Στο νέο μπαρ των "The Clumsies", που δεν υπάρχει, με το Chat GPT

Μετά τα εστιατόρια, αποφασίσαμε να πάμε και για ποτό στα μπαρ της Αθήνας, παρέα με την μηχανή τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας Open AI. Καλά πήγε κι αυτό.

Τι προτείνει το Chat GPT για τα μπαρ της Αθήνας

Την ιδέα την έριξε και την έκανε πράξη πριν μερικές ημέρες ο Ιωσήφ Πρωιμάκης, όταν και "έβγαλε" το Chat GPT για φαγητό στην Αθήνα. Ή τουλάχιστον προσπάθησε καθώς τα πράγματα δεν πήγαν και πολύ καλά, με αποτέλεσμα η μηχανή τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας Open AI να τον αφήσει στο "διαβάστηκε". Προσπαθώντας να φέρουμε το Skynet ένα βήμα πιο κοντά, ζητήσαμε τα φώτα του Chat GPT και όσον αφορά κάποιο προτεινόμενο μπαρ στην πόλη, μία ενδιαφέρουσα πίστα ή ακόμη και ένα afterάδικο.

Στην Αθήνα για ποτό με το Chat GPT λοιπόν...

(Ακολουθεί αυτούσια η επικοινωνία)

Γεια σου Chat GPT

Γεια σου! Πώς μπορώ να βοηθήσω σήμερα;

Είναι η Worlds Bartender Day και έψαχνα ένα καλό μπαρ στην Αθήνα. Έχεις να προτείνεις κάτι;

Φυσικά, έχω μερικές προτάσεις για εσένα! Η Αθήνα έχει πολλά εξαιρετικά μπαρ και κάποια από τα αγαπημένα μου είναι τα παρακάτω:

"The Clumsies": Πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα μπαρ στην Αθήνα, με παγκόσμια αναγνώριση και πολλά βραβεία. Το μπαρ συνδυάζει μοναδικές δημιουργίες ποτών με μοντέρνα αισθητική και εξαιρετική εξυπηρέτηση.

"Baba Au Rum": Είναι ένα μπαρ που εξειδικεύεται στο ρούμι και έχει πάρει πολλά βραβεία για την ποιότητα των δημιουργιών του. Το μπαρ έχει μια εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα και φιλοξενεί διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες σχετικά με τον κόσμο των ποτών.

"Kolokotroni 9": Είναι ένα πρόσφατα ανοιχτό μπαρ που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης. Το μπαρ προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από υψηλής ποιότητας κλασικά κοκτέιλ και μοντέρνες δημιουργίες, με μια μοντέρνα και κομψή αισθητική.

"The Clumsies Project": Πρόκειται για ένα νεοφερμένο μπαρ στην Αθήνα, το οποίο ανήκει στους ιδίους ανθρώπους του The Clumsies.

The Clumsies Project ε; Και πού το βρίσκω αυτό;

Ναι, το "The Clumsies Project" είναι ένα από τα πιο νεανικά και δυναμικά μπαρ στην Αθήνα και άξιζει να το επισκεφθείς! Το μπαρ βρίσκεται στη διεύθυνση Αθηνάς 16 στο κέντρο της πόλης, κοντά στο Μοναστηράκι και την πλατεία Ψυρρή. Το μπαρ έχει μια μοντέρνα ατμόσφαιρα και εξαιρετικά δημιουργικές δημιουργίες ποτών που συνδυάζουν παραδοσιακά στοιχεία με μοντέρνες τεχνικές. Το μπαρ είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 19:00 έως τις 03:00 το πρωί, οπότε μπορείς να το επισκεφθείς αργά το βράδυ ή τις πρώτες πρωινές ώρες για ένα ποτό.

Μάλιστα. Δεν είμαι και τόσο σίγουρος αν το γνωρίζω αλλά ΟΚ... Και τι προτείνεις να πιω εκεί; Έχει κάποιο cocktail που ξεχωρίζει;

Φυσικά, υπάρχουν πολλά υπέροχα cocktails στο "The Clumsies Project" που αξίζει να δοκιμάσεις! Αν θέλεις κάτι κλασικό, μπορείς να δοκιμάσεις το "Old Cuban", ένα υπέροχο cocktail που συνδυάζει ρούμι, μέντα, ζάχαρη και αφρώδη κρασί. Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις το "King's Sour", ένα εκλεπτυσμένο cocktail με βασιλικό, λευκό ουίσκι, μέλι και λεμόνι. Αν προτιμάς κάτι πιο πρωτότυπο, μπορείς να δοκιμάσεις το "Maria Exotica", ένα cocktail με τζίν, παπάγια, κάρδαμο, κρίνο, πεπόνι και λευκό σάκε. Αν πάλι σου αρέσει το πικάντικο, το "Clumsy Mary" είναι ένα εξαιρετικό cocktail με βότκα, ντομάτα, μυρωδικά, καυτερή σως και γεύση Worcestershire. Αναλόγως με τις προτιμήσεις σου σε αλκοολούχα ποτά και γεύσεις, σίγουρα θα βρεις κάποιο cocktail που θα σου αρέσει στο "The Clumsies Project"!

