"The Cranky": Το νέο, αστικά παράξενο, μπαρ των Εξαρχείων

Μία ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα άφιξη στο κέντρο της πόλης και την πιθανότατα πιο ζωντανή γειτονιά της αυτή την εποχή.

Το νέο μπαρ The Cranky στα Εξάρχεια © Λεωνίδας Τούμπανος

Ακόμη κι αν κάποιος είναι πιστός θαμώνας -ή και κάτοικος- στο βαθύ κέντρο της Αθήνας, δεν είμαι και τόσο βέβαιος πως θα γνωρίζεις την οδό Λόντου, που είναι ένα μικρό δρομάκι ανάμεσα στη Σόλωνος και την Κωλέττη, στα Εξάρχεια. Σε αυτό το μάλλον speakeasy σημείο λοιπόν εμφανίστηκε ένα ολοκαίνουριο μπαρ (από τις αρχές Φεβρουαρίου) που ακούει στο όνομα "The Cranky". Μία ακόμη άφιξη που μαρτυρά την έντονη κινητικότητα στην ευρύτερη περιοχή, όπως άλλωστε επιβεβαιώνουν και τα όλα όσα συμβαίνουν στη Μαυρομιχάλη ή την Ασκληπιού

Τι είναι πάλι αυτό το "The Cranky";

Το όνομά του μπορεί να ερμηνευθεί ως "αλλόκοτο, παράξενο, περίεργο" και να επεκταθεί σε όρους όπως "εκκεντρικό" ή "ανάποδο". Στην πραγματικότητα όμως, το μόνο περίεργο εδώ είναι η χρήση έντονων χρωμάτων και η ασυνήθιστη αλλά ξεκάθαρα urban αίσθηση που σου δίνει.

The Cranky_μπαρ_Εξάρχεια 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

"We did black eyes to see you" αναφέρει η μία από τις επιγραφές neon που θα δεις εδώ -ίσως η πιο χαρακτηριστική- θέλοντας να καταδείξει την αύρα στεκιού που φιλοδοξεί να καθιερώσει το "The Cranky", ενώ μία άλλη σε πληροφορεί πως "Trust me, you can dance - Tequila", με ευθεία αναφορά (ίσως και κατεύθυνση) στα της μπάρας.

Λίγο πιο πριν, σε έχει καλωσορίσει στο μέρος η φιγούρα του Raoul Duke, του χαρακτήρα που υποδυόταν ο Johnny Depp στο "Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας" του Terry Gilliam.

The Cranky_μπαρ_Εξάρχεια 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

The Cranky_μπαρ_Εξάρχεια 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στην τελευταία, ο Κωνσταντίνος Πίτσας (του πολύ όμορφου μπαρ "Five Keys", στην Κύθνο) είναι εκείνος που επιμελείται μία λίστα με 12 signature cocktails, συν 3 ακόμη non alcohol προτάσεις. Τα Bubble Trouble (gin, σταφύλι, ζελεδάκια), Tropical Key (blend ρουμιών, καρύδα, τζίντζερ) και Honey Blitz (με Aperol και λικέρ μελιού) είναι οι πιθανότατα πιο αντιπροσωπευτικές δημιουργίες εδώ.

The Cranky_μπαρ_Εξάρχεια 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

The Cranky_μπαρ_Εξάρχεια 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

The Cranky_μπαρ_Εξάρχεια 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Παρότι, το "The Cranky" ανοίγει καθημερινά από νωρίς το πρωί με καλό καφέ και κάποια σνακ, τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια για το βράδυ, εκεί όπου ιδιαίτερα τις πιο δημοφιλείς ημέρες της εβδομάδας υπάρχει μία προδιάθεση προς το πάρτι, συνοδεία RnB, hip-hop, 90s και γενικότερα χορευτικών κομματιών. Σούπερ plus η value for money φιλοσοφία του. 


Info 

Λόντου 4, Αθήνα
Τηλ. 211 0012331
Ανοιχτά καθημερινά από τις 08.00, Σαβ. από τις 09.00, Κυρ. από τις 10.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

10/07/2024

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.

Στο Dogpound για νεο-ναπολιτάνικη πίτσα και cocktail πεπόνι-προσούτο

Ένα νέο σποτ στο κέντρο της Αθήνας απενοχοποιεί πλήρως τη χαλαρή διασκέδαση και παράλληλα φέρνει κάτι διαφορετικά νόστιμο σε ποτό και φαγητό.

12 χρόνια 'Vecchio'

Το ιδιαίτερο μπαρ που έχει χτίσει το δικό του μύθο στα δυτικά έχει γενέθλια και το γιορτάζει με ένα μοναδικό πάρτι στις 10 Ιουλίου.

Ένα σαββατοκύριακο για τα 20 χρόνια του "Bolivar"

Την Παρασκευή η Αθήνα υποδέχεται τον Βρετανό Massano και το Σάββατο τους Dennis Ferrer και Kiko Navarro.

Το 'Diego' έφυγε σαν αληθινός ροκ σταρ

Το δημοφιλές σποτ του Θησείου έκλεισε και αποχαιρέτησε τους φίλους του με ένα τελευταίο πάρτι, αφήνοντας πίσω του μία γειτονιά -αλλά και μια πόλη- που αλλάζει.