Τι παίζει στην Ερατοσθένους;

Ο επόμενος χοτ δρόμος στο Παγκράτι έχει ενδιαφέρον και επιλογές για κάθε στιγμή της ημέρας.

Στην οδό Ερατοσθένους στο Παγκράτι

Δίχως να κάνει τον θόρυβο των γύρω οδών και πλατειών -βλέπε Αρχελάου, πλατείες Προσκόπων και Βαρνάβα, Αρχιμήδου, Αναπαύσεως- και στο χώρισμα του Μετς με το Παγκράτι, η οδός Ερατοσθένους μοιάζει να αποκτά μία άλλη, διαφορετική υπόσταση. Η μικρή της κοινότητα ανανεώνεται τακτικά, με παλιά και νέα σποτ να τη βάζουν πια για τα καλά στο χάρτη.

Για ποτό και φαγητό

"Λούβρον"

Το καφενείο Λούβρον στην Ερατοσθένους

Η ηλικία του ξεπερνά τις 8 δεκαετίες, η υψηλή αισθητική έχει προσαρμοστεί στη σύγχρονη εποχή και κάπως έτσι το "Λούβρον" έχει εξελιχθεί σε ένα λατρεμένο στέκι για όλη την ημέρα, στην ευρύτερη περιοχή του Παγκρατίου. Παραδοσιακοί μεζέδες σε μοντέρνες παραλλαγές, μία θαυμάσια αυλή για τις ημέρες που ο καιρός το επιτρέπει, το 70s  μωσαϊκό και η ταβανογραφία από αγιογράφο (αναλλοίωτη από το 1950) αποτελούν κάποια από τα highlights του.

Info: Ερατοσθένους 6, τηλ. 210 7016594

"ΣουΣού"

Το νέο μπαρ ΣουΣού στην Ερατοσθένους, στο Παγκράτι
© Μάριος Ζούλης

Το "ΣουΣού" είναι η ιδέα τριών φίλων που έγινε πράξη, μετρώντας μόλις λίγες εβδομάδες ζωής. Πιάνει πόστο σε μία πολυσύχναστη περαντζάδα και πιο συγκεκριμένα στο σημείο όπου η Ερατοσθένους τέμνεται από τη Θεοφράστου, δημιουργώντας μία πολύ ενδιαφέρουσα χωροταξικά γωνία, με χαρακτήρα ενός all day street bar. Λίστα cocktails που φαίνεται αρκετά relevant με το γενικότερο, χαλαρό και παράλληλα ιντριγκαδόρικο, ύφος του μπαρ, με must try το γλυκόξινο και πληθωρικό Madame SouSou (με βάση το london dry gin) και το ισορροπημένο μεταξύ όξινου και γλυκού Gossip (πάντρεμα μαστίχας Skinos με βότκα).

Info: Ερατοσθένους 12, τηλ. 210 7019785

"Tap 27"

Είτε είσαι μύστης του ζύθου, είτε όχι, αυτό το μίνιμαλ taproom έχει κάτι για σένα. Αρκεί να πίνεις μπύρα. Πρόκειται για ένα μοντέρνο  taproom με craft προτάσεις, στην πλειοψηφία τους από Έλληνες μικροζυθοποιούς, καθώς και κάποιες ιδιαίτερες επιλογές από τη διεθνή σκηνή.

Info: Ερατοσθένους 27, τηλ. 2107516849

"Shake n Bake"

Το μικροσκοπικό και comfy σποτ ανάμεσα σε cafe και bakery, φημίζεται για τον εξαιρετικό του καφέ αλλά και για τα νόστιμα σνακ του. Highlight εδώ το τσουρεκόνε -το mix ανάμεσα σε τσουρέκι και πανετόνε- σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές.

Info: Ερατοσθένους 11

"Brotherάκια"

Καφενείο ειδικού τύπου. Έτσι αυτοσυστήνονται τα "Brotherakia", που σερβίρουν νόστιμα μικρά πιάτα μαμαδίστικης λογικής, συντροφιά με ελληνικά αποστάγματα και κεφάτες μουσικές - συχνά δε, live.

Info: Ερατοσθένους 33, τηλ. 210 7526991

Στο Μουσείο

"Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή"

Το πολυώροφο κτίριο με πρόσοψη-πλάκες πωρόλιθου στην πλατεία του Αγ. Σπυρίδωνα στο Παγκράτι φυλάσσει την εμβληματική συλλογή έργων τέχνης του ζεύγους Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. Σεζάν, Βαν Γκογκ, Μονέ, Καντίνσκι, Μιρό, Πικάσο και Σαγκάλ είναι μερικά από τα τρανταχτά ονόματα που παρουσιάζονται σταθερά στο μουσείο, μαζί με το πιο άξιο δυναμικό της ελληνικής καλλιτεχνικής παραγωγής, από τον Γαΐτη και τον Μπουζιάνη έως τον Ρόρρη και τον Τσόκλη. Στα 7.200 τετραγωνικά μέτρα του κτιρίου υπάρχει επίσης ένα πλήρως εξοπλισμένο αμφιθέατρο χωρητικότητας 190 ατόμων, παιδικό εργαστήριο, βιβλιοθήκη με βιβλία τέχνης καθώς και δύο καφέ-εστιατόρια.

