Κάτι παραπάνω από 5 χρόνια πριν, ο Κωνσταντίνος Μπόλας και ο Αλέξανδρος Καμπέρης διέσχιζαν τα λιβάδια της Τοσκάνης τραγουδώντας το κομμάτι-ύμνο του Al Bano και της Romina Power, "Felicita". Κάθε φορά, το φινάλε της διαδρομής τους συνέπιπτε με κάποιο ημιυπόγειο aperitivo bar στα στενά της Φλωρεντίας και της Σιένα. Κάπου ανάμεσα στη γοητεία του σκηνικού και τη χαρά του day drinking άρχισε μεταξύ σοβαρού και αστείου να γεννιέται η ιδέα για ένα μέρος με αντίστοιχο ύφος, σχεδόν 1.500 χλμ ανατολικότερα και ελαφρώς πιο νότια της δημοφιλούς περιοχής της Ιταλίας.
Fast forward στο σήμερα, οι δύο προαναφερθέντες τύποι, μαζί με τον Γιώργο Μαθιουδάκη πια, υλοποίησαν το σχέδιο-απόρροια της επίδρασης του Campari, του Aperol και των λοιπών μαγικών φίλτρων, θέτοντας ως τερέν την περιοχή του Ρουφ και ως concept ένα aperitivo bar που θα γιορτάζει τη χαρά της ζωής.
Οι αρχιτεκτόνισσες Έφη Μαλανδράκη και Βαρβάρα Κουντζάκη (A.Sylo design shelter) ήταν οι πρώτες από τους δεκάδες φίλους των δημιουργών που έβαλαν το χέρι τους για να μεταλλαχθεί ιδανικά ο πάλαι ποτέ φούρνος σε ένα feelgood μέρος με μεγάλη μπάρα και αίσθηση παλιάς αθηναϊκής αυλής.
Ξεκινώντας από τα βασικά, στα του πίνειν βρίσκεις μεταξύ άλλων aperitivi με αλκοόλ αλλά και δίχως αυτό, απλά αλλά και περίπλοκα. Η μέριμνα ανήκει στον Μάριο Ηλιόπουλο ("Six Dogs", "Architects of Time" κ.α) που έχει δομήσει μια signature λίστα με twisted classics και ονόματα επηρεασμένα από ταινίες που γυρίστηκαν στα στούντιο της Cinecitta, με την όλη χειροποίητη προετοιμασία να λαμβάνει χώρα στην κουζίνα - δεν υπάρχουν έτοιμα σιρόπια ή μαρμελάδες εδώ. Aperitivo place δίχως Negroni δεν παίζει κι έτσι εδώ διατίθενται μπόλικες -ποσοτικά και ποιοτικά (8 στον αριθμό)- εκδοχές του δημοφιλέστερου cocktail του πλανήτη τα τελευταία χρόνια.
Οφείλεις να δοκιμάσεις το ομώνυμο με το μαγαζί (αρωματισμένο με φρέσκο κόλιανδρο) ή κάποια από τις Coconut (αρωματισμένο με βούτυρο καρύδας, αμύγδαλα, ρούμι και Ottos Vermouth) και Coffee (με βότκα αρωματισμένη με κόκκους καφέ και αφρό λεμονιού) editions.
Στα οινικότερα των πόσιμων προτάσεων, η wine expert Μαρούλα Μαυρογιανοπούλου φροντίζει για μία συμπεριληπτική λίστα με επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό, κατά κύριο λόγο, αλλά και τον διεθνή αμπελώνα.
Όπου υπάρχει ποτό, υπάρχει και φαγητό - πολύ περισσότερο όταν το πρώτο έχει τον χαρακτήρα του aperitivo. Ο ταλαντούχος Νίκος Ντιναπόγιας ("Materia Prima", "The Clumsies", "Black Duck" κ.α) ευθύνεται για ό,τι θα βρεθεί στο πιάτο σου, έχοντας πάντοτε ως οδηγούς την εποχικότητα και τη zero waste φιλοσοφία. Δημιουργεί και σερβίρει cicchetti (βενετσιάνικες μπρουσκέτες), κροκέτες πανσέτας, χειροποίητα νιόκι γλυκοπατάτας, πολπέτες gazpacho και πολλά άλλα, σε έναν κατάλογο που εύκολα σε πείθει να τον παραγγείλεις ολόκληρο. Προφανώς δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα πλατώ με επιλεγμένα τυριά και αλλαντικά που ανανεώνονται διαρκώς.
Οι προαναφερθέντες κύριοι Μπόλας, Καμπέρης και Μαθιουδάκης ισχυρίζονται πως κατάφεραν να φέρουν στη ζωή το "Felicita" με λίγη -ή και περισσότερη- βοήθεια από τους φίλους τους. Γι' αυτό και φιλοδοξούν ο κάθε επισκέπτης στην πιο φρέσκια άφιξη της πόλης, να νιώθει τέτοιος.
Info
Μεγάλου Βασιλείου 40, Ρουφ
Τηλ. 211 0015858
Καθημερινά εκτός Δευτ. 17.30-00.30
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.