Μία ματιά στις νέες προτάσεις του "Baba Au Rum"

Το εμβληματικό μπαρ της οδού Κλειτίου εξελίσσεται, ωριμάζει και σερβίρει καινούρια ποτά με άποψη αλλά και φροντισμένο bar food.

Νέα ποτά Baba Au Rum © Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Πλησιάζοντας τα 15 του χρόνια, το "Baba Au Rum" παραμένει ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας. Από εκείνα τα μέρη που άνοιξαν το δρόμο ώστε να θεωρείται σήμερα η Αθήνα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πινέζες στον παγκόσμιο χάρτη των cocktails και των μπαρ. Διατηρώντας αναλλοίωτες τις αρχές του, έχει ήδη γίνει κλασικό αλλά ταυτόχρονα εξελίσσεται, δίχως να παρεκκλίνει από όλα εκείνα που το κάνουν αυτό που είναι στις μέρες μας.  

Rum Society και Avant Garde, η συνέχεια

Από τις αρχές Μαΐου, το μενού έχει ανανεωθεί αισθητά, με 8 νέες προτάσεις (ξεχωρίζουν με μερικές πρώτες γουλιές το ό,τι-λέει-το-όνομά-του Cubano Americano, το εμπνευσμένο από την Αθήνα modern-vintage gimlet Glass Tears και το μαξιμαλιστικά μινιμαλιστικό όσο και ρουμένιο Optophone I) καθώς και μικρές διαφοροποιήσεις σε ήδη υπάρχοντα και αγαπημένα, σε μία προσπάθεια συνέχειας αλλά και συνέπειας του επιτυχημένου και δημοφιλούς concept των Rum Society και Avant Garde cocktails.

Baba Au Rum 2022 5
Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ του Baba Au Rum
Λεωνίδας Τούμπανος

Baba Au Rum 2022 3
Λεωνίδας Τούμπανος

Όλα τα παραπάνω είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της παλιάς φουρνιάς του "Baba Au Rum" (Νίκος Γαρτζολάκης, Πάνος Φατούρος, Ταζούλ Ισλάμ) με την πιο φρέσκια (Νικηφόρος Γεροπάνος, Νίκος Ψαριανός). "Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την τελική εικόνα" μου λέει ο Θάνος Προυναρούς, συμπληρώνοντας πως το ίδιο χαρούμενος είναι και για το μπλεντάρισμα της τωρινής ομάδας του μπαρ. 

Ανανέωση έχει υπάρξει και στη spirits list, ειδικά στην κατηγορία των gins, πέρα ασφαλώς από εκείνη του ρουμιού, στην οποία βρίσκεις πια περισσότερες επιλογές από χώρες σαν την Μαρτινίκα. 

Το Optophone I από το νέο μενού του Baba Au Rum
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Παράλληλα, τρέχει εδώ και μερικές εβδομάδες και ένα μικρό μενού bar food, με προέλευση την κουζίνα του αδερφού "In Love Again". Σερβίρεται καθημερινά από τη στιγμή που ανοίγει το μπαρ μέχρι και μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, περιλαμβάνοντας προσεγμένες προτάσεις που εκτείνονται γευστικά από μους καπνιστής πέστροφας και ταρτάρ γαρίδας μέχρι νιόκι παντζαριού με γκοργκοντζόλα και μοσχαρίσιο καρπάτσιο, ενώ σε καμία των περιπτώσεων δε θα μπορούσε να απουσιάζει και το (σχεδόν) ομώνυμο με το μαγαζί θρυλικό γλύκισμα.

Το Cubano Americano από το νέο μενού του Baba Au Rum
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Η αλήθεια είναι πως ωριμάζει όμορφα το "Baba Au Rum" και αυτό δε γράφεται μόνο με αφορμή τις πιο πρόσφατες επιλογές στα μενού του αλλά τη μεγάλη εικόνα. Και το κάνει με το δικό του τρόπο: Παραμένοντας ένα από τα κορυφαία μπαρ του κόσμου -σε σημαντικές λίστες και έξω από αυτές- αλλά και ένα από τα κορυφαία μπαρ για τον κόσμο - ένα υβρίδιο κλασικού και πρωτοποριακού και ένα μέρος ανοιχτό για κάθε κοινό που γοητεύεται από νόστιμα ποτά και αποστάγματα, ωραίες μουσικές, ενδιαφέρον crowd και feelgood ατμόσφαιρα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Baba Au Rum

Κλειτίου 6, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.