Οι Δημοσθένης και Γιάννης Γεωργίου δεν είναι άγνωστοι στον κόσμο της εστίασης, καθώς έχουν παρουσιάσει ενδιαφέροντα projects στη γειτονιά τους -βλέπε Χαλάνδρι- όπως τα "Penny Lane" και "9Βήτα Home Bar". Αυτή τη φορά, μαζί με το συνεργάτης τους, Δαμιανό Ασημένιο παρουσιάζουν ένα νέο wine bar που ακούει στο όνομα "Terroirist".
Στο Χαλάνδρι για κρασί
Οι τρεις συνεργάτες ανακάλυψαν σχετικά πρόσφατα το κομμάτι του κρασιού και γοητεύτηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Τόσο, που αποφάσισαν να κάνουν κάτι σχετικά με αυτό. "Προσωπικά, με συναρπάζει το ό,τι μιλάμε για ένα ζωντανό πράγμα, που δε γίνεται να σταματήσεις να πειραματίζεσαι με αυτό. Άνοιξε μπροστά μας ένας καινούριος κόσμος και θέλαμε να ασχοληθούμε. Να φτιάξουμε κάτι που θα έχει ουσία" μου λέει ο Δημοσθένης Γεωργίου σχετικά.
Το "Terroirist" άνοιξε τις πόρτες του τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου και στεγάζεται εντός μίας παλιάς μονοκατοικίας από τη δεκαετία του 1960, που φέρει την αρχιτεκτονική επιμέλεια της Nine Design -που μεταξύ άλλων βρίσκεται πίσω και από projects όπως το "The Clumsies" και το "The Dalliance House"- ενώ η αισθητική ισορροπεί ανάμεσα στο industrial και το θεατράλε, δίχως όμως υπερβολές και αρκετά από τα στοιχεία του αρχικού χώρου να έχουν διατηρηθεί.
Με βασικό motto το "In vino veritas", φιλοδοξεί να αποκαλύψει τη δική οινική αλήθεια σε κάθε φίλο του κρασιού ή οποιονδήποτε φιλοδοξεί να γίνει τέτοιος. Η οινολόγος Χρύσα Γιατρά έχει διαμορφώσει μία λίστα με 80 ετικέτες, όπου ο ελληνικός αμπελώνας υπερέχει ανεπαίσθητα, συνυπάρχοντας με κλασικές ευρωπαϊκές επιλογές αλλά προτάσεις του Νέου Κόσμου. Σε ποτήρι θα βρεις περίπου 40 εξ' αυτών, ενώ σταδιακά το οινικό μενού θα εμπλουτίζεται ποσοτικά και ποιοτικά.
Στο "Terroirist" όμως έχει δοθεί και πολύ μεγάλη προσοχή στο φαγητό, εκεί όπου ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρια Michelin σεφ Άγγελος Λάντος έχει επιμεληθεί ένα μενού, εξόχως ταιριαστό με το κρασί.
Info
Θουκυδίδου 12, Χαλάνδρι
Tηλ. 216 0046388
Καθημερινά από τις 17.00
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.