Ο "Λογιότατος" είναι ένα μπαρ που ταιριάζει άψογα στην Κυψέλη

Η σχετικά νέα προσθήκη στην κυψελιώτικη μπαρογραφία τραβά τα βλέμματα μόνο και μόνο με το όνομά της αλλά δε μένει μόνο εκεί.

Το μπαρ Λογιότατος στην Κυψέλη © Λεωνίδας Τούμπανος

Στον αριθμό 70 της Δροσοπούλου και στη γωνία με τη Θήρας, ένα δρόμο πάνω από την Πατησίων, βρίσκεται ένα θαυμάσιο νεοκλασικό. Δημιουργήθηκε έναν αιώνα και ένα χρόνο πριν, πίσω στο 1922, όταν ο πρέσβης Ιωάννης Λογιώτατος θέλησε να αξιοποιήσει τον χώρο σαν κατοικία του. Fast forward στο σήμερα, το "ω" του πρέσβη έγινε "ο" και το Λογιώτατος αξιοποιήθηκε ως "Λογιότατος", το σπίτι μεταμορφώθηκε σε ένα άκρως ατμοσφαιρικό μπαρ και η Κυψέλη απέκτησε ένα ακόμη σημείο αναφοράς όσον αφορά τη διασκέδαση.

Το μπαρ Λογιότατος στην Κυψέλη 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Όπως αντιλαμβάνεσαι το επώνυμο του πρώτου ανθρώπου που πάτησε το πόδι του στο εν λόγω κτίσμα δε θα μπορούσε παρά να αξιοποιηθεί στην ονοματοδοσία του μπαρ, παράλληλα με το σεβασμό και την πολύ προσεκτική προσέγγιση στην κληρονομιά του χώρου.

Κάπως έτσι λοιπόν, ο "Λογιότατος" συστήθηκε στο κοινό στα τέλη του περασμένου έτους και παρά τη σκόπιμη, μικρή ανορθογραφία στο όνομά του, δεν παρουσιάζει καμία τέτοια στον αυθεντικό χαρακτήρα αστικού ποτάδικου που υπηρετεί, συνεχίζοντας το έργο του θρυλικού "Ύρια" και το "70 bar" που έχουν κατά καιρούς βρει στέγη στην ίδια διεύθυνση. 

Το μπαρ Λογιότατος στην Κυψέλη 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Λογιότατος στην Κυψέλη 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Λογιότατος στην Κυψέλη 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Όπως συμβαίνει συνήθως σε ανοιχτόμυαλες γειτονιές, με τόσο έντονη την αίσθηση της κοινότητας, σαν την Κυψέλη, ο "Λογιότατος" έκανε αμέσως γκελ. Για όλους τους σωστούς λόγους: Λόγιοι σε καλωσορίζουν στο 'έμπα' του (καδραρισμένοι), ακριβώς πίσω από τα αναμμένα κεριά, προτού βυθιστείς σε μία ατμόσφαιρα κάπου ανάμεσα στο cozy και το vintage και μία αίσθηση άκρως κινηματογραφική, με ωραίες και ακομπλεξάριστες μουσικές (με αδυναμία σε έντεχνα, ελαφρολαϊκά και λαϊκά), συν τη σωστή κάβα - γενικά ένα πολύ καλό απάγκιο με ενδιαφέρον crowd για early drinks με συνέχεια ή για ποτά απευθείας όταν τα φώτα χαμηλώσουν για τα καλά. Στα plus, η μαρμαρένια αυλή του με τις προσεγμένες πρασινάδες που εύκολα θα εξελιχθεί σε προορισμό όσο ο καιρός ανοίγει. 

Διαβάστε Επίσης

"Μουσικές και Πνεύματα" υπόσχεται η επιγραφή, ακριβώς κάτω από το όνομα του μαγαζιού στον "Λογιότατο". Και αυτή ακριβώς την υπόσχεση φροντίζει να πραγματοποιεί το ίδιο το μέρος και οι άνθρωποί του, κάθε μα κάθε βραδιά. Δίκαιο.

Το μπαρ Λογιότατος στην Κυψέλη 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Λογιότατος στην Κυψέλη 4
© Λεωνίδας Τούμπανος


Info

Δροσοπούλου 70, Κυψέλη
Τηλ. 210 8219005
Καθημερινά από τις 17.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

10/07/2024

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.

Στο Dogpound για νεο-ναπολιτάνικη πίτσα και cocktail πεπόνι-προσούτο

Ένα νέο σποτ στο κέντρο της Αθήνας απενοχοποιεί πλήρως τη χαλαρή διασκέδαση και παράλληλα φέρνει κάτι διαφορετικά νόστιμο σε ποτό και φαγητό.

12 χρόνια 'Vecchio'

Το ιδιαίτερο μπαρ που έχει χτίσει το δικό του μύθο στα δυτικά έχει γενέθλια και το γιορτάζει με ένα μοναδικό πάρτι στις 10 Ιουλίου.

Ένα σαββατοκύριακο για τα 20 χρόνια του "Bolivar"

Την Παρασκευή η Αθήνα υποδέχεται τον Βρετανό Massano και το Σάββατο τους Dennis Ferrer και Kiko Navarro.

Το 'Diego' έφυγε σαν αληθινός ροκ σταρ

Το δημοφιλές σποτ του Θησείου έκλεισε και αποχαιρέτησε τους φίλους του με ένα τελευταίο πάρτι, αφήνοντας πίσω του μία γειτονιά -αλλά και μια πόλη- που αλλάζει.