Η "Paraguay" είναι το επόμενο πειραιώτικο hit

Ένα ευχάριστα έντονο μπαρ στα πέριξ του λιμανιού δίνει νέο ενδιαφέρον στις πειραιώτικες νύχτες.

Παραγουάη Paraguay μπαρ Πειραιάς

Το καλοκαίρι τώρα, σε κάποια φίνα χώρα/ θα πάμε να γυρίσουμε μαζί/ μακριά σε ξένα μέρη κι ο κόσμος μη σε μέλλει/ ποτέ να μη σου καίγεται καρφί/ Μες στην Παραγουάη, σε φίνο ακρογιάλι/ θα στήσουμε τσαντίρι ζηλευτό/ θα πίνουμε σαμπάνια, πριν πάμε για τα μπάνια/ με μπουζουκάκι έξυπνο τρελό.

Οι στίχοι που εμπνεύστηκε και έγραψε ο Βασίλης Τσιτσάνης εξελίχθηκαν μετά από δεκαετίες σε ένα κομμάτι που πια κατέχει περίοπτη θέση στην Τσιτσανική δημιουργία, παρά τις όποιες γεωγραφικές ανακρίβειες (πχ το κράτος της λατινικής Αμερικής δε διαθέτει φίνο ακρογιάλι, καθώς δε βρέχεται από τη θάλασσα). Η "Παραγουάη" του εμβληματικού Έλληνα μουσουργού ακουμπά περισσότερο σε κάποια φαντασιακή χώρα. Ακριβώς αυτό το στοιχείο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για δύο φίλους (τους Θωμά Τζοβάρα και Μανώλη Συμεωνίδη), ώστε να δημιουργήσουν ένα μπαρ που σταδιακά γίνεται από τα πιο trending στην ευρύτερη περιοχή του μεγάλου λιμανιού και ακούει στο όνομα "Paraguay". 

Πάρτι στην Παραγουάη μέσω Πειραιά

Σε ένα χώρο με φυσικά υλικά, έντονους χρωματισμούς και εξωτικά twists δημιουργήθηκε από τον περασμένο Δεκέμβριο ένα σύμπαν διασκέδασης όπου όλοι βρίσκουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να περνούν καλά, σε ένα περιβάλλον που θυμίζει έντονα πάρτι. Ή και που προκαλεί τέτοια.

Παραγουάη Paraguay μπαρ Πειραιάς 3

Παραγουάη Paraguay μπαρ Πειραιάς 4

Παραγουάη Paraguay μπαρ Πειραιάς 5

Το τελευταίο αποτυπώνεται και στις μουσικές εδώ, καθώς η γκάμα εκτείνεται από funk και soul ρυθμούς μέχρι disco, RnB ή ακόμη και νοσταλγική ελληνική λαϊκοπόπ που μπορεί να αγγίξει και τα σύνορα του greek trash. Και είναι ΟΚ αυτό, καθώς -όπως είπαμε και πιο πάνω- το θέμα είναι το πάρτι, με το "Paraguay" να αποκτά από ένα σημείο και έπειτα τον χαρακτήρα club. 

> Διάβασε ακόμη: Το "NiDo" έχει ζωηρή τη φωλιά του

Στα της μπάρας, το αγαυένιο There is a reason why Paraguay και το kinky Swingers Party (με ουίσκι, σαντιγί και μπάρα σοκολάτας) είναι μόνο δύο από τις signature επιλογές σε cocktails, με τα ποτά να παίζουν σε αντίστοιχο ύφος - η επιμέλεια ανήκει στον Μανώλη Συμεωνίδη και τον Μάκη Αβραμίδη. 

Παραγουάη Paraguay μπαρ Πειραιάς 1

Παραγουάη Paraguay μπαρ Πειραιάς 2

Για όλα τα υπόλοιπα, πιθανότατα αφήνεσαι στο ρυθμό της κάθε βραδιάς εδώ. Όπως δηλαδή θα έπρεπε να συμβαίνει σε οποιοδήποτε χαριτωμένο 'συνονθύλευμα' διασκέδασης.


Info

Ασκληπιού 18, Πειραιάς
Ανοιχτά Πεμ.- Κυρ. από τις 21.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

10/07/2024

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.

Στο Dogpound για νεο-ναπολιτάνικη πίτσα και cocktail πεπόνι-προσούτο

Ένα νέο σποτ στο κέντρο της Αθήνας απενοχοποιεί πλήρως τη χαλαρή διασκέδαση και παράλληλα φέρνει κάτι διαφορετικά νόστιμο σε ποτό και φαγητό.

12 χρόνια 'Vecchio'

Το ιδιαίτερο μπαρ που έχει χτίσει το δικό του μύθο στα δυτικά έχει γενέθλια και το γιορτάζει με ένα μοναδικό πάρτι στις 10 Ιουλίου.

Ένα σαββατοκύριακο για τα 20 χρόνια του "Bolivar"

Την Παρασκευή η Αθήνα υποδέχεται τον Βρετανό Massano και το Σάββατο τους Dennis Ferrer και Kiko Navarro.

Το 'Diego' έφυγε σαν αληθινός ροκ σταρ

Το δημοφιλές σποτ του Θησείου έκλεισε και αποχαιρέτησε τους φίλους του με ένα τελευταίο πάρτι, αφήνοντας πίσω του μία γειτονιά -αλλά και μια πόλη- που αλλάζει.