"Mπορείς να διαπιστώσεις πόσο διασκεδαστική είναι μία πόλη, αν υπάρχει ένα εστιατόριο του Nobu σε αυτήν" είχε πει κάποτε η Μαντόνα σχετικά με την εστιατορική αυτοκρατορία που ο Nobu Matsuhisa έχτισε σε κάθε γωνιά του κόσμου, σημαδεύοντας μία ολόκληρη εποχή του πλανήτη Γεύση. Σήμερα, στα 74 του πια χρόνια, ο Ιάπωνας σεφ και restaurateur συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο, όχι απαραίτητα για να δικαιώσει τη βασίλισσα της pop, αλλά -κυρίως- γιατί το φαγητό και η μαγειρική είναι η ίδια του η ζωή. Δε σταματά όμως στιγμή να εξερευνά και καινούριους γευστικούς ορίζοντες.
Μία από τις πιο πρόσφατες συνεργασίες του δεν αφορά κάτι που μπαίνει στο πιάτο αλλά στο ποτήρι. Κι αυτό γιατί ο Nobu San ενώνει τις δυνάμεις του με την QUI Tequila, σε μία συνεργασία με βασικό της αντικείμενο μία premium limited edition παλαιωμένη τεκίλα με περιορισμένο αριθμό φιαλών. Η Nobu Rare 2008 Reserve δημιουργείται με ένα μείγμα αγαύης που συλλέχθηκε το 2007 και το 2008 και παλαιώνεται σε παραδοσιακά δρύινα βαρέλια για αμερικανικό ουίσκι, πριν ωριμάσει σε δεξαμενές από ατσάλι.
Μάλιστα, είναι μια από τις πρώτες κυκλοφορίες τεκίλας που επικεντρώνεται στο έτος συγκομιδής της αγαύης. Προσφέρει μια πλούσια και ευφάνταστη γεύση με νότες από αμύγδαλο, βανίλια, μπαχαρικά, μαύρο πιπέρι, κεράσι και καφέ. Η απαλή και στρογγυλή υφή της ενισχύει την πολυπλοκότητα των αρωμάτων της, αφήνοντας μια ευχάριστη επίγευση με διάρκεια.
"Είμαι λάτρης της τεκίλας εδώ και χρόνια. Πράγματι, μετά από κάθε επιτυχημένο opening ενός Nobu εστιατορίου, είναι παράδοση να κάνει η ομάδα μας μια πρόποση με ένα ποτήρι τεκίλας. Ωστόσο, η ποιότητα, η δροσιά των γεύσεων και η ανώτερη πολυπλοκότητα της παλαιωμένης QUI Tequila, είναι τα στοιχεία που μεταφέρουν το ποτό αυτό σε ένα άλλο επίπεδο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε τη συνεργασία αυτή και ενθουσιασμένοι που φέρνουμε κάτι νέο στα χέρια των πελατών μας. Ένα προσωπικό μου tip είναι να χρησιμοποιείτε το Nobu Crispy Rice σαν palette cleanser, για να απολαύσετε την καλύτερη δυνατή γεύση που προσφέρει η Nobu Rare 2008 Reserve" αναφέρει χαρακτηριστικά ο Nobu Matsuhisa, με τον συνιδρυτή και δημιουργό της QUI Tequila, Medhat Ibrahim, να τονίζει πως "η αποστολή των δύο brands έρχεται σε απόλυτη αρμονία, καθώς τόσο η Nobu όσο και η QUI δημιουργούν προϊόντα με βάση την καλύτερη ποιότητα συστατικών. Η φιλοσοφία της QUI να χρησιμοποιεί καθαρά και απλά συστατικά, χωρίς καμία προσθήκη, αποτελεί βασικό συστατικό στη δημιουργία αυτού του όμορφου και καινοτόμου προϊόντος".
Η Nobu Rare 2008 Reserve είναι διαθέσιμη σε όλα τα σημεία Nobu παγκοσμίως και στην ιστοσελίδα quitequila.com, ενώ στην Ελλάδα διατίθεται στο "Matsuhisa Athens", στο "Matsuhisa Mykonos", στο "Matsuhisa Paros" και στο ξενοδοχείο "Nobu Hotel Santorini".
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.