Το "Lost Roots" είναι ένα wine bar με βαθιές οινικές ρίζες

Ένα φρέσκο σποτ στην Ηρακλειδών βάζει το κρασί σε πρώτο πλάνο.

Το wine bar Lost Roots στην οδό Ηρακλειδών στο Θησείο © Λεωνίδας Τούμπανος

Τρεις φίλοι από τον κόσμο του κρασιού ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσίασαν τον περασμένο Δεκέμβριο ένα feelgood wine bar, σε μία από τις πιο ιδιαίτερες γειτονιές της Αθήνας. Το "Lost Roots" έχει λοιπόν τις 'ρίζες' του σε μια οινική παρέα που μοιράζεται το ίδιο πάθος για τη γεύση. 

Στο Θησείο για κρασί

Οι Λάμπρος Σιαφάκας (που έχει εργαστεί στα "By the Glass" και "Materia Prima", σε κάβες σαν τις "Mr. Vertigo" και "Botilia" καθώς και εστιατόρια όπως το "CTC" και το μυκονιάτικο "Kensho"), Βαγγέλης Ράγγος ("Vintage", "Twenty One", "Materia Prima") και Δημήτρης Μπαλανίκας (με εμπειρία στα ξενοδοχεία της Σαντορίνης Astra Suites και West East"Vintage" και στα αθηναϊκά "Αρχοντικό", "Vintage", "Materia Prima") είναι αυτοί που βρίσκονται πίσω από το εν λόγω οινικό σποτ. 

Το νέο wine bar Lost Roots στο Θησείο 7
© Λεωνίδας Τούμπανος
Ο Βαγγέλης Ράγγος

Έχοντας κάνει αρκετά ταξίδια που σχετίζονται με το κρασί μαζί σε αντίστοιχα δημοφιλείς προορισμούς -από την Αλσατία, το Νότιο Ροδανό και την Προβηγκία μέχρι το Μπορντό, το Μόσελ και τη Ριόχα- και δοκιμάζοντας χιλιάδες ετικέτες και ποικιλίες, εμπλούτισαν τις οινικές τους γνώσεις. Αποφάσισαν να μοιραστούν τις γνώσεις αυτές σε έναν προσεγμένο, minimal χώρο στο μέσο του πεζοδρόμου της Ηρακλειδών, με το "Lost Roots" να εκφράζει επιπροσθέτως και την αγάπη τους για την εστίαση. 

Το νέο wine bar Lost Roots στο Θησείο 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο wine bar Lost Roots στο Θησείο 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο wine bar Lost Roots στο Θησείο 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στην επισκέψιμη κάβα του συναντά κανείς περισσότερες από 200 ετικέτες τόσο του ελληνικού αμπελώνα όσο και του διεθνή (Παλαιός και Νέος Κόσμος), καθώς και προτάσεις σε κρασιά ήπιας παρέμβασης και natural. Οι επιλογές σε ποτήρι από την άλλη, ανέρχονται σε 25, με τη συγκεκριμένη λίστα ωστόσο να ανανεώνεται και να τροποποιείται τακτικά. Παράλληλα και συμπληρωματικά, υπάρχουν μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες και αποστάγματα.

Διαβάστε Επίσης

Συνδυαστικά με όλα τα παραπάνω, έχει δοθεί έμφαση και στο πεδίο του φαγητού, εκεί όπου ο σεφ Νικόλας Παπαθανασίου εμπνέεται από ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις εμπλουτισμένες με επιρροές από κάθε γωνιά του πλανήτη, σε ένα επαρκές μενού το οποίο αλλάζει ανά εποχή και διαθέτει ενδιαφέρουσες vegan και vegetarian προτάσεις. Η λίστα επιλεγμένων τυριών και αλλάντικών αλλάζει κι αυτή τακτικά.

Το νέο wine bar Lost Roots στο Θησείο 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο wine bar Lost Roots στο Θησείο 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο wine bar Lost Roots στο Θησείο 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

Λαμβάνοντας υπόψιν το έτερο wine bar της Ηρακλειδών "Agape" αλλά και τη σημαντική οινική άποψη του "Retro Gastro Funky Taverna", στον ίδιο ακριβώς δρόμο, ίσως και να μιλάμε για μία πιάτσα με επίκεντρο τον οίνο, σε μία από τις ομορφότερες γειτονιές του κέντρου. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Disable checkingPremium suggestions

Περισσότερες πληροφορίες

Lost Roots

Ηρακλειδών 30, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.