Στη "Hytra" θα καθίσεις (και) στο μπαρ

Κάτι ενδιαφέρον και νόστιμο τρέχει στη μπάρα του βραβευμένου εστιατορίου.

Στο μπαρ της Hytra © Μπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude

Είναι μάλλον περιττό να πούμε πως η "Hytra" αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εστιατόρια της αθηναϊκής και κατ' επέκταση ελληνικής σκηνής. Είναι όμως και γεγονός πως αποτελεί και ένα από εκείνα με τη μεγαλύτερη κινητικότητα την τελευταία διετία. Βλέπεις, η αποχώρηση του Τάσου Μαντή, η διαδοχή του από τον Γιώργο Κατάρα και η εκ νέου παράδοση σκυτάλης για το ρόλο του head chef στον Γιώργο Φελεμέγκα απασχόλησαν όλους όσοι άμεσα ή έμμεσα άπτονται του γαστρονομικού χώρου στην πόλη. 

Σε κάθε περίπτωση, το εστιατόριο στη στέγη της Στέγης παραμένει σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, όπως άλλωστε μαρτυρούν και οι βραβεύσεις με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin. Στη "Hytra" ωστόσο, πέρα από τις δημιουργίες του a la carte μενού αλλά και τα degustation (δύο γευσιγνωσίας, χορτοφαγίας, Σαρακοστής), υπάρχει μία επιπρόσθετη γευστική κατεύθυνση με τερέν την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στα ορεινά της λεωφόρου Συγγρού. 

Κάτι τρέχει στο μπαρ

Εκεί ακριβώς και σε ένα άκρως ατμοσφαιρικό και κοσμοπολίτικο setup, ο σεφ Φελεμέγκας μαζί με την ομάδα του μπαρ -με επικεφαλής τον mixologist Χάρη Πλέσσα- παρουσιάζουν ένα tapas & coktails combo, ενώνοντας τη βραβευμένη κουζίνα του εστιατορίου με τη δημιουργικότητα του team εντός της μπάρας. 

Ποτά βασισμένα σε κλασικές συνταγές, με μοντέρνα προσέγγιση και ενδιαφέροντα twists σερβίρονται μαζί με εκλεκτές μπουκιές. Ένα άρτιο crystal bread με λούντζα Τήνου και βότανα σε πίκλα, ένα πληθωρικό γαλατόψωμο με παστιτσάδα ουράς μόσχου και μαγιονέζα γαρίδας, μία tostada πατάτας με καλαμπόκι και καπνιστό βούτυρο, ένα ευφάνταστο μάφιν φάβας με καπνιστή σαρδέλα, ένα sponge ρίγανης με γραβιέρα και bio μαύρο χοίρο και μία γαλατόπιτα από κολόστρα Καλαβρύτων συνθέτουν το γευστικό παζλ στη δεύτερη περίπτωση, καταφέρνοντας να δώσουν ένα πειστικό όσο και ενδεικτικό sneak peek της φιλοσοφίας του Γιώργου Φελεμέγκα.

Τάπας και κοκτέιλ στη Χύτρα 1

Τάπας και κοκτέιλ στη Χύτρα 4
© Μπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude

Τάπας και κοκτέιλ στη Χύτρα 2

Στο τερέν του πίνειν, τα standards είναι εξίσου υψηλά, ενώ τα cocktails -συνολικά πέντε- προσφέρονται φυσικά και σε συνεργασία με τα πιάτα των βασικών μενού και στο εστιατόριο. 

Το Yellow Martini είναι ένα από τα πιο 'εναλλακτικά' που θα βρεις στην πόλη (πάντοτε της κατηγορίας που μαρτυρά το δεύτερο συνθετικό του ονόματός του), με το παλαιωμένο τσίπουρο (Αγιονέρι) να συμπλέει αρμονικά με βοτανικό λικέρ, ανανά σε ζύμωση και λάδι καλέντουλας.

Οι λεπτές του νότες το καθιστούν ιδανικό starter για κάθε περίσταση της γευστικής δημιουργίας του "Hytra". Αυτή δεν είναι η μόνη παραλλαγή του Martini που θα βρεις εδώ, καθώς υπάρχει επίσης και το αρκετά πιο έντονο Hazelnut (με βότκα, ψημένη και αλατισμένη φουντουκόψιχα, μέλι και ακατέργαστο κακάο).

Διαβάστε Επίσης

Για τους fans των κλασικών γλυκόπικρων απεριτίβι, το Bitter Berries θα κάνει τη δουλειά (με Campari, λικέρ πορτοκαλιού, σόδα φράουλας και ραβέντι) ενώ οι αντίστοιχοι του Negroni θα δουν έναν άλλο κόσμο να ανοίγεται μπροστά τους με το Gold Dush, στο οποίο gin infused με πορτσίνι συνυπάρχει με λικέρ από πευκοβελόνες και κουκουνάρι, με το βάμμα από κίτρινη γεντιανή να δίνει τον -απροσδόκητο για το genre- χρωματικό τόνο. 

Τάπας και κοκτέιλ στη Χύτρα 3
© Μπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude

Τέλος, το Lemon Leaf ενδείκνειται για τους φίλους της αγαύης, συνδυάζοντας τεκίλα και μεσκάλ, μαζί σόδα από φύλλα λεμονιάς, έλαια από λάιμ και λουίζα και ένα αλάτι μαϊντανού στο πλάι του ποτηριού. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.