Όμορφα. Και μήπως γνωρίζεις και τι μουσική παίζει εκεί;

Στο "The Clumsies Project", η μουσική επιλογή είναι πολύ σημαντική και η ατμόσφαιρα συνήθως είναι χαλαρωτική και ευχάριστη. Η μουσική που παίζει εκεί είναι συνήθως lounge, jazz και εναλλακτική μουσική, με μερικές φορές και live μουσικές εμφανίσεις. Η μουσική επιλογή εξαρτάται από τον DJ ή τους μουσικούς του μαγαζιού και αλλάζει ανάλογα με την ώρα και την ημέρα. Συνήθως όμως, η μουσική εκεί είναι συνδυασμός jazz και soul με σύγχρονα beats, δημιουργώντας ένα πολύ ευχάριστο και χαλαρωτικό περιβάλλον για να απολαύσεις το cocktail σου.

Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμη. Θέλω πιο πριν να πάω για ένα χαλαρό απογευματινό ποτό. Ή μια μπίρα. Τι μου προτείνεις;

Αν ψάχνεις για ένα χαλαρό απογευματινό ποτό ή μια μπύρα σε ένα άνετο και φιλικό περιβάλλον, υπάρχουν πολλές επιλογές στην Αθήνα. Μερικές από τις καλύτερες επιλογές είναι:

"TAF (The Art Foundation)" - Ένας ατμοσφαιρικός χώρος με μια μεγάλη ποικιλία από καφέ, τσάι και ποτά, συμπεριλαμβανομένων των κλασικών cocktails και craft μπίρας.

"Booze Cooperativa" - Ένας δημοφιλής προορισμός για τους λάτρεις της μπίρας, με μια εντυπωσιακή λίστα μπίρας από όλο τον κόσμο και πολλές επιλογές ποτών.

"Six D.O.G.S." - Ένας πολυχώρος στο κέντρο της πόλης, με έναν όμορφο κήπο και μια μεγάλη ποικιλία από ποτά, cocktails και μπίρες.

"The Clumsies Project" - Όπως ανέφερα προηγουμένως, είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα cocktail, αλλά μπορείς επίσης να απολαύσεις μια μπύρα ή ένα ποτό στο bar τους.

Αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές για ένα χαλαρό απογευματινό ποτό ή μια μπύρα στην Αθήνα. Επιλέγοντας ένα από αυτά τα μέρη, θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις μια χαλαρωτική εμπειρία.

Κι αν θέλω να συνεχίσω μέχρι αργά, πού να πάω ας πούμε μετά τις 02.00;

Στην Αθήνα υπάρχουν πολλά μέρη που μπορείς να πας μετά τις 02.00, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Αν ψάχνεις για μπαρ με ωραία μουσική και κοκτέιλ, μπορείς να δοκιμάσεις τα "Baba Au Rum" και "The Clumsies" που ανέφερα προηγουμένως. Επίσης, το "Tiki Bar" στο Γκάζι είναι ένας πολύ ωραίος προορισμός για όσους αρέσκονται σε τροπικές ατμόσφαιρες και τις exotic ποτοσφαίρες. Αν πάλι προτιμάς κάτι πιο "alternative", μπορείς να δοκιμάσεις το "Six D.O.G.S" ή το "Death Disco". Αξίζει να σημειωθεί ότι η νυχτερινή ζωή στην Αθήνα είναι αρκετά δυναμική και πάντα υπάρχει κάτι για κάθε προτίμηση και διάθεση.