Info: Ερατοσθένους  13, τηλ. 210 7252895

Με το κατοικίδιο

"RIS Project"

Στο "RIS Project" συναντάς το πολύ πρωτότυπο concept του καφέ-ζαχαροπλαστείου για σκύλους, στο οποίο είναι ευπρόσδεκτοι και οι άνθρωποι. Εδώ φτιάχνουν υγιεινά γλυκά και treats για τους τετράποδους συνοδοιπόρους καθώς και καφέ και αντίστοιχα καλούδια και για τους 'γονείς' τους. Στον ίδιο χώρο υπάρχει και pet boutique με αξεσουάρ

Info: Ερατοσθένους 27, τηλ. 6947 516681


Σε απόσταση αναπνοής

"Marbella Gastro Bar"

Marbella Gastro Bar στο Παγκράτι

Η νέα πρόταση των ανθρώπων του "Amici Miei", που από τα βόρεια προάστια αποφάσισαν να κατηφορίσουν και πιο κεντρικά, δημιουργώντας αυτό το ατμοσφαιρικό all day μαγαζί με τις vintage πινελιές στη διακόσμηση. Τις γεύσεις επιμελείται η ταλαντούχα νεαρή σεφ Ερασμία Μπαλάσκα, βάζοντας στη μέση του τραπεζιού μια σειρά από πιάτα σε μοντέρνο ελληνικό ύφος.

Info: Ιβύκου 8, τηλ. 212 1072157

"Cupola" 

Cupola
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η λιτά μοντέρνα τρατορία στον γαλήνιο πεζόδρομο της Ευφορίωνος έχει δημιουργήσει το δικό της πιστό κοινό. Ιταλικές γεύσεις και ναπολιτάνικες πίτσες με σάλτσα από ντοματίνια San Marzano και mozzarella di Bufala πρωταγωνιστούν στην κουζίνα, μαζί με ιταλικά κι ελληνικά κρασιά στη λίστα, καθώς και μια σειρά από aperitivo cocktails που συμπληρώνουν το concept.

Info: Ευφορίωνος 13, τηλ. 211 4117444

"Abstract"

Abstract

Το street bar/ νεομπιστρό είναι σαφέστατα επηρεασμένο από το κίνημα της μεταμοντέρνας τέχνης και έκανε την εμφάνισή του το περασμένο καλοκαίρι, στη γειτονιά ανάμεσα από την Ερατοσθένους και την πλατεία Προσκόπων. Πίσω από το "Abstract Athens" βρίσκονται οι Χρήστος Αξαρλής και Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος, που υπογράφουν μία κάρτα cocktails με10 signature επιλογές βασισμένες σε κλασικές συνταγές, όλες όμως με έμπνευση από τις βασικότερες τεχνικές που αποτέλεσαν τις απαρχές του abstract.

Info: Αρκτίνου 10, τηλ. 6941 611619

"Dear Manouka"

Η κεντρική σάλα στο εστιατόριο Dear Manouka στο Παγκράτι
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στο χώρο του πάλαι ποτέ "Alficon", το Studiomateriality δημιούργησε ένα ιδιαίτερο εσωτερικό ντυμένο στα πορτοκαλί, με ολίγο ροζ και κόκκινες κουρτίνες, μαζί ένα προσεγμένο μπαρ που "κιτρινίζει" και έχει σήμα-κατατεθέν το ελάφι. Το εν λόγω εστιατόριο, με τον Στάθη Χρηστίδη στο τιμόνι της κουζίνας του υπηρετεί μία πεντανόστιμη funky fusion κουζίνα. Τα -κλασικά με twists- ποτά της λίστας που επιμελείται ο Γιάννης Πισσάς ακολουθούν τη λογική του ταιριάσματος με το φαγητό.

Info: Ηρώνδα 8, τηλ. 210 7293628

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

10/07/2024

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.

Στο Dogpound για νεο-ναπολιτάνικη πίτσα και cocktail πεπόνι-προσούτο

Ένα νέο σποτ στο κέντρο της Αθήνας απενοχοποιεί πλήρως τη χαλαρή διασκέδαση και παράλληλα φέρνει κάτι διαφορετικά νόστιμο σε ποτό και φαγητό.

12 χρόνια 'Vecchio'

Το ιδιαίτερο μπαρ που έχει χτίσει το δικό του μύθο στα δυτικά έχει γενέθλια και το γιορτάζει με ένα μοναδικό πάρτι στις 10 Ιουλίου.

Ένα σαββατοκύριακο για τα 20 χρόνια του "Bolivar"

Την Παρασκευή η Αθήνα υποδέχεται τον Βρετανό Massano και το Σάββατο τους Dennis Ferrer και Kiko Navarro.

Το 'Diego' έφυγε σαν αληθινός ροκ σταρ

Το δημοφιλές σποτ του Θησείου έκλεισε και αποχαιρέτησε τους φίλους του με ένα τελευταίο πάρτι, αφήνοντας πίσω του μία γειτονιά -αλλά και μια πόλη- που αλλάζει.