημαδεύοντας μία ολόκληρη εποχή του πλανήτη Γεύση. Σήμερα, στα 74 του πια χρόνια, ο Ιάπωνας σεφ και restaurateur συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο, όχι απαραίτητα για να δικαιώσει τη βασίλισσα της pop, αλλά -κυρίως- γιατί το φαγητό και η μαγειρική είναι η ίδια του η ζωή. Δε σταματά όμως στιγμή να εξερευνά και καινούριους γευστικούς ορίζοντες. 

Nobu Matsuhisa Athens 2023

Μία από τις πιο πρόσφατες συνεργασίες του δεν αφορά κάτι που μπαίνει στο πιάτο αλλά στο ποτήρι. Κι αυτό γιατί ο Nobu San ενώνει τις δυνάμεις του με την QUI Tequila, σε μία συνεργασία με βασικό της αντικείμενο μία premium limited edition παλαιωμένη τεκίλα με περιορισμένο αριθμό φιαλών. Η Nobu Rare 2008 Reserve δημιουργείται με ένα μείγμα αγαύης που συλλέχθηκε το 2007 και το 2008 και παλαιώνεται σε παραδοσιακά δρύινα βαρέλια για αμερικανικό ουίσκι, πριν ωριμάσει σε δεξαμενές από ατσάλι.

Η τεκίλα του Νόμπου Ματσουχίσα

Μάλιστα, είναι μια από τις πρώτες κυκλοφορίες τεκίλας που επικεντρώνεται στο έτος συγκομιδής της αγαύης. Προσφέρει μια πλούσια και ευφάνταστη γεύση με νότες από αμύγδαλο, βανίλια, μπαχαρικά, μαύρο πιπέρι, κεράσι και καφέ. Η απαλή και στρογγυλή υφή της ενισχύει την πολυπλοκότητα των αρωμάτων της, αφήνοντας μια ευχάριστη επίγευση με διάρκεια.

Τεκίλα Nobu Matsuhisa 1

"Είμαι λάτρης της τεκίλας εδώ και χρόνια. Πράγματι, μετά από κάθε επιτυχημένο opening ενός Nobu εστιατορίου, είναι παράδοση να κάνει η ομάδα μας μια πρόποση με ένα ποτήρι τεκίλας. Ωστόσο, η ποιότητα, η δροσιά των γεύσεων και η ανώτερη πολυπλοκότητα της παλαιωμένης QUI Tequila, είναι τα στοιχεία που μεταφέρουν το ποτό αυτό σε ένα άλλο επίπεδο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε τη συνεργασία αυτή και ενθουσιασμένοι που φέρνουμε κάτι νέο στα χέρια των πελατών μας. Ένα προσωπικό μου tip είναι να χρησιμοποιείτε το Nobu Crispy Rice σαν palette cleanser, για να απολαύσετε την καλύτερη δυνατή γεύση που προσφέρει η Nobu Rare 2008 Reserve" αναφέρει χαρακτηριστικά ο Nobu Matsuhisa, με τον συνιδρυτή και δημιουργό της QUI Tequila, Medhat Ibrahim, να τονίζει πως "η αποστολή των δύο brands έρχεται σε απόλυτη αρμονία, καθώς τόσο η Nobu όσο και η QUI δημιουργούν προϊόντα με βάση την καλύτερη ποιότητα συστατικών. Η φιλοσοφία της QUI να χρησιμοποιεί καθαρά και απλά συστατικά, χωρίς καμία προσθήκη, αποτελεί βασικό συστατικό στη δημιουργία αυτού του όμορφου και καινοτόμου προϊόντος".

Η Nobu Rare 2008 Reserve είναι διαθέσιμη σε όλα τα σημεία Nobu παγκοσμίως και στην ιστοσελίδα quitequila.com, ενώ στην Ελλάδα διατίθεται στο "Matsuhisa Athens", στο "Matsuhisa Mykonos", στο "Matsuhisa Paros" και στο ξενοδοχείο "Nobu Hotel Santorini". 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.