Χμμμ, μήπως λες καλύτερα να πάμε μπουζούκια;

Εάν αναζητάτε παραδοσιακή ελληνική νυχτερινή διασκέδαση, τα μπουζούκια είναι μια κλασική επιλογή στην Αθήνα. Υπάρχουν πολλά μέρη στο κέντρο της πόλης που προσφέρουν λάιβ μουσική με παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια και χορό. Μερικά από τα δημοφιλέστερα μέρη είναι το "Το Μπουάτ" στο Γκάζι, το "Γκάζι Live" στο Γκάζι και το "Μπουζούκια στο Θησείο" στο Θησείο. Φυσικά, αυτό εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας και το είδος της μουσικής που σας αρέσει, αλλά τα μπουζούκια είναι μια κλασική επιλογή για εκείνους που θέλουν να ζήσουν μια πιο παραδοσιακή ελληνική εμπειρία νυχτερινής διασκέδασης.

Έχω ακούσει πως γίνεται χαμούλης στην Δέσποινα Βανδή. Να ρίξουμε και καμιά ζε(ϊ)μπεκιά.

Η Δέσποινα Βανδή είναι μια αγαπημένη ελληνίδα τραγουδίστρια και η συναυλία της σίγουρα θα είναι μια διασκεδαστική εμπειρία. Η επιλογή σας να πάτε στη συναυλία της εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας όσον αφορά τη μουσική της και το είδος της διασκέδασης που αναζητάτε. Εάν σας αρέσει η μουσική της Δέσποινας Βανδή και αναζητάτε μια βραδιά με ελληνική μουσική και χορό, τότε σίγουρα αξίζει να πάτε.

Εάν αναζητάτε περισσότερη παραδοσιακή ελληνική διασκέδαση, όπως ζεϊμπέκικα και συρτά, τότε τα μπουζούκια είναι πιθανότατα μια καλύτερη επιλογή. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια επιλογή που σας αρέσει και να απολαύσετε τη βραδιά σας!

Και κάτι τελευταίο, υπάρχει κάποιο after που γνωρίζεις; Να πιούμε καμιά μπύρα κατά τις 8 το πρωί;

Υπάρχουν αρκετά after στην Αθήνα, αλλά συνήθως ανοίγουν αργά τη νύχτα και συνεχίζουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ένα από τα δημοφιλέστερα after της πόλης είναι το "Six D.O.G.S." στην περιοχή της Μοναστηρακίου, το οποίο λειτουργεί ως bar, club και χώρος τέχνης. Άλλα δημοφιλή after είναι το "Bios" στην περιοχή του Γκάζι και το "Pixi" στην περιοχή της Κυψέλης. Όλα αυτά τα μέρη θα μπορούσαν να είναι καλές επιλογές για ένα πρωινό ποτό, αν και σημειώνω πως η ανοιχτή λειτουργία τους μπορεί να εξαρτάται από τον καιρό και τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας.

Σε ευχαριστώ πολύ Chat GPT, καλά ποτάκια να έχεις. Ή μποτάκια.

Να'σαι καλά, καλή διασκέδαση και καλά ποτάκια και σε εσένα! Εδώ είμαι για οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειαστείς.

Οι παρατηρήσεις

Προφανώς και για ακόμη μία φορά, πολλές από τις πληροφορίες που μας έδωσε το Chat GPT δεν είναι ακριβείς.

> Το πολυπροτεινόμενο "The Clumsies Project" προφανώς και δεν υπάρχει ενώ η διεύθυνση Αθηνάς 16 ανήκει σε υποκατάστημα τράπεζας.

> Το "Tiki Bar" δεν βρίσκεται στο Γκάζι. Και δε νομίζω πως κάποιος θα το πρότεινε ως after.

> Το "Μπουάτ" στο Γκάζι και τα "Μπουζούκια στο Θησείο" δύσκολα θα τα βρει κανείς. 

> Το "Pixi", πέρα του ότι βρίσκεται στο Γκάζι και όχι στην Κυψέλη, είναι κλειστό. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
11/07/2024

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.

Στο Dogpound για νεο-ναπολιτάνικη πίτσα και cocktail πεπόνι-προσούτο

Ένα νέο σποτ στο κέντρο της Αθήνας απενοχοποιεί πλήρως τη χαλαρή διασκέδαση και παράλληλα φέρνει κάτι διαφορετικά νόστιμο σε ποτό και φαγητό.

12 χρόνια 'Vecchio'

Το ιδιαίτερο μπαρ που έχει χτίσει το δικό του μύθο στα δυτικά έχει γενέθλια και το γιορτάζει με ένα μοναδικό πάρτι στις 10 Ιουλίου.

Ένα σαββατοκύριακο για τα 20 χρόνια του "Bolivar"

Την Παρασκευή η Αθήνα υποδέχεται τον Βρετανό Massano και το Σάββατο τους Dennis Ferrer και Kiko Navarro.